Inför höststarten: IFK Sundsvall-Kovland: "Vi ligger där vi förtjänar"

1 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Lite paradoxalt inleds höstspelet i Medelpadsallsvenskan med att vårsäsongen avslutas.
Mötet mellan IFK Sundsvall och Kovland flyttades nämligen fram till i afton och då man håller på att bygga om på Baldershov har kvällens drabbning förlagts till Kubikenborgs IP.
Lagen möttes första gången den 27 maj och då tog IFK Sundsvall hem en fem-etta på Ånäsvallen.

Lokalfotbollen har snackat med lagens tränare inför omstarten i Medelpadsallsvenskan där "stadslaget" ligger femma och KIF sjua och jumbo.

Vad säger du om er säsong så här långt?
– Vi ligger där vi förtjänar, vi har tagit några oväntade poäng samtidigt som vi har tappat några som vi inte borde ha tappat, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.
– Varit upp och ner, vi visste att det skulle bli en tuff serie med få lag och många som satsar på att gå upp till trean. Men det har varit lite segt att vi inte haft någon kontinuitet på grund av folk borta till varje match osv men så är det för de flesta lagen men det har varit extremt nu under vårsäsongen, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Vad behöver ni förbättra inför hösten?
– Vi behöver förbättra en del, närvaron är ju den röda tråden så här långt men även komma in ödmjuka och positiva, försöka ha kul och stötta varandra i allt vi gör, säger Mikael Kotermajer.
– Orka hålla fokus i 90 minuter. Vi har varit bra med i de flesta matcherna i 50-60 minuter, sen har det dragit iväg när orken tagit slut, säger Joel Falk.

Läget i era trupper, några ändringar?
– Oscar Lidström är hemma igen från Umeå, sen har vi ett par spelare som ska provträna som vi verkligen behöver få in i vår tunna trupp både för den här höstens skull men också för framtiden om vi ska kunna bygga en trupp som blir bättre och bättre, säger Mikael Kotermajer.
– Den är oförändrad, säger Joel Falk.

Och vad säger ni om dagens motståndare?
– En viktig fight såklart då det är två lag i behov av poäng, kan bli spännande, avslutar Mikael Kotermajer.
– IFK är ju ett av lagen som vi slåss med i botten så vi vill ju gärna försöka ha dem bakom oss när säsongen är slut. Har väl också haft lite problem med folk och osv. Men är ju ett kontringsstarkt lag med mycket fysik så det blir en tuff match, avslutar Joel Falk..

Lagens bästa målskyttar under våren:
IFK Sundsvall: Olle Nordberg, 7 mål
Kovland: ingen spelare har gjort fler än ett mål.

Lokalfotbollens tips:
Vinner IFK Sundsvall fjärmar man sig från bottenstriden men vid KIF-vinst kommer det att bli rena getingboet i kampen om att undvika jumboplatsen och nedflyttning till femman. Matchen går som sagt på neutral mark och båda är vana vid spel på naturgräs. IFK har vassare spets på anfallsspelet vilket jag tror kommer att avgöra kvällens drabbning, 3-1 till Sundsvalls-kamraterna.

Hattrick av K-W Svedin när Selånger städade av jumbon Kovland

5 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Karl-William Svedin prickade in matchens tre första mål när Selånger körde över ett brandskattat Kovland med 4-0.– Vi tog tag i matchen direkt och beh...

Läs mer

Tobias Engströms två mål grundlade Fränstas seger över iFK Sundsvall

5 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Tobias Engström svarade för Fränstas två första mål i 3-1-segerm över IFK Sundsvall på Myggvallen, Oskar Nordlund det tredje.– Vi började bra men tapp...

Läs mer

Kuben förstärker med målfarlig hemvändare: "Den puzzelbit som saknats"

4 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Kuben har gjort klart med ett prima nyförvärv inför hösten.Det är målsprutan Robin Bergman som väljer att lämna Brukets Blå och vända hem till moderkl...

Läs mer

Danne Johanssons dubbel sänkte Ånge - Essvik fortsatt serieledare

2 aug 2022 Div. 4 Medelpad

När man synade resultattavlan på Essviksvallen efter slutsignalen lyste det 3-0 i serieledarnas favör.-–Det var en jämn match men de hade Danne Johans...

Läs mer

Inför höststarten: Essvik-Ånge: "Inte oslagbara"

2 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Essviks AIF leder lite överraskande Medelpadsallsvenskan när man nu startar höstspelet medan Ånge krigar i botten och kämpar för överlevnad.Ändå blev ...

Läs mer

Olle Nordberg sköt segern till IFK Sundsvall mot sina gamla lagkamrater

1 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Med två mål, ett i vardera halvleken, såg Olle Nordberg till att hans IFK Sundsvall tog tre viktiga poäng mot sin förra klubb Kovland och fjärmade sig...

Läs mer