IFK Timrå inför premiären: "Majoritet Timråtjejer kryddat med spelare utifrån"

Ifjol kom IFK Timrå fyra i division 2 Mellersta Norrland.
Inför den här säsongen har man tappat flera rutinerade pjäser.
- Vi är en väldigt jämn trupp i år som glädjande består av majoriteten Timråtjejer, kryddat med några spelare utifrån, säger tränaren Jocke Edström entusiastiskt inför morgondagens premiär hemma mot Kramfors Alliansen i div. 2 Mellersta Norrland.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den, tränare Joakim "Jocke" Edström?
- Försäsongen får godkänt. Vi har både spelat matcher där vi fått föra spelet och matcher där vi fått nöta mer på försvarsspelet, vilket har varit nyttigt för oss.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Vi är en väldigt jämn trupp i år som glädjande består av majoriteten Timråtjejer, kryddat med några spelare utifrån. Dom spelarna som tillkommit till oss är vi glada över att dom valt IFK Timrå och dom tillför mycket i träning och match.

Vilka är era nyförvärv?
- Tindra Sjödal (mv, Sundsvalls DFF F19) och Elin Jonsson Dahlén (mf, Sundsvalls FF). Dessutom har vi flyttat upp fyra tjejer från egna led, Freja Tengqvist (mf), Malin Forslund (mf), Ebba Matiasson (mb) och Klara Berglund (fw) plus Alva Hållander (mf. comeback).

...och spelarförluster?
- Tea Forslund (mf, Sundsvalls DFF F19), Malin Pettersson (mv, Selånger SK), Elsa Vähäsalo (mf, Alnö IF U), Moa Nordin (b, Kovlands IF), Jenny Olofsson (mf, Söråkers FF), Julia Edström (mb, slutat), Wilma Jonsson (b, slutat), Hanna Nordström (mf, slutat) samt Alva Byström (fw, slutat).

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Alla fyra vi flyttar upp från vårt utvecklingslag har och kommer bevisa att dom är mer än redo för spel i division 2. Freja Tengqvist och Ebba Matiasson har gjort det väldigt bra under försäsongen. Vendela Rehn visade redan ifjol att hon mycket i sig och jag tror det kommer visa sig ännu mer i år.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Alnö och IFK Östersund 2 tror jag kommer slåss om förstaplatsen i år.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Jag tror serien blir väldigt tight i år och det är en del nya lag som vi inte har koll på, så tiden får visa.

Hur lyde er målsättning i år?
- Vår målsättning är att tillsammans gå ut och kriga varje match, att ta fram det bästa hos oss och att det ska vara svårt att slå oss hemma på Timrå konstgräs.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare och hur går det i premiären för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Kramfors är nya i serien och vi har inte mycket information om dom, vilket är skönt då vi vill fokusera på oss själva och vårt spel. Det är den kollektiva insatsen som gör att vi vinner premiären.

Lokalfotbollen tippar:
IFK Timrå har drabbats av några tunga förluster men har fyllt på med talangfulla spelare. Maja Winsa, med rutin från Elitettan och SDFF, kommer att få dra ett tungt lass och där får det inte bli några skadebekymmer. Intressant att se om 16-åriga Klara Berglund, snabbare än vinden, får vara skadefri i år? Då kommer hon att ta rejäla kliv i sin utveckling och till och med strida om skytteligatiteln. Tror på en plats på övre halvan för det unga Timrålaget, femma! Men kan även aspirera på topp 3 med rätt flyt.

Emmie Björklund fyramålsskytt när Selånger vände till en fem-etta i derbyt

Emmie Björklund hade en bra dag när Selånger avslutade säsongen med en 5-1-vinst i derbyt över Heffnersklubban 2. Den målfarliga anfallaren svarade fö...

Läs mer

IFK Timrå tappade 1-1 till 1-5 mot Kramfors Alliansen

IFK Timrå föll i avslutningsmatchen med kraftiga 1-5 borta mot Kramfors-Alliansen inför nästan 400 åskådare sedan hemmalaget gjort fyra raka mål vid s...

Läs mer

Seriesegrarna Alnö avslutade med ännu en vinst: "Kvalet i tankarna"

Trots en utespelare mellan stolparna vann Alnö serieavslutningen mot Östersund 2 med 3-1, alla målen inprickade under första halvlek och två av dem fr...

Läs mer

Heffnersklubban 2 har varvat upp under hösten - 5-2 över Kramfors-Alliansen idag: "Hittade många sätt"

I somras slog Kramfors-Alliansen ut division 1-laget Heffnersklubban ur Svenska Cupen.Men mot "Klubbans" andralag var man chanslösa i dagens division ...

Läs mer

Storseger för Selånger borta mot Härnösand

Selånger hamnade i underläge borta mot Härnösand men vände och tog hem sin sjunde raka seger via 7-1 sedan man haft en bra spridning på målskyttet. En...

Läs mer

Alnö klara för division 1-kval - säkrade seriesegern ikväll efter storvinst mot Timrå

Ett Alnö med vittring på serieseger och kvalspel till division 1 blev en övermäktig motståndare för IFK Timrå i derbyt hemma på konstgräset under fred...

Läs mer