Inför den avslutande omgången av Medelpadsallsvenskan: "Kul att ha något att spela för"

1 okt 2022 Div. 4 Medelpad

I eftermiddag spelas den avslutande omgången av Medelpadsallsvenskan och då ska det avgöras vilka som tar kvalplatsen till division 3 och vilka som får ta klivet ner i femman.
– Kul att ha något att spela för i sista omgången men det hade varit roligare att vara med i toppen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

Sista omgången spelas idag och Medelpadsallsvenskan lever.
Kubikenborgs IF har redan vunnit serien och IFK Sundsvall kommer femma, det är redan spikat.

Men i dagens avslutande omgång ska det avgöras vilket av lagen Essvik, Fränsta eller Selånger som kommer att få fortsätta säsongen med kvalspel till division 3.
Men även vilka som får ta klivet ner till division 5.

Lokalfotbollen tog ett snack med Kovlands och Ånges tränare inför det ångestladdade mötet om att undvika såväl träslev som nedflyttning.

Hur är känslan inför den här avgörande matchen?
– Ja kul med en ”finalmatch” som får avgöra säsongen, tror både vi och Ånge har varit beredda på att det skulle kunna bli såhär. Ja vi måste vinna medan Ånge kan spela på resultat, men vi kommer med en bra känsla från senaste matchen mot Selånger, säger Kovlands tränare Joel Falk.
– Ja idag smäller det! Kul att ha något att spela för i sista omgången men det hade varit roligare att vara med i toppen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

Vad krävs för att ni ska greja nytt kontrakt?
– För seger så måste vi först och främst ta vara på målchanserna, men även ha ett tålamod i 90 minuter och vinna duellspelet, säger Joel.
– För att vi ska vinna eller ta poäng imorgon krävs det att alla spelare är på tårna och ger precis allt de har och att vi inte bjuder på något bakåt, säger Jonas.

Vem avgör för er?
– Spelar ingen roll vem som avgör men Tobbe Söderblom med ett träben på hörna vore inte fy skam, skrattar Joel.
– Ingen kommentar, säger Jonas.

Läget i truppen inför avgörandet?
– Vi har väl som vanligt några borta, men annars full trupp, avslutar Joel Falk.
– Ingen kommentar, avslutar Jonas Sjöberg.

När det gäller den åtråvärda kvalplatsen till trean har Essvik det bästa utgångsläget då man har en pinne mer än trean Fränsta, men sämre målskillnad, och tre före fyran Selånger, lika många plusmål.

Essvik har redan klara seriesegrarna Kuben på menyn och vinner man den matchen hemma på "Vallen" är saken så att säga biff.
Förlust och man bjuder in både Fränsta och Selånger där i så fall vinnaren i det mötet fortsätter säsongen med kvalspel.

Lokalfotbollen tippar:
16:00 Essviks AIF - Kubikenborgs IF 4-3
16:00 Fränsta IK - Selånger SK 6-4
16:30 Kovlands IF - Ånge IF 1-1

Blev spänning på Balders trots 3-0-ledning för Essvik mot IFK Sundsvall

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Med tio minuter kvar såg Essvik ut att ha en säker 3-0-ledning på Balders konstgräs.Då gjorde Olle Nordberg två snabba för IFK men riktig nerv hann de...

Läs mer

Målvaktsutvisning och straff när Matfors 2 vände mot Stockviks FF

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik ledde på Thulevallen med 2-1.Men tio minuter in i den andra halvleken fick man sin keeper målchansutvisad och på den efterföljande straffen k...

Läs mer

Lika på ett mellan Kuben 2 och Sund: "Inte kliniska avslut"

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Två mål i slutet av den första halvleken visade sig bli matchens enda när Kuben 2 och Sund kryssade.- Vi brände två frilägen innan deras kvittering me...

Läs mer

David Danielian på hugget när Fränsta inte gav Kovland en sportkeps: "Kontrollerade matchen från start"

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Vindsnabbe vänsterbacken David Danelian löpte sig fri två gånger om med mål som följd och lade grunden till Fränstas 5-0-seger över Kovland.- För ovan...

Läs mer

Högbom och Jönsson Hassels hjältar mot Kraftfull

25 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Christoffer Högbom (bilden) nöp en straff och Simon Jönsson avgjorde med ett vackert skott i slutminuterna när Hassel besegrade Kraftfull.- En riktigt...

Läs mer

Oskar Nordlunds dubbel i inledningen av den andra halvleken vände till Fränstaseger

19 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Tre mål och åtta gula kort bjöds det på när Fränsta vände Essviks tidiga ledning via två tidiga Oskar Nordlund-mål i den andra halvleken.- Vi gjorde t...

Läs mer