Himmel & helvete för Torpshammars Stefan Lindman i seriepremiären

6 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Stefan Lindman gav Torpshammar ledningen i derbyt mot Fränsta och hemmalaget utökade därefter till 3-0.
Men premiären skulle ändå sluta i moll för den rutinerade Lindman då han i 63:e minuten bröt benet efter en närkamp och säsongen tog därmed slut redan i den första matchen.

Medelpadsfemman startade direkt med derby på Torpshammars IP med Fränsta IK som gästande lag.

Redan i första omgången skulle vi få se vem som hade starkast division 5-lag i västra. Båda lagen med minimalt spelade träningsmatcher skulle ställas mot varandra.

Första chansen kom redan efter åtta minuters spel för hemmalaget, efter slarv i gästernas försvar. Olyckligt för hemmakillarna men desto bättre för gästerna då bollen smet strax utanför målstolpen.

Varmt och soligt på IP och strax innan det skulle blåsas av för dryckespaus efter en halvtimme får Torp en frispark mitt på offensiv planhalva. Den läggs med perfekt precision av hemmalagets Patrik Högdahl till Stefan Lindman som nickskarvar den i mål.

När vi så går till halvtidsvila står det 1-0 på tavlan och noteras kan att så långt in i matchen hade inte FIK haft ett skott mot Simon Thyren i hemmamålet.

Andra halvlek startar som den första med delat bollinnehav men inga riktiga målchanser. Det skulle dröja ända till timman spelad innan nästa boll rullar in i maskorna, även denna gång till hemmalagets favör.

Därefter följer tre minuter av matchen som torde vara avgörande. Efter att fått ett perfekt instick i minut 60 så löper sig Tomas Decker fri och lägger lugnt in bollen i Fränstas mål och 2-0 är ett faktum. Direkt på avspark erövrar Torp bollen igen och denna gång är det Decker som frispelar klubbkompisen Jordan Gidhammar som sätter 3-0.

Tyvärr så blir matchminut 63 av det mindre positiva slaget då hemmalagets slitvarg och målnickaren Stefan Lindman hamnar i en kampsituation där hans fortsatta spelande denna säsong plötsligt tar slut med ett benbrott som följd.

Matchen avbryts i nästan en timme innan den kan återupptas och då känns det som båda lagen egentligen bara vill spela av.

Fränstas Andreas Modén tillåts av ett lite avslaget Torpsförsvar komma igen i den 82 minuten och fastställa slutresultatet till 3-1.

Vi plussar på i Torpshammar för Stefan Lindman och hoppas se honom på plan igen när allt är läkt.

I Fränsta ger vi extra beröm till den nya försvararen från FC Norr Leo Padeledis.

Fotbollskorven får 4 av 5 i betyg.

/ Text & bilder: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu.

TORPSHAMMARS IF - FRÄNSTA IK 3-1
Matchfakta

Omgång 2 Ö (5-12 maj): Sen kvittering av Sidsjö-Böle mot Svartvik U

5 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle och tre...

Läs mer

Omgång 1 V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

5 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1 Ö: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer