Högerbacken Eliaz Edberg avgjorde för Sundsvalls FF på Kustängen

15 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF har inte riktigt fått till det i inledningen av serien men ikväll blev det i alla fall seger på Kustängen mot Stockvik med uddamålet av tre där vinstmålet gjordes av högerbacken Eliaz Edberg som löpte sig fri och bredsidade in bollen. Och det redan i den första halvleken.
– Vi hade en ny tränare och ny taktik idag vilket gav resultat. säger avgående tränaren André Svensson som nu kan fokusera på det egna liret.

Sundsvalls FF tog hem mötet med Stockvik på Kustängen med uddamålet av tre.
Med kvarten spelad bombade Fitim Ugzmajli upp 0-1 i nättaket med sin vänsterdoja men bara ett par minuter senare utjämnade hemmalagets Philip Pallin efter hörna.
Efter dryga halvtimman drog SFF:s högerback Eliaz Edberg iväg på djupet och fick en perfekt passning och fri med hemmamålvakten Linus Åhl bredsidade han behärskat in 1-2.

Den efterföljande timman förblev mållös trots att båda lagen vaskade fram bra målchanser.
I och med segern dubblade Sundsvalls FF sin vinstrad och klättrade upp till plats sju i tabellen medan Stockvik ligger kvar på sin femteplats.

– Vi hade en ny tränare och ny taktik idag vilket gav resultat. säger avgående tränaren André Svensson som nu kan fokusera på det egna liret samt fortsatt ansvar för division 6-laget.

André fortsätter:

– Vi började bra och hade det mesta av spelet och kunde gå till ledning i halvtid. Vi startade upp bra även i andra innan både vi och Stockvik blev trötta och det blev mest "Kalle Anka-fotboll". När det gäller målchanser utöver målen hade vi minst två klara lägen som vi borde gjort mål på och de hade ett skott i ribban.

– Vi var inte sämre än dem men vi träffade ribban, stolpen och all annan skit idag. Annars var det en match med få målchanser varierat med böljande spel och ställningskrig, säger Sundsvalls FF:s tränare Benny Stiernström.

Fitim Ugzmajli var hela tiden ett hot i Sundsvalls FF:s anfall och Eric Nelins mittbacksspel var solitt. Cred även till nye tränaren Alex Medina som förde laget till sin blott andra seger under våren.

Mittlåset med Daniel Carlstein och Jon Kostin var tillsammans med "tian" Philip Pallin och defensive mittfältaren Sondre Molander Nymo de främsta i Stockvik.

Stockviks FFSundsvalls FF

Stockviks FF - Sundsvalls FF 1-2
15 juni 2022 - 19:00 - Kustängen
0-1 Fitim Ugzmajli (15)
1-1 Philip Pallin (19)
1-2 Eliaz Edberg (33)
Domare: Henrik Olsson
Publik: 27
Matchfakta

Helgens träningsmatcher (26-28 april) för våra lag i Medelpadsfemman

26 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Bara två av våra division 5-lag träningsspelar i helgen, Här nedan ser ni hur det går/har gått.

Läs mer

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer