Hattrick av Ebba Widman när Medskogsbron vann derbyt mot Matfors med tennissiffror

30 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron utjämnade till 1-1 sent i den första halvleken och i andra var det proppen ur då man gick fram till en 6-1-vinst i derbyt hemma på Viforsplan mot Matfors.
- En skön seger efter fyra raka förluster, medger Medskogstränaren Gottfrid Sjödin.

I en jämn första halvlek tog Matfors ledningen i derbyt på Viforsplan genom Meya Näslund efter knappa halvtimman men precis före pausvilan utjämnade Rosie Nilsson sedan Nellie Andersson spelat snett bakåt till Rosie som mötte direkt. Skön revansch då Rosie skjutit över i ett liknande läge tidigare.

Om den första halvleken var jämn var det bara ett lag på planen i andra.
Direkt i öpnningen gjorde Medskogsbrons nyförvärv från Nacka Allstars 2-1 Ebba Widman sitt första mål för klubben i sin debutmatch, en retur på Matilda Svenssons skott.
Ebbas andra mål i den grönsvarta dressen lät inte vänta på sig. I den 54:e minuten mötte hon Rosie Nilssons pass från kortlinjen och bollen satt perfekt i den bortre gaveln.

4-1 kom bara två minuter senare då Matilda Svensson höll sig framme vid den bortre stolpen och enkelt kunde stöta in bollen sedan den runnit hela vägen fram till henne genom straffområdet.

Av bara farten satte Britta Fredin fem-ettan på andravåg efter hörna och i den 81:a minuten fullbordade Ebba Widman sitt hattrick då hon drev in bollen bögt i den högra gaveln från distans.

- En skön seger efter fyra raka förluster och i den andra halvleken var det verkligen proppen ur. Vi hade även bra med chanser i den första halvleken så det var aldrig något snack om att segern var rättvis, säger Medskogstränaren Gottfrid Sjödin.

- Finns inte så mycket att säga. En jämn första halvlek. Vi har fina avslut men bollen studsade inte vår väg. I andra tappar vi allt och Medskogs vinner på rutin, de var helt klart bättre än oss idag, säger Matfors lagledare Hanna Nilsson.

Ebba Widman gör hattrick i debuten för sin nya klubb. Sånt imponerar. Beröm även till unga Medskogsmålvakten Tuva From för sitt offensiva spel då hon flera gånger var långt utanför sitt straffområde och avvärjde djupledsbollar från Matfors.

I Matfors plussa vi för Emma Andersson som alltid kämpar och sliter, samt Maja Bohman som var tillbaka efter långtidsskada och gör en fantastisk insats!

 

Medskogsbrons BKMatfors IF 1

Medskogsbrons BK - Matfors IF 6-1 (tips: 1-2)
30 juni 2023 - 19:00 - Viforsplan
0-1 Meya Näslund (29)
1-1 Rosie Nilsson (44)
2-1 Ebba Widman (46)
3-1 Ebba Widman (54)
4-1 Matilda Svensson (56)
5-1 Britta Fredin (59)
6-1 Ebba Widman (81)
Domare: Farhad Taherian
Publik:
Matchfakta

Efter en "berg- & dalbane"-säsong - Wahlroos fortsätter som tränare för Söråker

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Söråker tog sig till Damtreans A-slutspel och belade där plats åtta av de tio lagen, kanske en liten besvikelse- För mycket berg- & dalbana, säger...

Läs mer

Micke Byström kliver av trots lyckat år för Alnö Utveckling: "Fanns saker som tog udden av det roliga"

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Mikael Byström gjorde comeback i år som tränare då han tog över Alnös utvecklingslag i Damtrean - och förde dem till A-slutspelet.Men någon fortsättni...

Läs mer

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer