Hattrick av Ebba Widman när Medskogsbron vann derbyt mot Matfors med tennissiffror

30 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron utjämnade till 1-1 sent i den första halvleken och i andra var det proppen ur då man gick fram till en 6-1-vinst i derbyt hemma på Viforsplan mot Matfors.
- En skön seger efter fyra raka förluster, medger Medskogstränaren Gottfrid Sjödin.

I en jämn första halvlek tog Matfors ledningen i derbyt på Viforsplan genom Meya Näslund efter knappa halvtimman men precis före pausvilan utjämnade Rosie Nilsson sedan Nellie Andersson spelat snett bakåt till Rosie som mötte direkt. Skön revansch då Rosie skjutit över i ett liknande läge tidigare.

Om den första halvleken var jämn var det bara ett lag på planen i andra.
Direkt i öpnningen gjorde Medskogsbrons nyförvärv från Nacka Allstars 2-1 Ebba Widman sitt första mål för klubben i sin debutmatch, en retur på Matilda Svenssons skott.
Ebbas andra mål i den grönsvarta dressen lät inte vänta på sig. I den 54:e minuten mötte hon Rosie Nilssons pass från kortlinjen och bollen satt perfekt i den bortre gaveln.

4-1 kom bara två minuter senare då Matilda Svensson höll sig framme vid den bortre stolpen och enkelt kunde stöta in bollen sedan den runnit hela vägen fram till henne genom straffområdet.

Av bara farten satte Britta Fredin fem-ettan på andravåg efter hörna och i den 81:a minuten fullbordade Ebba Widman sitt hattrick då hon drev in bollen bögt i den högra gaveln från distans.

- En skön seger efter fyra raka förluster och i den andra halvleken var det verkligen proppen ur. Vi hade även bra med chanser i den första halvleken så det var aldrig något snack om att segern var rättvis, säger Medskogstränaren Gottfrid Sjödin.

- Finns inte så mycket att säga. En jämn första halvlek. Vi har fina avslut men bollen studsade inte vår väg. I andra tappar vi allt och Medskogs vinner på rutin, de var helt klart bättre än oss idag, säger Matfors lagledare Hanna Nilsson.

Ebba Widman gör hattrick i debuten för sin nya klubb. Sånt imponerar. Beröm även till unga Medskogsmålvakten Tuva From för sitt offensiva spel då hon flera gånger var långt utanför sitt straffområde och avvärjde djupledsbollar från Matfors.

I Matfors plussa vi för Emma Andersson som alltid kämpar och sliter, samt Maja Bohman som var tillbaka efter långtidsskada och gör en fantastisk insats!

 

Medskogsbrons BKMatfors IF 1

Medskogsbrons BK - Matfors IF 6-1 (tips: 1-2)
30 juni 2023 - 19:00 - Viforsplan
0-1 Meya Näslund (29)
1-1 Rosie Nilsson (44)
2-1 Ebba Widman (46)
3-1 Ebba Widman (54)
4-1 Matilda Svensson (56)
5-1 Britta Fredin (59)
6-1 Ebba Widman (81)
Domare: Farhad Taherian
Publik:
Matchfakta

Sammandrag från matcherna i omgång 3 i Slutspel A

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Systrarna Högbom, Clara sex mål och Hanna tre, hade målfest hemma på IP och svarade för nio av de tio målen mot Sund medan kvällens andra match, Sunds...

Läs mer

Zoe Tomleys dubbel avgjorde den uppskjutna matchen mellan Söröje och Sund

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Sund föll mot Stöde med 0-10 senast. Ikväll i den uppskjutna matchen från omgång 1 i A-slutspelet hade man fått tillbaka några från sjukstugan och stu...

Läs mer

Matfors notoriska målskyttar vände mot Medskogs och toppar nu serien under sommaruppehållet

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Marmenderbyt mellan Medskogs och Matfors spelades ikväll på Viforsplan där gästerna vände 0-1 till en 2-1-seger efter mål av sina notoriska målgörare ...

Läs mer

Kryss på Balders konstgräs mellan Sundsvalls FF och Söröje - Tilde Norlén poängräddare för hemmalaget

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Gästande Söröje tog tidigt ledningen på Balders konstgräs men lika tidigt in i andra halvlek utjämnade Tilde Norlén och trots att hemmalaget skapade f...

Läs mer

Nio mål av systrarna Högbom när Stöde vann med tvåsiffrigt över Sund

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde målfrossade när ett sjukdomsdrabbat Sund kom på besök och man vann med hela 10-0 sedan systrarna Högbom prickat in nio av de tio fullträffarna, ...

Läs mer

Psykologiskt ledningsmål fick det att väga över i Timrå 2-favör: "Blev bättre ju längre matchen led"

24 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det tog till slutminuten i första innan Timrå 2 fick hål på Sidsjö-Böle men i andra lossnade det med ytterligare tre mål.- Sjukt roligt att se att det...

Läs mer