Ikväll spelas DM-finalen mellan Kuben och Lucksta - vilka blir "Bäst i Medelpad" och kvalificerar sig till spel i Svenska Cupen

17 apr 2024 DM, herrar

Ikväll bjuds vi på en liten godbit i den lokala fotbollen. Nämligen den emotsedda och prestigefyllda DM-finalen mellan division 2-nykomlingarna Lucksta och Kubikenborgs IF, som har full pott och sanslösa 21-1 i målskillnad på två matcher.

Efter vinterns gruppspel, kvartsfinaler och semiditon är vi nu framme vid Grande Finale i DM.
Där väntar vårt enda division 2-lag, Lucksta IF, och blivande (?) Kubikenborg, Real Kuben som inlett med en 14-1 och en 7-0-vinst i inledningen av division 3 Mellersta Norrland och där GIF-ikonen Linus Hallenius svarat för tio av fullträffarna.

Lokalfotbollen ställde några frågor inför den prestigefyllda finalen till lagens tränare, Paul Thompson i Lucksta och Stefan "Lagga" Lagergren i Kuben.

Hur kommer ni att ta er an matchen med tanke på att den ligger mittemellan två viktiga seriekamper?
- Den ligger mellan en redan spelad match samt ett derby mot Alnö där matchen är uppskjuten så i mitt mindset ligger den väldigt bra till, säger Stefan Lagergren.
- Vi går i första hand in med att fokusera på att göra en bra prestation och ge matchen den respekt den förtjänar som DM-final. Normalt brukar vi ha hög intensitet på onsdagsträningarna så att vi istället kommer att spela match ser jag inte som något större problem. Det blir ett bra tillfälle för oss att testa olika saker och ge spelarna en möjlighet att visa upp sina färdigheter. Efter slutsignalen är det fokus på lördagens viktiga match mot Täfteå hemma, säger Paul Thompson.

Kommer ni med ordinarie startelva?
- Då vi är ett i mångt och mycket nytt lag kan jag inte påstå att var startelva att skrivet i sten, vi är i den situationen att vi har många bra spelare på samma positioner som är likvärdiga. Om det kommer att bli ändringar från startelvan senast mot Gottne är svaret ja. Vi har några spelare som är tillbaka efter skador med mera så det här är ett tillfälle att testa dem, säger Paul Thompson.

Vad kommer att avgöra till er fördel?
- Rätt inställning och fokus kommer att bli nyckeln. Kuben har många rutinerade spelare så det gäller att vara väl förberedda, säger Paul Thompson.

Och vem avgör till er fördel?
- Har jag ingen tanke kring, säger Stefan Lagergren.
- Vi har många enskilda spelare med hög kvalitet som kan producera moment av magi när som helst men även om det är en klyscha kommer det definitivt vara en laginsats som kommer att vara avgörande, säger Paul Thompson.

Vilken drömmotståndare vill ni ha i Svenska Cupen om ni klarar de första omgångarna?
- GIF Sundsvall, ett lag vi vet att vi kan slå, säger Stefan Lagergren.
- Vi tar en match i taget. Om vi vinner finalen väntar ett nytt tufft motstånd av sämst division 2-nivå att ta sig förbi innan vi eventuellt kan få möta ett allsvenskt lag. Så om jag får tillåta mig själv att drömma så vore det fantastiskt att få möta AIK eller Djurgården hemma på Sörforsvallen, säger Paul Thompson.

Lokalfotbollen tippar:
Det går inte att tippa emot ett Real Kuben i hysterisk vårform även om man möter ett lag från division 2. Tipset som DM-vinnare 2024 blir därför "Tigerränderna" med siffrorna 3-1.

Acke sköt DM-titeln till Kuben efter "Pirlofrispark"

17 apr 2024 DM, herrar

2-0-ledning för Kuben efter tre minuters spel förbyttes till en 3-2-ledning för Lucksta innan "Tigerränderna" vände tillbaka via en nick av Linus Hall...

Läs mer

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer

Så spelas kvartsfinalerna i herrarnas DM

5 mar 2024 DM, herrar

Speldatum för årets DM-kvartsfinaler är spikade och spelas mellan den 11 mars och den 21 mars, samtliga på Westhagen och i samtliga blir det lite "Dav...

Läs mer