Heffnersklubbans BK 2 inför seriestarten: "Otroligt spännande trupp"

Heffnersklubbans andralag kom ifjol sist i Damtvåan men då två lag drog sig ur fick man stanna kvar även i år. Något som kan vara nyttigt för detta ungalag som ska producera spelare till sitt representationslag i division 1.
Mattias Svensson är ny ansvarig tränare för division 2-laget och han har inte sluppit undan att svara på några frågor från Lokalfotbollen inför seriepremiären.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Försäsongen har varit ganska bra ändå utifrån de förutsättningar vi har haft. Vi gick några veckor i mars utan varken en säker träningsplan att vara på och det gjorde att vår planering blev lite ryckig. Trotts detta har vi hunnit med några träningsmatcher där vi haft höga toppar och mindre härliga dalar. Trotts detta är vi till freds med vart vi är nu .

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Vi har en otroligt bra och spännande trupp för denna säsong. Stommen är kvar sedan flera år tillbaka. Vi har fått in Elin Kjellin från IFK Timrå som stärker upp våran defensiv och kan samtidigt bidra med bra saker i offensiv del av planen.

Några nyförvärv fler än Elin?
- Nej, försvararen Elin Kjellin från IFK Timrå är den enda utifrån.

Spelarförluster?
- Elle Collén har slutat.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Svårt att säga att just en individ ska få ett genombrott i år. Jag tror att flera spelare i laget kommer visa upp en hög division 2-kvalité och därför får jag nog säga att hela laget kommer få sitt genombrott tillsammans.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Att säga att man ska spela en offensiv fotboll tror jag nästan alla tränare och lag vill sträva efter. Lika självklart vill man inte heller erkänna att man vill spela en fotboll som är tråkig och defensiv. Det rätta svaret är att komma till Vallen och ta reda på vilken typ av fotboll vår lilla verksamhet ska bedriva i år.

Vilka tippar du vinner serien?
- Jag som är ny i stan har väll inte helt hundra koll på lagen runt om men att påstå något annat än att Alnö är favoriter vore dumt. I vilken annan normal säsong spelar de fortfarande i division.1. Man kommer vara svårslagna hemma på naturgräset där man absolut lär dra en fördel tack vare underlaget.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år att fixa nytt kontrakt?
- Har som sagt inte så bra koll på lagen härifrån men desto bättre koll på lagen ifrån Jämtland, Frösö och Brunflo kommer få jobba stenhårt denna säsong.

Hur lyder er målsättning i år?
- Vår interna målsättning stannar hos oss men vi ska absolut göra det Heffnersklubban gör bäst och det är att utbilda så många duktiga spelare i en familjärmiljö.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Selånger och ur går det för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Tyvärr inte så mycket jag hade velat. Mina scouter säger dock att de har en del rutin i laget och det blir en utmaning att hantera i sig. Vi spelar på hemmaplan och vi kommer från en mycket positiv period med goda resultat och bra träningsveckor.

Lokalfotbollen tippar:
Ett ungt och orutinerat Heffnersklubban men ungdomlig entusiasm och viljan att förkovra sig gör att laget kommer att undvika träsleven i år och hamna ovanför det förhatliga nedflyttningsstrecket. Men det blir på håret... Idagens match mot Selånger, som aspirerar på en topplats i serien, får man nog kamma noll. SSK vinner med 3-0 på HK-vallen.

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtvåan - program, resultat & målgörare

Heffnersklubban 2 spelade 1-1 igår lördag mot KB65 och idag lirade IFK Timrå bortamatch mot seriekollegan Härnösands SK på Högslättens konstgräs där d...

Läs mer

Domsjö fick inte ihop lag mot Selånger - då ställde Timrå upp med kort varsel

Domsjö tackade nej till träningsmötet med Selånger.Då ställde IFK Timrå upp på kort varsel - och fick som "tack" stryk med 0-3.- De ska ha en stor elo...

Läs mer

Mittback från Alnö klar för Heffnersklubban 2

Heffnersklubban 2 har gjort klart med Tindra Andersson från Alnö.- Tindra är en kraftfull mittback med ett stort lugn och mod i sig och kommer ge oss ...

Läs mer

Uddamålsseger för Heffnersklubban 2 över Medskogsbron

Division 3-laget Medskogsbron höll länge Heffnersklubban 2 stången men med knappa kvarten kvar satte Alice Hellman dit 2-1 för laget från tvåan. Något...

Läs mer

Julia Holmlund hängde båda målen när Selånger besegrade Alnö

Julia Holmlunds två mål inom en minut efter dryga halvtimman visade sig räcka hela vägen till seger mot Alnö även om division 1-lagets Irma Burman red...

Läs mer

Målrik första halvlek och mållös andra när Selånger besegrade Heffnersklubban 2

Det blev en målrik första halvlek mellan Selånger och Heffnersklubban 2, fem fullträffar.Den andra blev dock mållös och Emmie Björklunds 3-2-mål från ...

Läs mer