Hattrick av Victor Andersson när Sundsvalls FF vann målrikt möte med Alnö 2

15 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF drog ifrån till en 4-1-ledning tack vare Victor Anderssons hattrick men Alnö 2 knaprade in två gånger om och det blev spänning på slutet men det unga SFF-laget höll undan.
- Vi låg närmare ett femte mål än de en kvittering på slutet, hävdar SFF-tränaren Alex Medina.

En match mellan två unga laguppställningar möttes på Balders konstgräs under fredagskvällen.

Hemmalaget Sundsvalls FF tog ledningen i den 17:e minuten genom notoriske målskytten Victor Andersson som vann bollen högt upp i plan, gjorde en snurrfint och sköt in 1-0.

Melvin Gustafsson Ogebrand utjämnade segan för Alnö 2 i minut 25 men bara fem minuter senare återgav Albin Målargård SFF ledningen sedan Victor Andersson ånyo vunnit boll högt upp i plan och den här gången spelet snett bakåt till Albin.

16-årige Victor Andersson var stekhet denna kyliga afton och satte först 3-1 fem minuter in i andra och i den 63:e fullbordade han sitt hattrick.

Det unga lag fortfarande saknar är att stänga matcher och så även ikväll och efter att Melvin Gustafsson Ogebrand gjort sitt andra mål och spelande tränaren Salo Gavador satt en snygg frispark skiljde bara ett mål med kvarten kvar.
Men närmare kom inte gästerna och SFF kunde jubla efter de tre inspelade poängen.

- Vi låg närmare ett femte mål än de en kvittering på slutet. Skönt med ett trendbrott då vi ofta spelat bra men inte fått med oss poäng i samma utsträckning. Ikväll satte vi hög press direkt och vann bollar på offensiv planhalva och skapade bra med chanser, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

- Det blev långbollarnas afton för vår del och det blev inte den fotboll vi ville spela. Vi hittade inte ur deras press och in till våra spelpunkter på mitten. Vi lyckades reducera från 1-4 till 3-4 i andra men nådde aldrig fram till poäng, säger Alnötränaren Daniel Björkstig.

I Sundsvalls FF imponerade anfallaren Victor Andersson med tre mål och ett assist och i den bakre leden gav rutinerade Pontus Serrander försvaret stadga.

I Alnö 2 var inhoppande spelande tränaren Salo Gavador en injektion på mitten.

 

Sundsvalls FFAlnö IF 2

Sundsvalls FF - Alnö IF 2 4-3
15 september 2023 - 20:00 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Victor Andersson (17)
1-1 Melvin Gustafsson Ogebrand (26)
2-1 Albin Målargård (40)
3-1 Victor Andersson (50)
4-1 Victor Andersson (63)
4-2 Melvin Gustafsson Ogebrand (71)
4-3 Salo Gavador (76)
Domare: Frida Svensson
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer