Heffnersklubban klättrade upp på säker mark efter derbysegern över Alnö

25 aug 2022 Div. 1 Norra

Ett mer taggat Heffnersklubban tog hem "streckderbyt" och det med 3-1 efter två mål av Agnes Hurtig Edlund och däremellan ett straffmål från Amanda Sevefjord.
– Tyvärr gör vi en av säsongens sämsta matcher när det gäller som mest, säger Alnötränaren Kent Gustafsson vars lag nu passerades av Heffnersklubban.

Alnö föll i "streckderbyt" mot Heffnersklubban med 1-3 på HK-vallen.
Agnes Edlund Hurtig satte ledningsmålet efter dryga halvtimman sedan bortamålvakten och uteförsvaret inte varit överens om vem som skulle ta bort bollen.

Tio minuter in i andra dubblade Amanda Sevefjord ledningen med en straffspark sedan målvakten fällt en framstormande hemmaspelare efter ett tveksamt försvarsarbete på nytt.

I den 63:e minuten gjorde sedan Agnes Edlund Hurtig sitt andra och "Klubbans" tredje mål då hon fick på en fin träff efter en mindre lyckad hörnrensning från gästerna.

Då hjälpte det föga att Tuva Lundin reducerade med knappa kvarten kvar med ett distansskott ribba in även om man fick till en forcering men mer än ett par "nästanlägen" kom inte ö-tjejerna.
Heffnersklubban kunde tack vare de tre poängen passera Alnö i tabellen upp till säker mark samtidigt som man bröt sviten på fem raka utan seger.

– Tyvärr gör vi en av säsongens sämsta matcher när det gäller som mest. Annars började vi bra och var bara ett missat friläge från att ta ledningen. Sedan jobbade Heffnersklubban sig in i matchen och var hetare och utnyttjade våra misstag. Efter vår reducering till 1-3 hade vi lägen till att skapa nerv i matchen men det ville sig inte, säger Alnötränaren Kent Gustafsson besviket.

.
Heffnersklubbans BK emblemAlnö IF emblem

Heffnersklubbans BK - Alnö IF 3-1
25 augusti 2022 - 18:30 - HK-vallen
1-0 Agnes Edlund Hurtig (35)
2-0 Amanda Sevefjord (54, straff)
3-0 Agnes Edlund Hurtig (63)
3-1 Tuva Lundin (76)
Domare: Oscar Moss
Publik:
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 3 (20-21 april): Både Alnö och Heffnersklubban förhandsfavoriter i helgen

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelar hemma i den här omgången, och nöter varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efte...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer