Hattrick av Kolbäck och Naurin skadad i comebacken när Söråker vände mot Södermalm

15 jun 2023 Div. 5 Medelpad

GIF-legenden Tommy Naurins comeback mellan stolparna blev tyvörr kortvarig. Efter 17 minuter sträckte han sig i vaden och tvingades utgår till den stora publikens besvikelse.
Som lök på laxen vände Johan Kolbäck Söråkers 0-1-underläge till en 3-1-seger via ännu ett av alla sina hattricks, ett äkta den här gången.
- En jämn match där våra ben höll lite längre än deras, säger Söråkers tränare Jonas Nordström.

Gamle GIF-legenden Tommy Naurin gjorde i afton comeback mellan stolparna för poplaget Södermalm uppe på Löta i Söråker. Men det blev tyvärr en kort sådan. Efter att ha gått ut och stoppat en djupledsboll brast musklerna i ena vaden och det var slutspelat för den här gången till stor besvikelse för den stora publikskaran

Det hindrade emellertid inte Södermalm att taledningen. På en frispark från kanten dök Dennis Marzouki och nickade bollen över målvakten och in i gaveln. Något som gav jubel på läktarna.

Södermalm fortsatte trilla boll men Söråker försvarade sig bra och det bjöds även på friska närkamper. Dock inga fler mål före halvtidsvilan då gästernas avslut mest bestod av knallpulver.

Direkt i andra kom Naurins ersättare i målet lite på mellanhand och blev rundad och ur snäv vinkel kunde Johan Kolbäck rulla in kvitteringen.

Därefter stod matchen och vägde något, Södermalm anföll mest men hemmalaget kontrade när tillfällen gavs samtidigt som gästernas bänk blev allt tunnare och benen tyngre.

När elva minuter återstod drabbades Södermalm av ett "räknefel" inne i sitt straffområde och tappade bort Johan Kolbäck som sopren kunde ge de Milanskrudade ledningen.

Södermalm hann aldrig inleda sin kvitteringsjakt utan strax därpå kom 3-1 då Joel Hammarströms cykelspark ställde bortaförsvaret och bollen landade framför fötterna på Kolbäck som kliniskt kunde fullborda sitt äkta hattrick och säkra Söråkers fjärde raka vinst.

- En jämn match med många ärliga och tuffa närkamper där våra ben höll lite längre än deras samtidigt som jag är mycket nöjd med vårt försvarsspel. De var bättre än oss i första då vi inte alls hann med i vårt presspel och deras ledning i paus var rättvis. Inför den andra skruvade vi lite och satte in pigga ben. Det gav oss ett tidigt kvitteringsmål och vi kunde rida vidare på den framgången, säger Söråkers tränare Jonas Nordström som ville framhålla lagets moral, vilja och kampanda som nyckel till tre poäng.

- En jämn och underhållande match där vi trillade boll riktigt bra och vår ledning i paus är helt i sin ordning då vi hade bra kontroll. Vi för även den andra men de får en tidig kvittering men vi fortsätter i samma anda men får inte dit bollen och då går det som det brukar, motståndarna gör mål. Med renare avslut hade vi fått med oss minst en poäng törs jag lova, säger Södermalms tränare Stefan Bjärtung.

Hela Söråker ska ha överbetyg för sin andra halvlek men Johan Kolbäcks äkta hattrick är svår att snacka bort. Extra omnämnande även till högerbacken Johannes Eriksson som under sina 90 minuter fick möta många yttrar, och han vann matchen i matchen mot samtliga.

Gott dagsverke även hos samtliga i Södermalm men duon Mattis Olofsson och Janne Sölvestål ska ha en extra eloge för sitt kopiösa löpande och slit.

 

Söråkers FF        Södermalm FF

Söråkers FF - Södermalm FF 3-1 (tips: 2-1)
15 juni 2023 - 19:00 - Söråkers IP
0-1 Dennis Marzouki (25)
1-1 Johan Kolbäck (47)
2-1 Johan Kolbäck (79)
3-1 Johan Kolbäck (81)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: 150
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer