IFK Östersund Ungdom drar sig ur trean – Essvik tackar åter nej till den vakanta platsen

Nästa lag att dra sig ur division 3 Mellersta Norrland blir IFK Östersund Ungdom.
Beslutet togs idag av klubbens styrelse:
"Situationen har uppstått av flera olika anledningar som föreningen inte förmått lösa tidigare, på ett tillräckligt vägvinnande och effektivt sätt".

Först försvann KB 65 ner till Ångermanlandsfyran och därefter Sund IF upp i division 2.

Dessa lag ersattes av Kramfors-Alliansen och Ljusdals IF. Inte Svegs IK som Lokalfotbollen skrev om då (SvFF gick ut med felaktiga uppgifter den gången).

Nu står det klart att IFK Östersund Ungdom inte kommer till spel i den mellersta Norrlandstrean.

Så här skriver klubben på sin hemsida om orsaken till att man drar sig ur:

"Styrelsen för IFK Östersund Ungdom har idag måndag 14 februari 2022 tvingats ta det smärtsamma beslutet, efter en längre tids arbete med att hitta genomförbara lösningar, att tacka nej till spel i division 3 mellersta Norrland, säsongen 2022.

Styrelsen beklagar djupt beslutet, som inte bara påverkar det egna lagets spelare, ledare, sponsorer och publik, utan får naturligtvis även hastigt uppkomna följdverkningar utanför föreningens domäner. Situationen har uppstått av flera olika anledningar som föreningen inte förmått lösa tidigare, på ett tillräckligt vägvinnande och effektivt sätt.

Styrelsen för IFK Östersund Ungdom tar i detta läge det fulla ansvaret".

Essviks AIF fick även denna gång en förfrågan om att ta den vakanta platsen.

- Vi kommer fortsätta tacka nej till division 3-spel i år men hoppas Sveg får frågan , de vill ju verkligen spela i trean i år, säger Essviks sportchef Jonas Westring.

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer