Hattrick av William Nilsson när Kovland utnyttjade Torpshammars utvisningar

19 sep 2021 Div. 5 Medelpad

Hemmalaget Torpshammar startade bäst, redan efter 17minuters spel nätade ”gamlingen” och kaptenen Magnus BoBo Eriksson efter en hörna.

Spelet böljade lite fram och tillbaka fram till den 29:e minuten då dagens blivande tremålsskytt William Nilsson gör sitt första till 1-1.

Strax därefter så var nog årets rökare på Torpshammars IP ett faktum. Nästintill från halva planen gör Anton Hallengren 1-2 till gästerna och därefter tar Kovland över mer och mer av spelet resterande del av halvleken. De sätter också in 1-3, men målet döms helt rätt bort för offside, av ett mycket bra domarteam för dagen.

I slutminuten av första så har hemmalaget en mycket fin chans att kvittera, men bollen tar i målställningen och lagen får en behövlig halvtidsvila.

När så andra halvlek startar sätter gästerna direkt tryck mot hemmalagets mål och radar upp chans efter chans, men när klockan visar 60 minuter är han där återigen William Nilsson och ökar på till 1-3.

Någon minut senare uppstår en tuff kamp på mittplanen, där en hemmaspelare tappar lite av kontrollen efter fått frispark men drar på sig ett rött kort – helt rättdömt. Med en man mindre blir Torpshammars anfall färre och kortare och det gynnar helt klart Kovland som startar ett tryck mot hemmamålet.

När en hemmaförsvarare fäller anstormande Kovlands forward på strafflinjen med ännu en utvisning som resultat. Då är det dags igen för Anton Hallengrens andra kanon för dagen. Med ett rungande skott skickar han bollen via ribban i mål och utan chans för hemmakeepern och 1-4 lyser på tavlan.

Men som nämnts tidigare så fick matchen en ”hattrick” skytt, William Nilsson sätter 1-5 i den 72:a minuten. Men direkt på avspark hamnar bollen hos Tomas Decker i hemmalaget som också skickar in en missil och reducerar till 2-5.

Med två man mer på planen hinner gästerna öka på till 2-7 innan för dagen perfekte matchledaren Petter Lindblom med assisterande blåser av matchen. Dessa målskyttar var 2-6 Olle Nordberg och 2-7 Johan Hagesjö.

Som tidigare nämnts så bör man nog vara fullt lag på planen mot Kovland, så vi ger de nio som kämpade klart godkänt trots att siffrorna rann iväg.

I Kovland måste ju hattrickskytten William Nilsson få ett extra plus, samt dagens ”dunderskytt” Anton Hallengren för sina två projektiler.

Dagens halvtidskorv hanns tyvärr inte med.

/ Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

 

TORPSHAMMARS IF - KOVLANDS IF 2-7
1-0 Magnus Eriksson (18)
1-1 William Nilsson (29)
1-2 Anton Hallengren (33)
1-3 William Nilsson (60)
1-4 Anton Hallengren (70) frispark
1-5 William Nilsson (72)
2-5 Tomas Decker (73)
2-6 Olle Nordberg (77)
2-7 Johan Hagesjö (86)
Utvisningar Torpshammar: Ali Rahimi (65) och Abozar Yaghobi (69).
Domare: Petter Lindbom
Publik: 26
Arena: Torpshammars IP
Matchfakta

Fler bilder kommer att läggas in under kvällen.

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer