Heffnersklubban klara favoriter i kvällens DN-final: "Tuff uppgift"

23 mar 2023 DM, damer

27-0 i målskillnad och idel segrar.
Heffnersklubban har verkligen visat klassen i årets DM-slutspel.
Nu väntar kvällens final mot Alnö.
- Tuff uppgift ikväll, ska vi ha nån chans att vinna behövs en topp prestation av alla och att vi tar vara på de lägen vi får, säger Alnötränaren Kent Gustafsson.

Heffnersklubban har gått på som en slåttermaskin i årets DM-gruppspel och semifinal, idel vinster och 27-0 i målskillnad.
Den jämnaste drabbningen kom mot kvällens finalister Alnö som kom undan med 0-1.

- Tuff uppgift ikväll, ska vi ha nån chans att vinna behövs en topp prestation av alla och att vi tar vara på de lägen vi får. Men kul med en DM final och att vi får ytterligare en bra försäsongsmatch, säger Alnötränaren Kent Gustafsson.

"Gus" fortsätter:

- Läget i truppen är lite prekärt. Vi har ju två som är borta lite längre pga sjukdom Lisa Hansen och Wilma Björklund, sen drog ju Bianca Tuominen korsbandet och blir borta hela säsongen. Denice Persson Feist och Elin Odelberg har varit borta ett tag på grund av skada och kommer inte att vara tillgängliga än på ett tag. Dessutom är Bea Juutinen utomlands och Emma Pettersson förkyld så hon kommer troligen inte att kunna vara med.

- Kul med final, möter ett bra lag så vi behöver göra en bra insats i kväll, det var en jämn drabbning senast vi möttes. Precis som hos Alnö är det några spelare borta i kväll dessutom väljer vi att vila en lite sliten Linnea Sahlin inför helgens kommande distriktslags matcher, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Prytz fortsätter:

- Vi kommer fortsätta bygga vidare på vårt spelsätt och ser fram emot en bra match mot ett bra lag där vi kan jobba på detaljer inför kommande seriepremiär.

Avspark 20:15 på Westhagen i afton.

Lokalfotbollen tippar:
Allt annat än en vinst för division 1-laget Heffnersklubban vore en skräll även om det genom året allt som oftast blivit jämna matcher de här lagen emellan. Ikväll vinner de blå med 4-1.

 

Heffnersklubbans BK emblemAlnö IF emblem

Heffnersklubbans BK - Alnö IF
23 mars 2023 - 20:15 - Westhagen
Domare: Omar Meqbil

Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2...

Läs mer

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen,...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer