Hattrick av Victor Andersson när Sundsvalls FF vann målrikt möte med Alnö 2

15 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF drog ifrån till en 4-1-ledning tack vare Victor Anderssons hattrick men Alnö 2 knaprade in två gånger om och det blev spänning på slutet men det unga SFF-laget höll undan.
- Vi låg närmare ett femte mål än de en kvittering på slutet, hävdar SFF-tränaren Alex Medina.

En match mellan två unga laguppställningar möttes på Balders konstgräs under fredagskvällen.

Hemmalaget Sundsvalls FF tog ledningen i den 17:e minuten genom notoriske målskytten Victor Andersson som vann bollen högt upp i plan, gjorde en snurrfint och sköt in 1-0.

Melvin Gustafsson Ogebrand utjämnade segan för Alnö 2 i minut 25 men bara fem minuter senare återgav Albin Målargård SFF ledningen sedan Victor Andersson ånyo vunnit boll högt upp i plan och den här gången spelet snett bakåt till Albin.

16-årige Victor Andersson var stekhet denna kyliga afton och satte först 3-1 fem minuter in i andra och i den 63:e fullbordade han sitt hattrick.

Det unga lag fortfarande saknar är att stänga matcher och så även ikväll och efter att Melvin Gustafsson Ogebrand gjort sitt andra mål och spelande tränaren Salo Gavador satt en snygg frispark skiljde bara ett mål med kvarten kvar.
Men närmare kom inte gästerna och SFF kunde jubla efter de tre inspelade poängen.

- Vi låg närmare ett femte mål än de en kvittering på slutet. Skönt med ett trendbrott då vi ofta spelat bra men inte fått med oss poäng i samma utsträckning. Ikväll satte vi hög press direkt och vann bollar på offensiv planhalva och skapade bra med chanser, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

- Det blev långbollarnas afton för vår del och det blev inte den fotboll vi ville spela. Vi hittade inte ur deras press och in till våra spelpunkter på mitten. Vi lyckades reducera från 1-4 till 3-4 i andra men nådde aldrig fram till poäng, säger Alnötränaren Daniel Björkstig.

I Sundsvalls FF imponerade anfallaren Victor Andersson med tre mål och ett assist och i den bakre leden gav rutinerade Pontus Serrander försvaret stadga.

I Alnö 2 var inhoppande spelande tränaren Salo Gavador en injektion på mitten.

 

Sundsvalls FFAlnö IF 2

Sundsvalls FF - Alnö IF 2 4-3
15 september 2023 - 20:00 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Victor Andersson (17)
1-1 Melvin Gustafsson Ogebrand (26)
2-1 Albin Målargård (40)
3-1 Victor Andersson (50)
4-1 Victor Andersson (63)
4-2 Melvin Gustafsson Ogebrand (71)
4-3 Salo Gavador (76)
Domare: Frida Svensson
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer