Inför höststarten: Alnö, Matfors och Lucksta

Igår kväll hedrade Östavalls spelare och supportrar bortgångre Sten-Ingvar (han heter så trots annat namn i lokal media) Fredlund med en 3-1-seger över Offerdal och bibehållen serieledning inför mer än 300 åskådare på Skogsvallen.
Idag är det dags för våra tre övriga Medelpadslag att kliva in i höstspelet.

Lokalfotbollen ställde några frågor inför omstartem till lagens tränare, Johnny Svelander (Alnö),Paul Thompson (Lucksta) och Andreas Jonsson (Matfors)

Vad säger ni om er säsong så här långt?

– Blandad kompott. Några bottennapp och ett par bra insatser. I övrigt mellanmjölk. Vi har inte kommit upp i den nivå vi vet att vi kan, säger Johnny Svelander.

– Säsongen har varit okej för oss resultatmässigt med tanke på våra skadebekymmer där hela backlinjen varit utslagna. Ämdå är vi med och skuggar topplagen i serien. Kul även att ta hem DM-titeln, och det välförtjänt, plus att grabbarna fick känna på segerns sötma och ta hem en titel. Förhoppningsvis gav det mersmak och att de är sugna på att ta hem ytterligare en genom att vinna serien, säger Paul Thompson..

– Den är väl godkänd, varken mer eller mindre, säger Andreas Jonsson.

Vad behöver ni förbättra inför hösten?

– Det är identifierat och vi kommer att sätta igång förbättringsarbetet direkt. Sen hoppas vi att vi kan ha mindre trångt i väntrummet hos medicinarna. Vi hade på tok för mycket skador på våren, säger Johnny Svelander.

– Inget speciellt, bara vi får våra skadade spelare tillbaka i bra skick är jag övertygad om att vi kommer att vara med och slåss om seriesegern hela vägen nu i höst, säger Paul Thompson..

– Mycket, men framförallt så måste vi få kontinuitet, både i träning & i match. Under våren hade vi exempelvis sex stycken olika mittbackskonstellationer vilket inte är optimalt såklart, säger Andreas Jonsson.

Läget i truppen?

– Just nu skadefria. Kapten Jonathan Marklund tappade vi i början på juni på grund av lumpen. Vi kommer även att tappa två-tre studenter under hösten. Inget nytt utifrån i dagsläget, säger Johnny Svelander.

– Det ser bra ut för de våra som skadade sig under våren, bröderna Ljuslinder och Eric Backlund till exempel. Nu håller jag tummarna för att de och de andra ska bli spelklara så fort som det bara är möjligt. Tyvärr kommer vi att tappa några spelare i höst. I september flyttar Toupi till Stockholm i jobbet, Uros Kalember flyttar till Spanien, William Nilsson Bilander kommer att spela collagefotboll i USA, precis som målvakten Axel Erngren. Jocke Leman är på väg att varva ner i Stockvik för att få tillbaka kärleken till fotbollen, säger Paul Thompson.

– Vi kommer att tappa en eller två spelare, bland annat då viktige Robin Bergman till Kuben. Vad det gäller nyförvärv så får vi se. Vi skulle behöva förstärka upp truppen, sedan ska rätt spelare finnas tillgänglig och intresserad också, säger Andreas Jonsson.

Och vad säger ni inför dagens matcher i omstarten?

– Vi inleder höstsäsongen borta mot Frösö. De var det klart bästa laget vi mötte på våren, men även de har svajat emellanåt. Vi kommer kunna göra en bättre match och hoppas att de är mindre bra den här gången, avslutar Alnötränaren Johnny Svelander.

– Ljusdal har ett intressant lag med många unga spelare som spelar fin fotboll och en taktik som jag aldrig stött på tidigare. Det kommer att bli en tuff match men vi är beredda och fokuserade på uppgiften, avslutar Paul Thompson.

– Anundsjö är ett duktigt lag som gjorde en stark avslutning på våren, men vi har alla möjligheter i världen att få med oss ett bra resultat hem till Medelpad, avslutar Andreas Jonsson.

Lagens bästa målskyttar under våren:
Alnö: William Svelander, 8 mål.
Lucksta: Bassim Nassir, 6 mål.
Matfors: Sebastian Koivisto Persson, 10 mål.

Lucksta gjorde tvåsiffrigt mot Sollefteå i årspremiären hemma på Sörforsvallen

Äntligen fick Lucksta spela hemma på Sörforsvallen och då bjöd man sin publik på ett rejält målfyrverkeri och gav sig inte förrän man gjort 10-1 på st...

Läs mer

Kalfa Kargbo Selångers derbyhjälte mot Matfors

Matfors hade det mesta av spelet och chanserna men marginalerna var emot denna kväll och hemmalaget Selånger kunde spela hem hela potten via Kalfa Kar...

Läs mer

Östavall avgjorde kring halvtid mot Friska Viljor Akademi

Med varsitt mål kring pausvilan, Sebastian Kristiansson och Martin Edlund, ryckte Östavall åt sig en 2-0-ledning hemma på Skogsvallen mot FV Akademi. ...

Läs mer

Två tidiga hörnmål i varje halvlek sänkte Alnö i bortamötet med Dvärsätt: "Viljelöst och slätstruket"

Inför den viktiga bortamatchen mot Dvärsätt valde några Alnöspelare Brännbollsyran i Umeå istället för bollsparkning och jämtarna fick därför en lätta...

Läs mer

Leopold Silfver öppnade och stängde när Kuben besegrade Björna

Leopold Silfver satte tidigt Kuben i förarsättet och "Tigerränderna" släppte sedan inte ratten och Leopold fick även stänga ner matchen med 4-1-målet ...

Läs mer

Två mål av Kbrom Brhane i Kubens 3-0-vinst över FV Akademi

Kbrom Brhane, två mål, och Ali Mahmoud, ett mål och ett assist, såg tillsammans med målvakten Jack Eriksson till att Kuben kunde lämna Skyttis med seg...

Läs mer