Inför den avslutande omgången av Medelpadsallsvenskan: "Kul att ha något att spela för"

1 okt 2022 Div. 4 Medelpad

I eftermiddag spelas den avslutande omgången av Medelpadsallsvenskan och då ska det avgöras vilka som tar kvalplatsen till division 3 och vilka som får ta klivet ner i femman.
– Kul att ha något att spela för i sista omgången men det hade varit roligare att vara med i toppen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

Sista omgången spelas idag och Medelpadsallsvenskan lever.
Kubikenborgs IF har redan vunnit serien och IFK Sundsvall kommer femma, det är redan spikat.

Men i dagens avslutande omgång ska det avgöras vilket av lagen Essvik, Fränsta eller Selånger som kommer att få fortsätta säsongen med kvalspel till division 3.
Men även vilka som får ta klivet ner till division 5.

Lokalfotbollen tog ett snack med Kovlands och Ånges tränare inför det ångestladdade mötet om att undvika såväl träslev som nedflyttning.

Hur är känslan inför den här avgörande matchen?
– Ja kul med en ”finalmatch” som får avgöra säsongen, tror både vi och Ånge har varit beredda på att det skulle kunna bli såhär. Ja vi måste vinna medan Ånge kan spela på resultat, men vi kommer med en bra känsla från senaste matchen mot Selånger, säger Kovlands tränare Joel Falk.
– Ja idag smäller det! Kul att ha något att spela för i sista omgången men det hade varit roligare att vara med i toppen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

Vad krävs för att ni ska greja nytt kontrakt?
– För seger så måste vi först och främst ta vara på målchanserna, men även ha ett tålamod i 90 minuter och vinna duellspelet, säger Joel.
– För att vi ska vinna eller ta poäng imorgon krävs det att alla spelare är på tårna och ger precis allt de har och att vi inte bjuder på något bakåt, säger Jonas.

Vem avgör för er?
– Spelar ingen roll vem som avgör men Tobbe Söderblom med ett träben på hörna vore inte fy skam, skrattar Joel.
– Ingen kommentar, säger Jonas.

Läget i truppen inför avgörandet?
– Vi har väl som vanligt några borta, men annars full trupp, avslutar Joel Falk.
– Ingen kommentar, avslutar Jonas Sjöberg.

När det gäller den åtråvärda kvalplatsen till trean har Essvik det bästa utgångsläget då man har en pinne mer än trean Fränsta, men sämre målskillnad, och tre före fyran Selånger, lika många plusmål.

Essvik har redan klara seriesegrarna Kuben på menyn och vinner man den matchen hemma på "Vallen" är saken så att säga biff.
Förlust och man bjuder in både Fränsta och Selånger där i så fall vinnaren i det mötet fortsätter säsongen med kvalspel.

Lokalfotbollen tippar:
16:00 Essviks AIF - Kubikenborgs IF 4-3
16:00 Fränsta IK - Selånger SK 6-4
16:30 Kovlands IF - Ånge IF 1-1

Omgång 9: Danne Johansson sexmålsskytt, hattrick av Gustav Åsell och två pytsar av Marcus Sawert och Semir Salia

19 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Danne Johansson sköt Sund i sank och gjorde sex mål på raken i Svartviks 8-0-seger. Selånger 2:s Gustav Åsell prickade in ett hattrick mot IFK Sundsva...

Läs mer

Omgång 8: Matfors nollade Kuben 2, tredje raka för Kraftfull, Kovland vände och ras för Sund mot Timrå plus en match uppskjuten

16 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Idag söndag mötte Kuben 2 Matfors på sitt konstgräs och fick ge sig med 0-2 och missade att klättra upp på en tredjeplats i en haltande tabell. IFK Ti...

Läs mer

Omgång 7: Kryss i Njurundaderbyt, hattrick av Matfors Oliver Spjut och vinster även för Kraftfull och Timrå men uppskjutet på Balders

9 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev kryss i det första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik. Kraftfull tog sin andra raka vinst, 3-1 över Kuben 2, Timrå gick från 1-...

Läs mer

Omgång 6: Svartviks första förlust på två år när Kovland vann tidiga seriefinalen, tennisseger för IFK Sundsvall, storseger för Kuben 2 och Timråvinst samt Kraftfulls första trea!

4 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Full omgång i Medelpadsallsvenskan ikväll. Svartviks första förlust i seriesammanhang på två år sedan Kovland tagit hem den tidiga seriefinalen. Kraft...

Läs mer

Omgång 5: Svartvik, Timrå, Kovland och Kuben 2 höll alla nollan och Selånger 2 och Sund kryssade i målrik match

1 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ett effektivt Svartvik avgjorde sista halvtimman hemma mot Matfors, två mål av Gustav Salomonsson för serieledarna. Gustav Millbourn gjorde enda målet...

Läs mer

Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-und...

Läs mer