Ikväll kickar div. 2 Mellersta Norrland igång - så tippar Lokalfotbollen att det slutar

Det blir fyra Medelpadslag som deltar i div. 2 Mellersta Norrland i år då Stöde valt att begära ner sig i Damtrean på grund av spelarbrist.
Så här tippar Lokalfotbollen att serien slutar i år, och kul att det åter är tio lag som ställer upp.

1) Alnö IF
- Åkte dit i kvalet till div. 1 mot Kvarnsveden i fjol höst. Har tappat systrarna Hulinder till Heffnersklubban men igengäld fått 19-åriga klassliraren Frida Olsson från SDFF. Ska mycket till om inte Alnö står som klara seriesegrare i höst. Enda abret. Målvakten Emelie Bergh får INTE bli skadad då man i skrivande stund saknar fullgod ersättare.

2) Selånger SK
- Lika given tvåa. Ny tränare i Felix Schmidt och kanske får tillbaka några av sina knäskadade spelare, t ex veteranen "Angen" (Angelica Lindholm-Forsell). Är enda laget som ska kunna utmana Alnö men jag tror SSK-tjejerna behöver ett år till på sig.

3) IFK Timrå
- Kanske tippar dem lite högt sett till fjolårssäsongen. Men jag tror laget kommer att bli ett år bättre och i Maja Winsa har man en spelare av god division 1-klass som gärna avgör matcher. Det gör även 15-åriga anfallslöftet Kajsa Berglund om hon får vara hel eller om inte SDFF rycker henne till sitt F19-lag redan i år.

4) IFK Östersund 2
- Andralag är svåra att tippa. Lär ha ett bra lag i hemmamatcherna då man brukar kunna använda bänkspelarna från division 1 medan man brukar ställa upp med ett betydglit yngre och mer orutinerat lag på bortaplan. Så även i år? Kan slå samtliga lag på hemmaplan, men förlora mot bottengängen borta.

5) Kramfors-Alliansen
- Nånting säger mig att ådalingarna kommer att bli det lag som överraskar mest i år. Har några riktigt duktiga spelare, Johanna Dahllund och Tuva Stattin till exempel, och ett bra stöd från hemmapubliken.

6) Brunflo FK
- Blandar och ger lite beroende på om spelare slutar och om påfyllnaden är god. Kanske tippar jag dem något högt men man är svårspelare hemma på Åkreäng och enligt rapporterna har man ett bra lag på gång i år.

7) Härnösands SK
- Har tappat en hel del spelare och ser lite för ihåliga ut för att hota om topplatserna i år. Som vanligt ungt och lovande men som sagt, lite för tunt ännu.

8) Heffnersklubbans BK
- Brukar försöka stå på egna ben och inte låna in spelare från sitt division 1-lag. Något man kanske måste göra i år i större utsträckning för att undvika kampen kring nedflyttningsstrecket. Kommer att få slåss med nykomlingarna från Jämtland för att hamna på rätt sida det förhatliga strecket.

9) Frösö IF
- Nykomlingar som jag inte vet så mycket om mer än att de tidigare ofta varit ett stabilt division 2-lag. Kultur finns men gör spelarmaterialet det? Lär få kämpa för att undvika nedflyttning.

10) Järpens IF
- Kan inte minnas att de varit på den här nivån tidigare med damlaget. Nykomlingar brukar vara bäst i inledningen så det gäller för västjämtarna att plocka så många poäng under våren innan den tuffa hösten.

Vad tror ni? Är Lokalfotbollen rätt ut i sin analys?

Omgång 1 (2-4 maj): Fyra av de tio lagen kommer från Medelpad

Den 2 maj är det avspark för damernas division 2 Mellersta Norrland. Av de tio lagen är fyra från Medelpad och de övriga från Jämtland/Härjedalen (5) ...

Läs mer

Träningsmatch: Selånger gjorde tre mål och höll nollan mot Timrå

Selånger visade sig starkast när man under den sena torsdagskvällen mötte division 2-kollegan IFK Timrå. Segersiffrorna skrevs till 3-0 efter två sena...

Läs mer

Träningsmatch: Emmie Björklund tvåmålsskytt när Selånger gjorde en fem-etta på Ope

Efter 1-1 i halvtid gjorde Selånger ett ryck efter pausvilan och slog tillbaka seriekonkurrenten Ope med klara 5-1 i träningsmatchen på Westhagen seda...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtvåan - program, resultat & målgörare

Heffnersklubban 2 spelade 1-1 igår lördag mot KB65 och idag lirade IFK Timrå bortamatch mot seriekollegan Härnösands SK på Högslättens konstgräs där d...

Läs mer

Domsjö fick inte ihop lag mot Selånger - då ställde Timrå upp med kort varsel

Domsjö tackade nej till träningsmötet med Selånger.Då ställde IFK Timrå upp på kort varsel - och fick som "tack" stryk med 0-3.- De ska ha en stor elo...

Läs mer

Mittback från Alnö klar för Heffnersklubban 2

Heffnersklubban 2 har gjort klart med Tindra Andersson från Alnö.- Tindra är en kraftfull mittback med ett stort lugn och mod i sig och kommer ge oss ...

Läs mer