Heffnersklubban bäst i Medelpad - höll nollan genom hela DM-turneringen

23 mar 2023 DM, damer

Heffnersklubbans division 1-lag tog välförtjänt hem årets DM-turnering på damsidan, och man gör det utan ett enda insläppt mål.
Men det krävdes en straffräddning av Frida Forslund i finalen mot Alnö för att bärga både seger och nolla. I den första halvleken sista minut hade nämligen Mira Hulinder, från just Alnö i år, tryckt in en retur.
- En spännande match mellan två bra lag där vi, tack vare kollektivet och Frida i målet, tog hem segern, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Heffnersklubban kom till kvällens DM-final med idel vinster och 27-0 i målskillnad i ryggen efter gruppspel och semifinal.

Men Alnö blev en tuff nöt att knäcka. Efter en jämn inledning tog det blå division 1-laget över andra halvan av den första halvleken och kunde ta ledningen i den sista minuten då förre Alnöspelaren (!) Mira Hulinder truckte in en retur efter Hanna Ekdahls inspel.

Den andra halvleken blev spännande och redan i öppningen tilldömdes Alnö en straffspark. Men Frida Forslund gick åt rätt håll och räddade Julia Heeds stramare.

- När Julia skulle ta returen blev hon fälld och vi skulle haft en ny straff. Istället fick Julia kliva av med en förmodad hjärnskakning, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Alnö hade ytterligare bra lägen att utjämna men Frida Forslund, eller "Gamm-Frida" som hennes tränare kallar henne, avvärjde två frilägen genom att snabbt komma ut ur sitt mål och täcka av vinkeln och såg till att hålla tätt genom hela turneringen, i samarbete med mv-kollegan och namnen Svensson.

- En spännande match mellan två bra lag där vi, tack vare kollektivet och Frida i målet, tog hem segern. Årets andra titel och en perfekt genomkörare inför den stundande seriestarten, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

- Kanske inte ett helt rättvist resultat men vi är nöjda med vår prestation. I den andra halvleken hade vi både spelet och målchanserna men Frida i deras mål var omutlig denna kväll, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Lite trist att en DM-final ska behöva spelas sent en torsdagskväll och inte en helgeftermiddag och locka lite större publik. Och visst borde finalen spelas på vår huvudarena i Medelpad - NP3 Arena? Nog borde den kunna tåla det?

.

Heffnersklubbans BK emblemAlnö IF emblem

Heffnersklubbans BK - Alnö IF 1-0
23 mars 2023 - 20:15 - Westhagen
1-0 Mira Hulinder (45)
Domare: Omar Meqbil
Publik: ca 50 i kylan
Matchfakta

Heffnersklubban klara favoriter i kvällens DN-final: "Tuff uppgift"

23 mar 2023 DM, damer

27-0 i målskillnad och idel segrar.Heffnersklubban har verkligen visat klassen i årets DM-slutspel.Nu väntar kvällens final mot Alnö.- Tuff uppgift ik...

Läs mer

Alnö klara för DM-final efter 2-0-vinst över Timrå: "En bra och välspelad match i kylan"

16 mar 2023 DM, damer

Med ett mål i vardera halvleken via Tuva Lundin och Frida Olsson betvingade Alnö seriekollegan Timrå i den andra DM-semifinalen och kommer nu att stäl...

Läs mer

Vilka får möta Heffnersklubban i DM-finalen? Det avgörs ikväll

16 mar 2023 DM, damer

Ikväll avgörs det vilka av division 2-lagen Alnö eller Timrå som får möta Heffnersklubban i DM-finalen den 22 mars.- Vi kommer kliva ut och göra vårt ...

Läs mer

Medskogsbron fick vika sig för övermakten - Heffnersklubban vann DM-semifinalen med 13-0

15 mar 2023 DM, damer

Som väntat hade inte division 3-laget Medskogsbron någon suck när Heffnersklubban från ettan stod på andra sidan.Division 1-laget vann med förkrossand...

Läs mer

DM-semifinal: Davida mot Goliata: "Lärorik match"

15 mar 2023 DM, damer

Ikväll spelas den första DM-semifinalmatchen på damsidan där division 3-laget Medskogsbron ska försöka rå på laget från ettan, Heffnersklubban.Ett mis...

Läs mer

Medskogsbron och Timrå vidare till DM-semifinal efter krysset mot Njurunda

5 mar 2023 DM, damer

Under söndagen avgjordes även de sista grupperna i damernas DM där två lag skulle göra Heffnersklubban och Alnö sällskap till semifinalerna. Efter 1-1...

Läs mer