Inför höststarten: Essvik-Ånge: "Inte oslagbara"

2 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Essviks AIF leder lite överraskande Medelpadsallsvenskan när man nu startar höstspelet medan Ånge krigar i botten och kämpar för överlevnad.
Ändå blev det en jämn match i förra mötet den 31 maj där gästande Essvik vann sedan Hampus Andersson prickat in enda målet i slutskedet.

Lokalfotbollen har varit i kontakt med lagens tränare Robert Johansson och Jonas Sjöberg och de fick svara på några frågor inför höststarten.

Vad säger ni om er säsong så här långt?

– Om vi summerar säsongen hittills i en matchdel och en träningsdel och vi börjar med att summera träningarna så har vi ända sedan träningarna i Nordic haft bra med folk och riktigt bra engagemang på i princip alla träningar. Vi har en härlig vinnarkultur bland våra spelare och det gör att övningarna och matchspelen på träningarna håller hög kvalitet för att vara division 4. Det tar vi med oss in i matcherna. Om vi summera seriespelet så kan vi givetvis bara sätta betyget 5 plus av 5 möjliga. Vi leder serien och har bara förlorat en match nu när vi kommit halvvägs in i serien. Spelarna lägger ner ett otroligt jobb för varandra och för klubben, säger Essviks assisterande tränare Robert Johansson.

– Jag tycker att vi kan vara nöjda med säsongen så här långt. Det är bara en match som vi inte kom upp på den nivån vi är på och det var mot Kovland borta, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

Vad behöver ni förbättra under hösten?

– Vad vi kan förbättra inför omstarten är inte så mycket utan vi fokuserar på att försöka hålla samma höga nivå på träningarna och matcherna som vi hitintills har hållit. Kan vi göra det så kommer vi kunna hamna topp 3 i tabellen, säger Robert.

Läget i truppen?

– Truppen inför hösten är intakt och ser lika bra ut som den gjorde i våras. Så den är vi nöjda med, säger Robert.

– In för hösten har vi tyvärr blivit av med unge backen Adam Solyomi som har valt att åka hem till Ungern. Vi har även vi blivit av med Melwin Öhlén Lindström som har gått till Fränstas division 6-lag. Vi har även ett gäng som är sjuka och skadade men de börjar vara redo när nu serien drar igång, säger Jonas.

Och vad säger du om dagens motståndare Essvik i höststarten?

– Idag möter vi Ånge på hemmaplan. När vi mötte dom borta på vårsäsongen tyckte jag de spelade en fin fotboll och kämpade och slet in i sista minuten. Vi har stor respekt för dem, och vi kommer verkligen komma förberedda till dagens match, för detta kommer inte bli lätt. Jag kan tycka att Ånge har oförtjänt lite poäng med tanke på deras spel i årets serie. Och till sist, Danne Johansson har varit glödhet på träningarna senaste tiden. Det bådar gott för Essviks AIF, avslutar Robert Johansson.

– Det kommer att bli en jämn match som det var sist vi möttes då de avgjorde på slutet. Men visst, de leder serien men är inte oslagbara. Det visade vi då och ska försöka visa igen, lovar Jonas Sjöberg.

Lagens bästa målskyttar under våren:
Essvik: Daniel Johansson, 12 mål.
Ånge: Lee Tongsoung, 4 mål.

Lokalfotbollen tippar:
Essvik är givetvis stora favoriter hemma på "Vallen" mot nästjumbon Ånge och jag tror även på hemmaseger. Men det blir ingen "walk in the park" då västralaget är bättre än sitt tabelläge. De trivs dock inte på resande fot och Essvik tar hem det hela med 4-1 där man avgör sista tredjedelen, Danne Johansson verkar allt mer ostoppbar.

Hattrick av K-W Svedin när Selånger städade av jumbon Kovland

5 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Karl-William Svedin prickade in matchens tre första mål när Selånger körde över ett brandskattat Kovland med 4-0.– Vi tog tag i matchen direkt och beh...

Läs mer

Tobias Engströms två mål grundlade Fränstas seger över iFK Sundsvall

5 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Tobias Engström svarade för Fränstas två första mål i 3-1-segerm över IFK Sundsvall på Myggvallen, Oskar Nordlund det tredje.– Vi började bra men tapp...

Läs mer

Kuben förstärker med målfarlig hemvändare: "Den puzzelbit som saknats"

4 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Kuben har gjort klart med ett prima nyförvärv inför hösten.Det är målsprutan Robin Bergman som väljer att lämna Brukets Blå och vända hem till moderkl...

Läs mer

Danne Johanssons dubbel sänkte Ånge - Essvik fortsatt serieledare

2 aug 2022 Div. 4 Medelpad

När man synade resultattavlan på Essviksvallen efter slutsignalen lyste det 3-0 i serieledarnas favör.-–Det var en jämn match men de hade Danne Johans...

Läs mer

Olle Nordberg sköt segern till IFK Sundsvall mot sina gamla lagkamrater

1 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Med två mål, ett i vardera halvleken, såg Olle Nordberg till att hans IFK Sundsvall tog tre viktiga poäng mot sin förra klubb Kovland och fjärmade sig...

Läs mer

Inför höststarten: IFK Sundsvall-Kovland: "Vi ligger där vi förtjänar"

1 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Lite paradoxalt inleds höstspelet i Medelpadsallsvenskan med att vårsäsongen avslutas.Mötet mellan IFK Sundsvall och Kovland flyttades nämligen fram t...

Läs mer