Hattrick av Samuel Taddesse när Sund 2 vann på Nedansjö IP

13 sep 2021 Div. 5 Medelpad

Sund 2 var mer på hugget än hemmalaget på Nedansjö IP under den första halvleken.

I den elte minuten följde mittbacken Emil Faltin med upp i anfallet och från strafflinjen sköt han behärskat in gästernas ledningsmål.

Strax innan halvtimman fick Samuel Taddesse bollen utanför straffområdet, dribblade av ett par försvarare innan han satte bollen högt förbi NIK-keepern Markus Holdo.

Innan pausvilan drog Samuel Taddesse även in 0-3 via Holdo som var på vippen att rädda.

Två minuter in i andra kom gästernas Tobias Gullqvist farande med full sula i dubbel bemärkelse och fick syna det röda kortet. Efter det jämnade också spelet ut sig och Mikael Gidhammar kunde trycka in en reducering via en bortaförsvarare kring timman spelad.

Nedansjö flyttade fram positionerna men med knappt tjugo minuter kvar kontrade Sund och efter ett pass snett inåt bakåt kunde A-lagslånet Samuel Taddesse fullborda sitt hattrick.

Oskar Brusell fick till ännu en reducering för Nedansjö men därefter tog det stopp och ett Sund 2 kunde i numerärt underläge reda ut det hela med bravur.

– Så länge vi hade fullt manskap var det bara ett lag på planen och 3-0 i paus borde ha varit det dubbla. Efter utvisningen blev det jämnare men vi hade inga problem att hålla undan, säger Sund 2:s lagledare Per-Olof Altin.

– De var hetare än oss i första, de var kvickare, snabbare och hårda i kroppen och vår målvakt Markus Holdo fick verkligen göra rätt för traktamentet. Vi hade några chanser i inledningen innan de tog över. I samband med deras utvisning i början av andra tog vi över taktpinnen och med lite flyt hade vi kunnat gå ikapp i målprotokollet. Men sett över 90 minuter vinner de helt rättvist, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

I Nedansjö är Makus Holdo i målet redan nämnd. Bra var också vänsterbacken Emil Palmqvist och Patrik "Putte" Nilsson på det centrala mittfältet.

I Samuel Taddesse hade Sund 2 planens bäste spelare och i övrigt var det ingen som föll ur ramen.

 

NEDANSJÖ IK - SUND IF 2 2-4
0-1 Emil Faltin (11)
0-2 Samuel Taddesse (29)
0-3 Samuel Taddesse (40)
1-3 självmål (58)
1-4 Samuel Taddesse (71)
2-4 Oskar Brusell (83)
Utvisning Sund 2: Tobias Gullqvist (47)
Domare: Petter Lindbom (bra insats och snabb in med matchrapporten!)
Publik: 25
Arena: Nedansjö IP
Matchfakta

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer