Hassel klädde av serietvåan – vann med 6-0 på Thulevallen: "Ketchupflaskan i topp"

23 aug 2022 Div. 5 Medelpad

Efter 1-0-ledning i paus körde Hassel formligen över serietvåan Matfors 2 i derbyt i den andra halvleken, och det på Thulevallen, sedan hemmalaget drabbats av skador på bärande pjäser samtidigt som gästerna kunde spela ut och för ovanlighetens skull sätta chanserna.
Laget från Hasselbacken var inte nöjda förrän man nådde tennissiffrorna 6-0!
– Vi har haft svårt med målskyttet i år men idag gick ketchupflaskan i topp, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Hassel tog initiativet på Thulevallen mot serietvåan Matfors 2 och tog en tidig ledning, lite turligt då Gustav Salomonssons skott touchade en hemmaförsvarare och ställde målvakten.
Gästerna fortsatte att trumma på och spela fin fotboll men hade svårt att omsätta övertaget i farliga chanser och 0-1 stod sig till halvtid.

I den andra halvleken var det hemmalaget som började bäst men det man skapade lade Lewis Hunter Meitz handskarna på.
Hassel har haft svårt under säsongen att sätta dit sina lägen men under den sista dryga halvtimman var det i stället full utdelning.

0-2 kom i minut 57 sedan hemmamålvakten gjort en bra räddning men Denniz Ekman högg på returen.
Därefter satte Gustav Salomonsson, med förflutet i Brukets Blå, 0-3 innan kvällens vackraste mål föll. Det var ett fint anfall där bollen gick som ett snöre ända nerifrån eget försvar fram till att Oskar Sundvall hittade nätet med sitt avslut.

Men tre mål på fem minuter var inte nog. På slutet satte även Mohammadou Sumareh en nick innan Joakim Blomberg fastställde segern till tennissiffrorna 6-0.

– Vi har haft svårt med målskyttet i år men idag gick ketchupflaskan i topp. Det märks nu att vi är 18-20 man på träningarna och det är en helt annan konkurrens om platserna vilket ger resultat, säger Hassels team manager Seth Larsson.

– Vi drabbades av flera skador och bland annat tvingades viktige Albin Öberg att åka till akuten med en befarad fotledsskada. Våra unga grabbar kämpade. I den andra halvleken började vi komma in i matchen och hade bud på en kvittering men då de istället gjorde 2-0 gick luften ur grabbarna och det rann iväg. Positivt är att många av våra 06-07-killar får speltid när det gäller seniorfotboll och de gör det bra, förklarar Matforstränaren Magnus Danielsson.

 

Matfors IF 2 emblemHassels IF emblem

Matfors IF 2 - Hassels IF 0-6
23 augusti - 18:15 - Thulevallen
0-1 Gustav Salomonsson (6)
0-2 Denniz Ekman (57)
0-3 Gustav Salomonsson (61)
0-4 Oskar Sundvall (62)
0-5 Mohamadou Sumareh (83) nick
0-6 Joakim Blomberg (85)
Domare: Robin Bergman
Publik: 60
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer