IFK Norrköping Luckstas nästa motståndare i Svenska Cupen: "Blir en fantastisk upplevelse"

2019 mötte han IFK Norrköping i Svenska Cupen, då med IFK Timrå.
Nu får den 36-årige målvaktsbjässen Christofer Högbom chans till revansch då hans Lucksta lottats mot samma klubb.
-Att jag ska kräva revansch kanske är lite magstarkt att tro. Men det kommer bli en fantastisk upplevelse för både publik, spelare och klubb.

Efter att ha slagit ut division 2-laget IFK Östersund i Svenska Cupens första omgång i helgen, 5-3 efter förlängning, väntar nu en härlig utmaning då klassiska IFK Norrköping gästar Sörforsvallen. Datum är i skrivande stund inte spikat men matchen ska spelas 22-24 augusti.

För lite drygt tjugo år sedan mötte Lucksta allsvenskt motstånd då IF Elfsborg kom på besök i en match, även det i Svenska Cupen. Ny tränare för Boråslaget var då Anders Grönhagen och man åkte hem med en 4-0-seger efter tappert motstånd från Sörforsgänget.

En som har en "vana" av allsvenskt motstånd är Luckstas nye keeper Christofer Högbom. 2019 spelade han med IFK Timrå som inför storpublik, nästan 2 000 åskådare, mötte IFK Norrköping hemma på konstgräset. Tyvärr blev det förlust med 1-6.

Lokalfotbollen passade på att ställa några frågor till den 36-årige målvaktsbjässen inför cupmötet

Vad var din spontana reaktion när du fick reda på motståndet?
- En fantastisk lottning! Jag följde den från en soffa på Leos lekland, och det var spännande. Ska erkänna att jag blev lite paff att få just Norrköping på besök igen. Men jag personligen var väldigt nöjd. Vi ville ju ha så bra motstånd som möjligt så att få ett allsvenskt var fantastiskt!

Sugen på revansch mot IFK Norrköping efter ditt förra möte med dem?
- Vi mötte ju dem med IFK Timrå i Svenska Cupen 2019, att jag ska kräva revansch kanske är lite magstark att tro. Men det kommer bli en fantastisk upplevelse för både publik, spelare och klubb.

Vad minns du mest från den matchen?
- Jag minns framförallt publiken som kom för att stötta, nästan 2 000 åskådare. Blir det något liknande den här gången också så kommer publikrekordet på att slås, och det hoppas vi väl på? (Publikrekordet är 1 180 2002 mot IF Elfsborg, även det i en cupmatch där Anders Grönhagen gjorde sin första säsong som tränare för Boråsarna, reds anm).

Det skiljer fyra divisioner mellan IFK Norrköping och Lucksta. Vad krävs för att ni ska kunna göra en någorlunda jämn match mot dem?
- Svenska Cupen är viktig för Norrköping så dom kommer komma upp med en riktigt bra trupp, kanske inte hela A-laget. Men en trupp stark nog för att få jobbet gjort. När det är cupmatcher spelar inte division längre någon roll. Farligt att stirra sig blind på det. Vår trupp har många spelare med erfarenheter och kvaliteten för spel i högre divisioner blandat med nästa generation. Jag tror att vi ska fokusera på att göra en riktigt bra laginsats och hålla nere misstagen på individnivå så dom måste slå oss med sina egna goda prestationer. Då kan vi iallafall lämna matchen nöjda, oavsett resultat.

Och avslutningsvis. Vad säger du om er vårsäsong i Lucksta, även om du inte kunnat lira så många matcher?
- Både jag och laget är väldigt stolta över vårsäsongen, men inte mätta. Vi har satt oss i en bra position för att nå vårat mål (spel i div2 nästa år) Bara halva ligan är spelad och att leda nu ger inga garantier. Vi är på semester nu och njuter. Men sen är det tillbaka till träning och fortsätta att prestera tills allt jobb är gjort 👊

Bara att önska lycka till när det gäller både seriespelet och cupäventyret.
- Som alltid, tack för ert hårda och helhjärtade arbete! Glad sommar på er.

Även GIF Sundsvall går in i Svenska Cupen den här omgången och där blir det åter ett möte med IFK Stocksund. Ifjol i division 2 men i år i Ettan. Då skiljde det tre divisioner, i år bara en. Men visst går Giffarna vidare även i år?

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer