Heffnersklubban utslagna ur Svenska Cupen av division 2-lag

6 jun 2023 Div. 1 Norra

Vi kommer inte att få se något Damallsvenskt lag eller SDFF på HK-vallen i år då Heffnersklubban åkte ur Svenska Cupen borta mot Kramfors-Alliansen sedan Johanna Dahllund vänt 0-1-underläge till seger via sitt hattrick.
- Vi ställde upp med spelare som inte fått så mycket speltid i division 1- och 2-lagen men samtidigt kom vi inte upp i någon bra nivå, säger tränaren Jonas Prytz.

Heffnersklubban ställde över några spelare med skavanker och ersatte dem med spelare som inte fått så mycket speltid i division 1- och division 2-lagen i bortamötet med division 2-laget Kramfors-Alliansen.

Det började emellertid bra då Alva Prytz kom igenom på en stickare i den elfte minuten och satte 0-1.
Därefter tog hemmalagets Johanna Dahllund över tillställningen. Först utjämnade hon bara ett par minuter senare och spädde på med två mål till i mitten av den andra halvleken och i 83:e minuten och såg till att Ådalingarna nu kan får möta motstånd i form av lag från Damallsvenskan eller Elitettan.

- Vi ställde som sagt upp med spelare som inte fått så mycket speltid i division 1- och 2-lagen men samtidigt kom vi inte upp i någon bra nivå. Något man måste mot ett så bra spelande lag som Kramfors var idag, säger tränaren Jonas Prytz.

Svenska Cupen, omgång 1

Kramfors AlliansenHeffnersklubbans BK

Kramfors Alliansen - Heffnersklubbans BK 3-1 (tips: 1-3)
6 juni - 14:00 - Kramfors IP
0-1 Alva Prytz (11)
1-1 Johanna Dahllund (15)
2-1 Johanna Dahllund (68)
3-1 Johanna Dahllund (82)
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 175
Matchfakta

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer

Lokalfotbollen-TV: Alnös tvåmålsskytt Frida Olsson om premiärkrysset

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Läs även:⚽️ Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar⚽️ Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson efter 2-2-premiären mot Lu...

Läs mer