Heffnersklubban bäst i Medelpad - höll nollan genom hela DM-turneringen

23 mar 2023 DM, damer

Heffnersklubbans division 1-lag tog välförtjänt hem årets DM-turnering på damsidan, och man gör det utan ett enda insläppt mål.
Men det krävdes en straffräddning av Frida Forslund i finalen mot Alnö för att bärga både seger och nolla. I den första halvleken sista minut hade nämligen Mira Hulinder, från just Alnö i år, tryckt in en retur.
- En spännande match mellan två bra lag där vi, tack vare kollektivet och Frida i målet, tog hem segern, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Heffnersklubban kom till kvällens DM-final med idel vinster och 27-0 i målskillnad i ryggen efter gruppspel och semifinal.

Men Alnö blev en tuff nöt att knäcka. Efter en jämn inledning tog det blå division 1-laget över andra halvan av den första halvleken och kunde ta ledningen i den sista minuten då förre Alnöspelaren (!) Mira Hulinder truckte in en retur efter Hanna Ekdahls inspel.

Den andra halvleken blev spännande och redan i öppningen tilldömdes Alnö en straffspark. Men Frida Forslund gick åt rätt håll och räddade Julia Heeds stramare.

- När Julia skulle ta returen blev hon fälld och vi skulle haft en ny straff. Istället fick Julia kliva av med en förmodad hjärnskakning, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Alnö hade ytterligare bra lägen att utjämna men Frida Forslund, eller "Gamm-Frida" som hennes tränare kallar henne, avvärjde två frilägen genom att snabbt komma ut ur sitt mål och täcka av vinkeln och såg till att hålla tätt genom hela turneringen, i samarbete med mv-kollegan och namnen Svensson.

- En spännande match mellan två bra lag där vi, tack vare kollektivet och Frida i målet, tog hem segern. Årets andra titel och en perfekt genomkörare inför den stundande seriestarten, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

- Kanske inte ett helt rättvist resultat men vi är nöjda med vår prestation. I den andra halvleken hade vi både spelet och målchanserna men Frida i deras mål var omutlig denna kväll, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Lite trist att en DM-final ska behöva spelas sent en torsdagskväll och inte en helgeftermiddag och locka lite större publik. Och visst borde finalen spelas på vår huvudarena i Medelpad - NP3 Arena? Nog borde den kunna tåla det?

.

Heffnersklubbans BK emblemAlnö IF emblem

Heffnersklubbans BK - Alnö IF 1-0
23 mars 2023 - 20:15 - Westhagen
1-0 Mira Hulinder (45)
Domare: Omar Meqbil
Publik: ca 50 i kylan
Matchfakta

Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2...

Läs mer

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen,...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer