IFK Sundsvall hämtade in 0-2-underläge mot Kovland: "Närmast segern"

2 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Kovland ledde med 2-0 på Balders efter en effektiv inledning men IFK Sundsvall jobbade sig i kapp och därefter hade båda lagen lägen till ett segermål.
- Vi är det spelförande laget och borde ha vunnit sett till de chanser vi skapade, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

Årets första match på Balders naturgräs. Något som mest verkade tända gästande Kovland.
I minut 12 bredsidade Tim Ströberg från spetsen av straffområdet bollen upp i det högra krysset. Ett klassmål!
Som om inte det var nog rann kvicke "gamlingen" Henric Nylund igenom och ökade på till 2-0 för gästerna bara ett par minuter senare.
I mitten av halvleken slog Kevin Berg ett hårt pass efter marken till Jonas Lundin som tog emot det, vände upp och satte distinkt dit reduceringen.

I den andra halvleken jagade "Kamraterna" poäng men det dröjde till kvarten kvar innan Jonas Lundin, tack vare sin spänst och tajming, nickade in Johan Hallströms perfekt slagna hörna.
Inget av lagen verkade nöjda med bara en pinne utan jagade ett segermål men de båda lagens målvakter, Simon Molin i IFK eller KIF:s Max Appelquist lät sig överlistas fler gånger.

- Kovland har två chanser före paus och gör mål på bägge. Vi är det spelförande laget och borde ha vunnit sett till de chanser vi skapade både före paus och efter. då vi spelade rakare och Jonas Lundin var jättenära ett hattrick men hans nick smet precis över. Men samtidigt hade Kovland ett par farliga omställningar där vår målvakt räddar, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

- Vi saknade många ordinarie pjäser idag och sett till förutsättningarna tycker jag att vi gör en bra match och efter de gått ikapp hade vi några kanonlägen till att återta ledningen men deras målvakt gjorde bland annat en kanonräddning nere vid sin stolprot, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Tvåmålsskytten Jonas Lundin, "frilägessexperten" Simon Molin och högerbacken Alexander Aspenrud var IFK Sundsvalls bästa för kvällen.
Mittbackslåset Tim Ströberg och Niclas "Graninge" Persson plockade bort det mesta som kom i deras väg men hela Kovland ska ha cred för sin insats.

 

IFK SundsvallKovlands IF

IFK Sundsvall - Kovlands IF 2-2
2 juni 2023 - 19:30 - Baldershovs IP
0-1 Tim Ströberg (12)
0-2 Henric Nylund (15)
1-2 Jonas Lundin (23) 
2-2 Jonas Lundin (75)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

Nio mål på Kustängen när Kuben 2 besegrade Stockvik med 6-3

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik gjorde matchens första och sista mål men det var gästande Kuben 2 som vann med 6-3 på Kustängen sedan Tristan Lindblom producerat ett hattric...

Läs mer

Sund vann målrikt möte över Ånge med uddamålet - trots Josh Sundlings hattrick

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Josh Sundling gjorde hattrick för Ånge - men 16-åringen fick ändå stå som en förlorare på Malands IP mot Sund efter slutsignalen med 3-4. Arti Sallauk...

Läs mer

Alfred Bomans frisparksmål fixade poäng för Matfors 2 mot Kovland

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Kovland ledde med 2-1. Då singlade Alfred Bomans frispark från kanten hela vägen in i målet och Matfors 2 kunde bärga en pinne i slutminuterna.- Stark...

Läs mer

Kraftfull dängde serieledarna efter självmål - och spräckte Fränstas svit utan nederlag

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Förra matchen föll Kraftfull med 0-9 mot Essvik.Idag mötte man redan klara seriesegrarna Fränsta - och vann med 1-0 och bröt västralagets svit utan ne...

Läs mer

Essvik säkrade segern över Hassel på 19 minuter

22 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Essvik behövde mindre än 20 minuter på sig för att stänga ner mötet hemma på "Vallen" mot Hassel. Då stod det 3-0 och med ett fjärde mål på stopptid i...

Läs mer

Bättre fart på bollen efter paus fixade segern åt Sund på Hasselbacken

17 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Efter en jämn första halvlek, 1-1, på Hasselbacken tog Sund över i andra och kunde via tre fullträffar säkra en 4-1-seger och ta sin femte raka vinst....

Läs mer