Hattrick av Samuel Taddesse när Sund 2 vann på Nedansjö IP

13 sep 2021 Div. 5 Medelpad

Sund 2 var mer på hugget än hemmalaget på Nedansjö IP under den första halvleken.

I den elte minuten följde mittbacken Emil Faltin med upp i anfallet och från strafflinjen sköt han behärskat in gästernas ledningsmål.

Strax innan halvtimman fick Samuel Taddesse bollen utanför straffområdet, dribblade av ett par försvarare innan han satte bollen högt förbi NIK-keepern Markus Holdo.

Innan pausvilan drog Samuel Taddesse även in 0-3 via Holdo som var på vippen att rädda.

Två minuter in i andra kom gästernas Tobias Gullqvist farande med full sula i dubbel bemärkelse och fick syna det röda kortet. Efter det jämnade också spelet ut sig och Mikael Gidhammar kunde trycka in en reducering via en bortaförsvarare kring timman spelad.

Nedansjö flyttade fram positionerna men med knappt tjugo minuter kvar kontrade Sund och efter ett pass snett inåt bakåt kunde A-lagslånet Samuel Taddesse fullborda sitt hattrick.

Oskar Brusell fick till ännu en reducering för Nedansjö men därefter tog det stopp och ett Sund 2 kunde i numerärt underläge reda ut det hela med bravur.

– Så länge vi hade fullt manskap var det bara ett lag på planen och 3-0 i paus borde ha varit det dubbla. Efter utvisningen blev det jämnare men vi hade inga problem att hålla undan, säger Sund 2:s lagledare Per-Olof Altin.

– De var hetare än oss i första, de var kvickare, snabbare och hårda i kroppen och vår målvakt Markus Holdo fick verkligen göra rätt för traktamentet. Vi hade några chanser i inledningen innan de tog över. I samband med deras utvisning i början av andra tog vi över taktpinnen och med lite flyt hade vi kunnat gå ikapp i målprotokollet. Men sett över 90 minuter vinner de helt rättvist, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

I Nedansjö är Makus Holdo i målet redan nämnd. Bra var också vänsterbacken Emil Palmqvist och Patrik "Putte" Nilsson på det centrala mittfältet.

I Samuel Taddesse hade Sund 2 planens bäste spelare och i övrigt var det ingen som föll ur ramen.

 

NEDANSJÖ IK - SUND IF 2 2-4
0-1 Emil Faltin (11)
0-2 Samuel Taddesse (29)
0-3 Samuel Taddesse (40)
1-3 självmål (58)
1-4 Samuel Taddesse (71)
2-4 Oskar Brusell (83)
Utvisning Sund 2: Tobias Gullqvist (47)
Domare: Petter Lindbom (bra insats och snabb in med matchrapporten!)
Publik: 25
Arena: Nedansjö IP
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer