Inför höststarten: Alnö, Matfors och Lucksta

Igår kväll hedrade Östavalls spelare och supportrar bortgångre Sten-Ingvar (han heter så trots annat namn i lokal media) Fredlund med en 3-1-seger över Offerdal och bibehållen serieledning inför mer än 300 åskådare på Skogsvallen.
Idag är det dags för våra tre övriga Medelpadslag att kliva in i höstspelet.

Lokalfotbollen ställde några frågor inför omstartem till lagens tränare, Johnny Svelander (Alnö),Paul Thompson (Lucksta) och Andreas Jonsson (Matfors)

Vad säger ni om er säsong så här långt?

– Blandad kompott. Några bottennapp och ett par bra insatser. I övrigt mellanmjölk. Vi har inte kommit upp i den nivå vi vet att vi kan, säger Johnny Svelander.

– Säsongen har varit okej för oss resultatmässigt med tanke på våra skadebekymmer där hela backlinjen varit utslagna. Ämdå är vi med och skuggar topplagen i serien. Kul även att ta hem DM-titeln, och det välförtjänt, plus att grabbarna fick känna på segerns sötma och ta hem en titel. Förhoppningsvis gav det mersmak och att de är sugna på att ta hem ytterligare en genom att vinna serien, säger Paul Thompson..

– Den är väl godkänd, varken mer eller mindre, säger Andreas Jonsson.

Vad behöver ni förbättra inför hösten?

– Det är identifierat och vi kommer att sätta igång förbättringsarbetet direkt. Sen hoppas vi att vi kan ha mindre trångt i väntrummet hos medicinarna. Vi hade på tok för mycket skador på våren, säger Johnny Svelander.

– Inget speciellt, bara vi får våra skadade spelare tillbaka i bra skick är jag övertygad om att vi kommer att vara med och slåss om seriesegern hela vägen nu i höst, säger Paul Thompson..

– Mycket, men framförallt så måste vi få kontinuitet, både i träning & i match. Under våren hade vi exempelvis sex stycken olika mittbackskonstellationer vilket inte är optimalt såklart, säger Andreas Jonsson.

Läget i truppen?

– Just nu skadefria. Kapten Jonathan Marklund tappade vi i början på juni på grund av lumpen. Vi kommer även att tappa två-tre studenter under hösten. Inget nytt utifrån i dagsläget, säger Johnny Svelander.

– Det ser bra ut för de våra som skadade sig under våren, bröderna Ljuslinder och Eric Backlund till exempel. Nu håller jag tummarna för att de och de andra ska bli spelklara så fort som det bara är möjligt. Tyvärr kommer vi att tappa några spelare i höst. I september flyttar Toupi till Stockholm i jobbet, Uros Kalember flyttar till Spanien, William Nilsson Bilander kommer att spela collagefotboll i USA, precis som målvakten Axel Erngren. Jocke Leman är på väg att varva ner i Stockvik för att få tillbaka kärleken till fotbollen, säger Paul Thompson.

– Vi kommer att tappa en eller två spelare, bland annat då viktige Robin Bergman till Kuben. Vad det gäller nyförvärv så får vi se. Vi skulle behöva förstärka upp truppen, sedan ska rätt spelare finnas tillgänglig och intresserad också, säger Andreas Jonsson.

Och vad säger ni inför dagens matcher i omstarten?

– Vi inleder höstsäsongen borta mot Frösö. De var det klart bästa laget vi mötte på våren, men även de har svajat emellanåt. Vi kommer kunna göra en bättre match och hoppas att de är mindre bra den här gången, avslutar Alnötränaren Johnny Svelander.

– Ljusdal har ett intressant lag med många unga spelare som spelar fin fotboll och en taktik som jag aldrig stött på tidigare. Det kommer att bli en tuff match men vi är beredda och fokuserade på uppgiften, avslutar Paul Thompson.

– Anundsjö är ett duktigt lag som gjorde en stark avslutning på våren, men vi har alla möjligheter i världen att få med oss ett bra resultat hem till Medelpad, avslutar Andreas Jonsson.

Lagens bästa målskyttar under våren:
Alnö: William Svelander, 8 mål.
Lucksta: Bassim Nassir, 6 mål.
Matfors: Sebastian Koivisto Persson, 10 mål.

Därför tog Göran Sundqvist uppdraget som sportchef i Kuben: "Kändes lockande"

Igår skrev Lokalfotbollen om att Göran Sundqvist tar över rollen som sportchef i Kuben.- Suget till fotbollen som nån form av ledare/coach/mentor/spor...

Läs mer

"Lagga" kvar som tränare, "Ryssen" tillkommer och "Sunkan" ny sportchef när Kuben växlar upp

Kuben växlar upp och har gjort klart med en ny sportchef och tränarkollega till Stefan Lagergren.- Med Göran Sundqvist som sportchef tillsammans med t...

Läs mer

Luckstas tränare Paul Thompson: "En säsong som vi kan vara stolta över"

Lucksta hade ett bra 2022, med ett fantastiskt 2023 där man tog hem division 3 Mellersta Norrland i stor stil och för första gången i klubbens histori...

Läs mer

Brukets Blås tränarduo om säsongen: "Underkänd från början till slut"

Matfors genomgick en stor förändring i spelartruppen och inledde serien med fem raka förluster och 2-12 i målskillnad.En start man aldrig riktigt hämn...

Läs mer

Alnös tränare och sportchef: "Underbetyg sett till vår målsättning"

Alnö hade tänkt sig förbättra sin sjundeplats från ifjol med sitt unga manskap.Men det hela slutade med nedflyttning tillbaka till Medelpadsallsvenska...

Läs mer

Alnö avslutade i dur - men åker ur: "Får hoppas på en bonusplats till trean"

Alnö avslutade kvalet i dur, 3-0 över Gimonäs, två mål av William Svelander, men åker trots det ner i fyran då inledningsförlusten i slutminuterna mot...

Läs mer