Ifjol sist i Medelpadsfemman - i år är Wiskan klara för A-slutspelet

5 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol kom Wiskan sist i Medelpadsfemman, i år är man klara för A-slutspelet sedan man vunnit över Ljunga med uddamålet av tre i den avslutande grumndseriematchen.
- Fick ge grabbarna en "hårtork" i paus och vi flyttade om lite i laget och presterade en helt okej andra halvlek, säger Wiskans tränare Sebastian Backlund.

Wiskan behövde en poäng på Ljungalid mot jumbon för att säkra en plats i A-slutspelet. Det gick vägen men någon promenad i parken blev det inte. Wiskan förde spelet under den första halvleken och skapade flera fina chanser, som man dock brände. Även Ljunga stack upp men inte heller där fanns skärpan i avsluten så lagen gick till pausvila mållösa.
Tidigt in i andra tilläts Anton Nolberg vandra in längs kanten, drev in och plötsligt var han ren med hemmakeepern och satsade på ett skott med kraft som satte perfekt i bortre hörnet.

Som lättnad kom 0-2, och vilket klassmål sen. På ett inlägg kastade sig Adam Kerfstedt och språngskallade in bollen likt Henke Larsson för ett antal år sedan i EM i Portugal mot Bulgarien. Klappat & klart! Nej, Ljunga gav inte tappt och med knappa tjugan kvar väggspelade sig Martin Brzezinski och Sigge Pettersson sig igenom och den förstnämnde curlade snyggt in reduceringsmålet.
Men närmare än så förmådde inte hemmalaget komma utan Wiskan kunde spela av matchen och ta sig vidare till A-slutspelet. Starkt av det lag som kom sist i Medelpadsfemman ifjol.

- Vet inte vad vi höll på med i första halvlek. Vi brände massor av chanser och även bjöd Ljunga på nästan lika många. Det hade kunnat stått 4-4 i halvtid. Sett fotbollsmässigt var det nog vår sämsta halvlek de senaste två åren. Fick ge grabbarna en "hårtork" i paus och vi flyttade om lite i laget och presterade en helt okej andra halvlek där vi för matchen och de mest får jaga boll. Efter 2-0 verkade grabbarna bara kliva av planen och fira och bjöd in dem i matchen men det löste sig till slut, säger Wiskans tränare Sebastian Backlund.

- Vi gör en bra prestation men det märks att de spelat ihop några år och att de har några spelare av god klass som fick det att väga över till deras fördel. Tyvärr slog Vilmer Badman axeln ur led och fick åka ambulans, säger Ljungas Björn Östgård.

Trebackslinjen med Tom Hultin, Christian Wilhsson och Anton Nolberg, wingback i andra, övertygade precis som Stefan Eriksson i målet med vakna utrusningar utanför straffområdet på långa bollar, Sigge Pettersson var åter duktig i ett väl kämpande Ljunga som höll ihop grejorna bättre den här gången och föll för andra gången i år bara med uddamålet.

 

Ljunga IF 1Viskans IF
Ljunga IF - Wiskans IF 1-2
5 juni 2024 - 19:00 - Ljungalid
0-1 Anton Nolberg (53)
0-2 Adam Kerfstedt (56)
1-2 Martin Brzezinski (72)
Domare: Burhan Yehye Ibrahim
Publik: 77
 
 

Sluttabell, Grundserien, västra

1 Östavalls IF   7 7 0 0 28 1 27 21
2 Wiskans IF   7 4 2 1 13 9 4 14
3 Stöde IF   7 3 2 2 19 9 10 11
4 Hassels IF   7 3 2 2 16 19 −3 11
5 Ånge IF   7 3 1 3 22 12 10 10
6 Indals IF   7 2 1 4 15 12 3 7
7 Matfors IF 2   7 1 2 4 12 18 −6 5
8 Ljunga IF   7 0 0 7 6 51 −45 0

Isaac During grejade Hassels första seger med matchens sista spark

5 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Hassel tog ledningen redan efter tio sekunder och efter en småful och tjattrig match kunde man stå som segrare över Sundsvalls FF med 4-3. Segermålet ...

Läs mer

Alexander Aspenruds äkta hattrick för Indal räckte inte - Söråker vände tillbaka och vann

5 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Svängigt värre uppe på Löta. Söråker rev åt sig en 2-0-ledning men Indal vände via ett äkta hattrick av Alexander Aspenrud, bara för att se hemmalaget...

Läs mer

Östavall säkrade spel i Medelpadsallsvenskan nästa år: "Stolt över vår resa"

5 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Östavall säkrade tredjeplatsen i A-slutspelet efter 6-1 på Södermalm och nu blir det spel i Medelpadsallsvenskan nästa år.- Är stolt över den resa vi ...

Läs mer

Sidsjö-Böle avslutade med en "tennisseger" över Stöde

5 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle var redan klara serietvåa i A-slutspelet inför slutomgången men det hindrade dem inte från att ta hem en 6-0-vinst över Stöde på Westhagen...

Läs mer

Seriesegrarna Kungsnäs behövde inte ens ställa ut skorna i avslutningsmatchen - Wiskan lämnade walk over

4 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Man säger ibland att det inte räcker att bara ställa ut skorna. Men inte ens det behöver Kungsnäs göra i sin avslutningsmatch. Wiskan har nämligen läm...

Läs mer

Matfors nära att tappa 4-1-ledning mot Kraftfull men höll undan

2 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Matfors ledde både med 2-0 och 4-1 på Westhagen mot Kraftfull men det blev ändå spännande på slutet när hemmalaget började knapra in.- Vi var bra fram...

Läs mer