Hassel nära att tappa 2-0-ledning efter rött kort mot Nedansjö

24 maj 2022 Div. 5 Medelpad

Hassel ledde med 2-0 och såg ut att ha bra koll på grejerna.
Då drog man på sig ett onödigt rött kort och gav Nedansjö initiativet men närmare en ribbträff och en reducering kom man dock aldrig.
– Vi fick idka försvarsspel men håller ut, säger Hasseltränaren Magnus Frisendahl.

Hassel var det bättre laget sett till spel och chanser i den mållösa första halvleken men Nedansjö låg närmast att ta ledningen då Jakob Hiltunens skott tog i ribban och ner på mållinjen, innanför var det några som hävdade till och med.

Hemmalaget fick så att säga en retroaktiv utdelning sett till spelövertaget tidigt i andra då Gustav Sporrong drev in från kanten och sköt ett lurigt skott som gick in mellan målvakten och den första stolpen.

Stärkt av målet kunde man även utöka ledningen då Simon Jönsson först dribblade av en motståndare och sedan såg att målvakten stod långt ut och skickade därför på en lobb från 50 meter som seglade över Nedansjökeepern.

Därefter fick en hemmaspelare hjärnsläpp och sparkade ner en bortaspelare och fick syna det röda kortet och NIK kunde ta över fullständigt.

Men närmare ett nytt ribbskott, via målvakten Axel Erngren, den här gången, och en reducering av Marcus Jonsson kom aldrig NIK denna afton.

– Vi gör en bra match och kontrollerar den fram till utvisningen. Efter den flyttar de upp och vi får idka försvarsspel men håller ut. Kul att få spela hemma på Hasselbacken igen även om det blev några luriga studsar emellanåt, säger Hasseltränaren Magnus Frisendahl.

– Vi underpresterar och det här var nog vår sämsta match för året. Ändå tycker jag att vi är värda poäng sett till hur matchen utvecklade sig men vi får skylla oss själva att vi blir poänglösa ikväll samtidigt som marginalerna var emot, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Simon Jönsson visade styrka, kondition och konstruktivitet på Hassels mittfält och i målet var Luckstalånet Axel Erngren komplett.
Jacob Hiltunen i Nedansjös anfall löpte många kilometer och var överallt. I övrigt underpresterades det på alla positioner.

Hassels IF - Nedansjö IK 2-1
2022-05-24 - 19:00 - Hasselbackens IP
1-0 Gustav Sporrong (ca 47)
2-0 Simon Jönsson (ca 52)
2-1 Marcus Jonsson (ca 59)
Utvisning Hassel: Isak Halvarsson (ca 60)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik:
Matchfakta

Omgång 2, Ö (5-12 maj): Sen kvittering av Sidsjö-Böle mot Svartvik U

5 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle och tre...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

5 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1 Ö: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer