Hattrick av Robin Bergman när Matfors vände mot jumbon Mariehem

Matfors slog som väntat tillbaka jumbon Mariehem,
Men någon lättköpt seger blev det inte utan det var först i den andra halvleken Brukets Blå kunde vända och glida iväg till en 4-2-seger.
Matchvinnare som så många gånger för blev Robin Bergman som satte dit ett hattrick.
– Är nöjd med vår andra halvlek som vi vinner med 3-0 i en annars avslagen tillställning, säger tränaren Andreas Jonsson.

I en match som inte gällde mer än äran var gästande Mariehem mer på tå och satte sina två chanser under den första halvleken mot ett mer lojt och nonchalant Matfors.

0-1 kom tidigt i matchen sedan laget från Umeå ställt om snabbt efter en hemmahörna.

Yunus Leo Tazelli blev sedan nerdragen i straffområdet och Robin Bergman satte "elfmetern" lågt till 1-1.

Gästerna återtog sedan ledningen efter ett nonchalant försvarsspel av Matfors längs den egna kortlinjen och seriens jumbo kunde gå till vila med en uddamålssledning.

I den andra fick Brukets Blå mer snurr på sitt spel och direkt i öppningen kunde Robin Bergman sätta sin andra straffspark för dagen, denna gång högt upp mot x-et.

Några minuter senare fullbordade Robin sitt hattrick då han från nära håll tryckte in Sebastian Koivisto Perssons inlägg.

"Koi" avslutade själv målskyttet då han satte Matfors fjärde mål strax därpå och stängde kiosken.

– Är nöjd med vår andra halvlek som vi vinner med 3-0 i en annars avslagen tillställning där skärpan var på allt annat än topp första fyrtiofem, säger tränaren Andreas Jonsson.

Bäst i Matfors var Robin Bergman, förstås, och 16-årige debutanten Rasmus Wiklander på det centrala mittfältet som svarade för en storstilad insats i sin debut.

Som kuriosa bör nämnas att domaren lade in resultatet 2-1 vid full tid och 4-2 i halvtid. Hur det nu skulle gått till? Troligen kommer det att rättas till inom kort och kanske även namnen på målgörarna kommer att läggas in?

MATFORS IF - MARIEHEM SK 4-2
0-1 Seroud Baroshki (3)
1-1 Robin Bergman (23, straff)
1-2 Isak Brohlin (43)
2-2 Robin Bergman (49, straff)
3-2 Robin Bergman (63)
4-2 Sebastian Koivisto Persson (66)
Domare: Thilip Nadarajah
Publik: 28
Arena: Westhagen
Matchfakta

Efter säkrandet av nytt kontrakt: Matforstränaren förlänger

Det andra året i en serie brukar av hävd alltid bli tuff,Så även för Matfors IF som till slut ändå lyckades bärga nytt kontrakt i division 3 Mellersta...

Läs mer

Bästa placeringen i klubbens 101-åriga historia när Lucksta kom fyra i trean: "Gjorde flest mål i serien"

Lucksta var nykomlingar i trean i år efter ett år i Medelpadsallsvenskan och svarade för en kanonsäsong och belade sin högsta placering i klubbens 101...

Läs mer

Sunds andraplats i trean – klubbens bästa någonsin kom jubileumsåret

Sund IF fyllde 100 år i år och var länge med och krigade om seriesegern i div. 3 Mellersta Norrland detta jubileumsår och satt ett tag i förarsätet.Me...

Läs mer

Klar seger för Lucksta efter en "isig" avslutning

Lucksta avslutade säsongen med en 4-0-vinst borta över jumbon Mariehem på ett isigt underlag där Oliver Widahl målade dubbelt i sin sista match för kl...

Läs mer

Robin Bergman tog hem skytteligan när Matfors kryssade i avslutningen

Robin Bergman målade efter en skottfint och Niklas Palm kvitterade med en sanslös bicykleta när Matfors spelade 1-1 mot KB 65 i serieepilogen.– Ett kr...

Läs mer

Sund säkrade andraplatsen i serien efter sen vändning mot Järpen

Sund hamnade i underläge mot Järpen med mindre än tio minuter kvar men lyckades via två sena mål vända och avsluta med både seger och säkrad andraplat...

Läs mer