Hemmaseger på Essviksvallens EU-eljus

17 sep 2021 Div. 4 Medelpad

Men Essvik vek inte ner sig och vann med 2-0 hemma i elljuset och är numera herren på täppan i Medelpadsallsvenskan och sätter press på Alnö inför morgondagen.
– Tycker vi hade kontroll på matchen men vår oförmåga att sätta bollen i nät gjorde matchen spännande onödigt länge, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

Essvik sätter press på Alnö. Detta efter 2-0-segern över Selånger i elljuset uppe på "Vallen".

Efter en tilltrasslad situation framför gästernas mål efter en hörna hamnade bollen framför fötterna på Ludvig Leman Uppling som tryckte in 1-0 på volley en meter från mållinjen. Då var vi i mitten av den första halvleken.

Därefter var Mårten Gräntz synnerligen nära att rulla in 2-0 i öppet mål men blev hårt tacklad och flög rejält. Straff? Nej.

– Domaren tyckte det var axel mot axel, något som varken jag eller Mårten höll med om, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

Och istället för 2-0 kunde Selångers Gustav Salomonsson nicka en boll i nät. Bara för att bli avvinkad för offside på ett inlägg som annars hamnade perfekt mellan målvakt och backlinje.


– Det var inte offside, dundrar Selångers tränare Anders Nyberg och fortsätter.

– Hade det blivit 1-1 där hade det blivit en helt annan match.

Den andra halvleken stod länge mållös men med kvarten kvar av matchen vann hemmalaget boll på mitten och Johan Kolbäck drog i väg på djupet, fick ett pass och dribblade av en försvarare innan han placerade sitt skott i nät.

Selånger mobiliserade därefter och tryckte tillbaka Essvik som dock via starkt försvarsspel såg till att det aldrig blev någon riktig nerv i matchen.

– Tycker vi hade kontroll på matchen men vår oförmåga att sätta bollen i nät gjorde matchen spännande onödigt länge, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

Han fortsätter:

– Vi inledde energistarkt, vann närkamper och skapade några fina kombinationer men mer utdelning än Ludvigs mål blev det inte och sista tio av första blev vi lite passiva och de kunde skapa ett par chanser, bland annat offsidemålet. Andra halvlek blev ganska likt den första och Selånger tog över efter vårt 2-0-mål men vi stod upp bra defensivt och höll tätt.

– De har fem lägen, vi har tre. De gör två skitmål på sina medan vi inget. Mot lag som Essvik måste man sätta sina chanser och ha lite tur med domsluten men marginalerna har varit emot oss nästan hela säsongen. Annars tycker jag grabbarna gör en helgjuten insats ikväll, säger Anders Nilsson.

Hampus Andersson på mitten och högerbacken Jimmy "Finnen" Ilvonen bäst i ett habilt Essvik.

I Selånger ska "04:orna" Albin Grandin och Gustaf Lindgren framhävas lite extra men där ingen föll ur ramen utan snarare tvärtom.

Tack vare segern klättrade Essvik förbi Alnö i toppen av tabellen men ö-laget kan återta ledningen efter morgondagens match mot FC Norr United.

 

ESSVIKS AIF - SELÅNGER SK 2-0
1-0 Ludvig Leman Uppling (23)
2-0 Johan Kolbäck (73)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 52
Arena: Essviksvallen
Matchfakta

Danne Johansson smet förbi William Svelander och tog hem skytteligan i Medelpadsallsvenskan

14 okt 2021 Div. 4 Medelpad

Lokalfotbollen har redan skrivit om Danne Johanssons fjärde skytteligatitel i Medelpadsallsvenskan då han tack vare sina fem mål mot Söråker i avslutn...

Läs mer

IFK Sundsvall avslutade serien starkt – tredje raka segern kom mot FC Norr: "Fartfylld och stökig match"

9 okt 2021 Div. 4 Medelpad

Avslutningsmatchen mellan IFK Sundsvall och FC Norr United såg länge ut att sluta 1-1 efter två tidiga mål.Men i den 91:a minuten placerade Jimmy Söde...

Läs mer

Alnö studsade tillbaka och avslutade med seger hemma på Släda IP över Ånge

9 okt 2021 Div. 4 Medelpad

Seriesegrarna Alnö avslutade årets Medelpadsallsvenska som sig bör, med ännu en seger.Det blev 4-1 mot Ånge hemma på Släda IP med efterföljande guldka...

Läs mer

Selånger och Sidsjö-Böle avslutade med kryss i svängig match

9 okt 2021 Div. 4 Medelpad

Sidsjö-Böle ledde tidigt i andra med 2-0 men Selånger vämde med tre snabba mål på mindre än tio minuter.Då var det Böles tur att komma tillbaka och fi...

Läs mer

Danne Johansson gjorde hälften av Essviks mål i 10-0-krossen över Söråker och tog hem skytteligan i Medelpadsallsvenskan för fjärde gången!

9 okt 2021 Div. 4 Medelpad

Inför den sista omgången av Medelpadsallsvenskan låg Essviks Daniel Johansson tre mål efter Alnös William Svelander i skytteligan.Men i sista omgången...

Läs mer

I morgon spelas avslutningsomgången i Medelpadsallsvenskan

8 okt 2021 Div. 4 Medelpad

Alnö IF är redan klara seriesegrare i Medelpadsallsvenskan och Söråker klara för femman redan inför morgondagens epilog. Ö-laget avslutar hemma på Slä...

Läs mer