Hemmaseger på Essviksvallens EU-eljus

17 sep 2021 Div. 4 Medelpad

Men Essvik vek inte ner sig och vann med 2-0 hemma i elljuset och är numera herren på täppan i Medelpadsallsvenskan och sätter press på Alnö inför morgondagen.
– Tycker vi hade kontroll på matchen men vår oförmåga att sätta bollen i nät gjorde matchen spännande onödigt länge, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

Essvik sätter press på Alnö. Detta efter 2-0-segern över Selånger i elljuset uppe på "Vallen".

Efter en tilltrasslad situation framför gästernas mål efter en hörna hamnade bollen framför fötterna på Ludvig Leman Uppling som tryckte in 1-0 på volley en meter från mållinjen. Då var vi i mitten av den första halvleken.

Därefter var Mårten Gräntz synnerligen nära att rulla in 2-0 i öppet mål men blev hårt tacklad och flög rejält. Straff? Nej.

– Domaren tyckte det var axel mot axel, något som varken jag eller Mårten höll med om, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

Och istället för 2-0 kunde Selångers Gustav Salomonsson nicka en boll i nät. Bara för att bli avvinkad för offside på ett inlägg som annars hamnade perfekt mellan målvakt och backlinje.


– Det var inte offside, dundrar Selångers tränare Anders Nyberg och fortsätter.

– Hade det blivit 1-1 där hade det blivit en helt annan match.

Den andra halvleken stod länge mållös men med kvarten kvar av matchen vann hemmalaget boll på mitten och Johan Kolbäck drog i väg på djupet, fick ett pass och dribblade av en försvarare innan han placerade sitt skott i nät.

Selånger mobiliserade därefter och tryckte tillbaka Essvik som dock via starkt försvarsspel såg till att det aldrig blev någon riktig nerv i matchen.

– Tycker vi hade kontroll på matchen men vår oförmåga att sätta bollen i nät gjorde matchen spännande onödigt länge, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

Han fortsätter:

– Vi inledde energistarkt, vann närkamper och skapade några fina kombinationer men mer utdelning än Ludvigs mål blev det inte och sista tio av första blev vi lite passiva och de kunde skapa ett par chanser, bland annat offsidemålet. Andra halvlek blev ganska likt den första och Selånger tog över efter vårt 2-0-mål men vi stod upp bra defensivt och höll tätt.

– De har fem lägen, vi har tre. De gör två skitmål på sina medan vi inget. Mot lag som Essvik måste man sätta sina chanser och ha lite tur med domsluten men marginalerna har varit emot oss nästan hela säsongen. Annars tycker jag grabbarna gör en helgjuten insats ikväll, säger Anders Nilsson.

Hampus Andersson på mitten och högerbacken Jimmy "Finnen" Ilvonen bäst i ett habilt Essvik.

I Selånger ska "04:orna" Albin Grandin och Gustaf Lindgren framhävas lite extra men där ingen föll ur ramen utan snarare tvärtom.

Tack vare segern klättrade Essvik förbi Alnö i toppen av tabellen men ö-laget kan återta ledningen efter morgondagens match mot FC Norr United.

 

ESSVIKS AIF - SELÅNGER SK 2-0
1-0 Ludvig Leman Uppling (23)
2-0 Johan Kolbäck (73)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 52
Arena: Essviksvallen
Matchfakta

Div. 4, omgång 1 (3-4 maj): Så spelas premiärmatcherna

23 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer