IFK Sundsvall hämtade in 0-2-underläge mot Kovland: "Närmast segern"

2 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Kovland ledde med 2-0 på Balders efter en effektiv inledning men IFK Sundsvall jobbade sig i kapp och därefter hade båda lagen lägen till ett segermål.
- Vi är det spelförande laget och borde ha vunnit sett till de chanser vi skapade, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

Årets första match på Balders naturgräs. Något som mest verkade tända gästande Kovland.
I minut 12 bredsidade Tim Ströberg från spetsen av straffområdet bollen upp i det högra krysset. Ett klassmål!
Som om inte det var nog rann kvicke "gamlingen" Henric Nylund igenom och ökade på till 2-0 för gästerna bara ett par minuter senare.
I mitten av halvleken slog Kevin Berg ett hårt pass efter marken till Jonas Lundin som tog emot det, vände upp och satte distinkt dit reduceringen.

I den andra halvleken jagade "Kamraterna" poäng men det dröjde till kvarten kvar innan Jonas Lundin, tack vare sin spänst och tajming, nickade in Johan Hallströms perfekt slagna hörna.
Inget av lagen verkade nöjda med bara en pinne utan jagade ett segermål men de båda lagens målvakter, Simon Molin i IFK eller KIF:s Max Appelquist lät sig överlistas fler gånger.

- Kovland har två chanser före paus och gör mål på bägge. Vi är det spelförande laget och borde ha vunnit sett till de chanser vi skapade både före paus och efter. då vi spelade rakare och Jonas Lundin var jättenära ett hattrick men hans nick smet precis över. Men samtidigt hade Kovland ett par farliga omställningar där vår målvakt räddar, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

- Vi saknade många ordinarie pjäser idag och sett till förutsättningarna tycker jag att vi gör en bra match och efter de gått ikapp hade vi några kanonlägen till att återta ledningen men deras målvakt gjorde bland annat en kanonräddning nere vid sin stolprot, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Tvåmålsskytten Jonas Lundin, "frilägessexperten" Simon Molin och högerbacken Alexander Aspenrud var IFK Sundsvalls bästa för kvällen.
Mittbackslåset Tim Ströberg och Niclas "Graninge" Persson plockade bort det mesta som kom i deras väg men hela Kovland ska ha cred för sin insats.

 

IFK SundsvallKovlands IF

IFK Sundsvall - Kovlands IF 2-2
2 juni 2023 - 19:30 - Baldershovs IP
0-1 Tim Ströberg (12)
0-2 Henric Nylund (15)
1-2 Jonas Lundin (23) 
2-2 Jonas Lundin (75)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer