Hattrick av Gustav Salomonsson när Hassel besegrade Sundsvalls FF: "Vi satte våra chanser"

18 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Hatten av för Hassels anfallsess Gustav Salomonsson som sänkte Sundsvalls FF på Balders konstgräs med ett hattrick i 3-0-vinsten.
– En bra och välspelad fotbollsmatch där vi satte våra chanser medan de inte gjorde det, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Sundsvalls FF och Hassel bjöd på en bra och sevärd fotbollsmatch uppe på Balders konstgräs och där skillnaden mellan lagen stavas Gustav Salomonsson. Anfallaren prickade nämligen in matchens samtliga fullträffar.

I den 24:e minuten blev Hassels mittback Mohammaduo Sumareh fälld efter en frisparkslyftning in i straffområdet och Gustav tog han om den efterföljande stramaren på ett säkert sätt.

Därefter hade SFF två bra lägen där bortamålvakten Pontus Hansson två gånger om tippade bollen i ribban med fingertopparna medan Hassels Adam Gacsalyi var en ribba fram till 0-2-
Istället kom Salomonssons andra fullträff direkt i andra efter att hemmalagets försvarare halkat vilket gav Gustav fritt fram och 0-2 var ett faktum.

Sitt hattrick fullbordade han i den 89:e minuten och fastställde samtidigt Hassel seger till 3-0 och klättring upp till femte plats i tabellen. Något som kan ge en plats i fyran i förlängningen?

– En bra och välspelad fotbollsmatch där vi satte våra chanser medan de inte gjorde det. Blev kanske lite fler felpass från vår sida efter vårt 3-0-mål men försvarsspelet var stabilt hela matchen, säger Hassels team manager Seth Larsson.

– Vi ställde upp med sju juniorer och vi gör en bra match och bjöd på kamp men det var Hassel som satte sina chanser medan vi som bäst hade två ribbträffar, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

Hela laget var bra i Hassel men om vi ska plocka några russin ur kakan får det bli målvakten Pontus Hansson, mittbackslåset Mohammaduo Sumnareh & Simon Jönsson, "Linderoth-kopian" på det defensiva mittfältet Adam Gacsalyi samt, givetvis, tremålsskytten Gustav Salomonsson.
Överbetyg även till hela Sundsvalls FF med ett extra plus till unge anfallaren Love Nordin där det bara var målet som saknades.

 

Sundsvalls FF emblemHassels IF emblem

Sundsvalls FF - Hassels IF 0-3
18 september 2022 - 17:00 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 Gustav Salomonsson (24., straff) 
0-2 Gustav Salomonsson (46) 
0-3 Gustav Salomonsson (89)
Domare: Isac Gunnarsson
Publik: ej räknad
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer