Inför den avslutande omgången av Medelpadsallsvenskan: "Kul att ha något att spela för"

1 okt 2022 Div. 4 Medelpad

I eftermiddag spelas den avslutande omgången av Medelpadsallsvenskan och då ska det avgöras vilka som tar kvalplatsen till division 3 och vilka som får ta klivet ner i femman.
– Kul att ha något att spela för i sista omgången men det hade varit roligare att vara med i toppen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

Sista omgången spelas idag och Medelpadsallsvenskan lever.
Kubikenborgs IF har redan vunnit serien och IFK Sundsvall kommer femma, det är redan spikat.

Men i dagens avslutande omgång ska det avgöras vilket av lagen Essvik, Fränsta eller Selånger som kommer att få fortsätta säsongen med kvalspel till division 3.
Men även vilka som får ta klivet ner till division 5.

Lokalfotbollen tog ett snack med Kovlands och Ånges tränare inför det ångestladdade mötet om att undvika såväl träslev som nedflyttning.

Hur är känslan inför den här avgörande matchen?
– Ja kul med en ”finalmatch” som får avgöra säsongen, tror både vi och Ånge har varit beredda på att det skulle kunna bli såhär. Ja vi måste vinna medan Ånge kan spela på resultat, men vi kommer med en bra känsla från senaste matchen mot Selånger, säger Kovlands tränare Joel Falk.
– Ja idag smäller det! Kul att ha något att spela för i sista omgången men det hade varit roligare att vara med i toppen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

Vad krävs för att ni ska greja nytt kontrakt?
– För seger så måste vi först och främst ta vara på målchanserna, men även ha ett tålamod i 90 minuter och vinna duellspelet, säger Joel.
– För att vi ska vinna eller ta poäng imorgon krävs det att alla spelare är på tårna och ger precis allt de har och att vi inte bjuder på något bakåt, säger Jonas.

Vem avgör för er?
– Spelar ingen roll vem som avgör men Tobbe Söderblom med ett träben på hörna vore inte fy skam, skrattar Joel.
– Ingen kommentar, säger Jonas.

Läget i truppen inför avgörandet?
– Vi har väl som vanligt några borta, men annars full trupp, avslutar Joel Falk.
– Ingen kommentar, avslutar Jonas Sjöberg.

När det gäller den åtråvärda kvalplatsen till trean har Essvik det bästa utgångsläget då man har en pinne mer än trean Fränsta, men sämre målskillnad, och tre före fyran Selånger, lika många plusmål.

Essvik har redan klara seriesegrarna Kuben på menyn och vinner man den matchen hemma på "Vallen" är saken så att säga biff.
Förlust och man bjuder in både Fränsta och Selånger där i så fall vinnaren i det mötet fortsätter säsongen med kvalspel.

Lokalfotbollen tippar:
16:00 Essviks AIF - Kubikenborgs IF 4-3
16:00 Fränsta IK - Selånger SK 6-4
16:30 Kovlands IF - Ånge IF 1-1

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer