Inför höststarten: Hassel-Sund 2: "Behöver göra fler mål"

3 aug 2022 Div. 5 Medelpad

Sund 2 innehar en fjärdeplats efter vårens matcher medan Hassel en mer blygsam åttondedito, dock med god marginal ned till nedflyttningsstrecket.
Det hindrade emellertid inte Hassel från att vinna vårepilogen över Sund 2 på Flodbergs IP med hela 6-2.

Lokalfotbollen passade på att ställa några frågor inför hösten till Hassels team manager Seth Larsson och Sund 2:s tränare Armand Buzi.

Vad säger ni om er säsong så här långt?

– Vi har spelat bra hela våren men tagit alldeles för få poäng. Nu tillkom Gustaf Salomonsson från Selånger vilket vi tillsammans med alla andra skall leda till ett skarpare målskytte. Vi har också nu i början på höstserien Mattis Berts och Milian Dahlgren hemma från studier på annan ort vilket spetsar till konkurrensen i truppen, säger Hassels team manager Seth Larsson.

– Man längtar så klart efter fotboll oavsett om man är tränare, supporter eller spelare. Vi ser fram emot hösten så klart och förväntar att laget gör en liknande insats som den halva säsong som gått, vinna hälften av matcherna och vi ska alltid vara ett offensivt lag oavsett motståndare, säger Sundtränaren Armand Buzi.

Vad behöver ni förbättra inför hösten?

– Vi behöver göra fler mål, vi har under våren skapat i snitt 8-15 bra målchanser. Gör vi bara mål på var 5:e chans så kommer vi att ta många poäng till hösten, säger Seth.

– Vad vi måste förbättra inför hösten är att framförallt göra fler mål än de vi har gjort . Och vi hoppas få låna upp någon eller några spelare till A laget och hjälpa dem att hålla sig kvar i division 2, säger Armand.

Läget i truppen?

– Vi har klarat oss med egna spelare utan förstärkningar från A-truppen och vi tänker fortsätta med det till säsongen är över. Truppen ser bra ut, vi är nöjda med bredden och nu gäller det att skapa toppen av bredden under hösten ! Vi har som jag nämnde 2 st hemvändare under sommaren som ökat konkurrensen. Alla är hela nu, säger Seth.

– Vi är runt 26 spelare i truppen och består flest av spelare födda 2004-05. Vi har värvat tillbaka Emil Faltin från Sundsvalls FF men tappat två spelare till Kuben 2 under juni, Salle och Meron. Izak Altin ska göra lumpen snart och Bardhi ska gå högskolan i Jönköping. Resten är kvar. Tyvärr så är fortfarande många utomlands och några sommarjobbar inför matchen ikväll. Men i mitten av augusti är vi full trupp igen hoppas jag, säger Armand.

Och vad säger ni inför kvällens möte?

– Vi möter Sund 2 imorgon och dom är säkert taggade efter vår vinst i våras på Flodbergsudden. Nu tänker vi sätta HÖGSTA FART hemma på Hasselbacken i morgon och då hoppas vi att vi tar 3 poäng, avslutar Seth Larsson.

– Hassel är motståndare ikväll, de är ju ett väldigt bra lag med duktiga ledare och de har skaffat ett övertag mot oss i och med vinsten senast så vi får jobba ihop nån poäng ikväll. Och framförallt tänka mest på offensiven än det vi gjorde sist avslutar Armand Buzi

Lagens bästa målskyttar under våren:
Hassel: Martin Gabrielsson Ling, 4 mål.
Sund 2: Absar Nurul, 9 mål.

Lokalfotbollen tippar:
Hassel vann vårepilogen mot Sund på Flodbergs IP med 6-2 efter säsongens bästa insats medan hemmalaget hade en off-day. Lär bli jämnare på Hasselbacken ikväll men kanske Hassel har kommit igång med nytillskottet Gustav Salomonsson? Tippar 3-2 i hemmafavör.

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer