Inför höststarten: IFK Sundsvall-Kovland: "Vi ligger där vi förtjänar"

1 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Lite paradoxalt inleds höstspelet i Medelpadsallsvenskan med att vårsäsongen avslutas.
Mötet mellan IFK Sundsvall och Kovland flyttades nämligen fram till i afton och då man håller på att bygga om på Baldershov har kvällens drabbning förlagts till Kubikenborgs IP.
Lagen möttes första gången den 27 maj och då tog IFK Sundsvall hem en fem-etta på Ånäsvallen.

Lokalfotbollen har snackat med lagens tränare inför omstarten i Medelpadsallsvenskan där "stadslaget" ligger femma och KIF sjua och jumbo.

Vad säger du om er säsong så här långt?
– Vi ligger där vi förtjänar, vi har tagit några oväntade poäng samtidigt som vi har tappat några som vi inte borde ha tappat, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.
– Varit upp och ner, vi visste att det skulle bli en tuff serie med få lag och många som satsar på att gå upp till trean. Men det har varit lite segt att vi inte haft någon kontinuitet på grund av folk borta till varje match osv men så är det för de flesta lagen men det har varit extremt nu under vårsäsongen, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Vad behöver ni förbättra inför hösten?
– Vi behöver förbättra en del, närvaron är ju den röda tråden så här långt men även komma in ödmjuka och positiva, försöka ha kul och stötta varandra i allt vi gör, säger Mikael Kotermajer.
– Orka hålla fokus i 90 minuter. Vi har varit bra med i de flesta matcherna i 50-60 minuter, sen har det dragit iväg när orken tagit slut, säger Joel Falk.

Läget i era trupper, några ändringar?
– Oscar Lidström är hemma igen från Umeå, sen har vi ett par spelare som ska provträna som vi verkligen behöver få in i vår tunna trupp både för den här höstens skull men också för framtiden om vi ska kunna bygga en trupp som blir bättre och bättre, säger Mikael Kotermajer.
– Den är oförändrad, säger Joel Falk.

Och vad säger ni om dagens motståndare?
– En viktig fight såklart då det är två lag i behov av poäng, kan bli spännande, avslutar Mikael Kotermajer.
– IFK är ju ett av lagen som vi slåss med i botten så vi vill ju gärna försöka ha dem bakom oss när säsongen är slut. Har väl också haft lite problem med folk och osv. Men är ju ett kontringsstarkt lag med mycket fysik så det blir en tuff match, avslutar Joel Falk..

Lagens bästa målskyttar under våren:
IFK Sundsvall: Olle Nordberg, 7 mål
Kovland: ingen spelare har gjort fler än ett mål.

Lokalfotbollens tips:
Vinner IFK Sundsvall fjärmar man sig från bottenstriden men vid KIF-vinst kommer det att bli rena getingboet i kampen om att undvika jumboplatsen och nedflyttning till femman. Matchen går som sagt på neutral mark och båda är vana vid spel på naturgräs. IFK har vassare spets på anfallsspelet vilket jag tror kommer att avgöra kvällens drabbning, 3-1 till Sundsvalls-kamraterna.

Div. 4, omgång 1 (3-4 maj): Så spelas premiärmatcherna

23 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer