Inför höststarten: Kubikenborg 2-Söråker: "Tillfreds med våravslutningen"

3 aug 2022 Div. 5 Medelpad

Hösten inleds i afton med bland annat toppmötet mellan serieledarna Kuben 2 och trean Söråker på de förstnämndas konstgräs.
"Tigerungarna" vann våravslutningen lagen emellan med 3-1 på Söråkers IP.
– Sättet vi avslutade vårsäsongen på är vi mycket tillfreds med , säger en av lagets coacher Stefan "Lagga" Lagergren.

Lokalfotbollen ställde några frågor till de båda lagens tränare, Kuben 2:s Stefan "Lagga" Lagergren och Söråkers spelande Victor Selander, inför den spännande hösten med kick-off i afton.

Vad säger ni om er säsong så här långt?

– Tigerungarna har gjort en bra första halva där vi hade problem i de två-tre inledande matcherna innan en identitet satt sig i laget, dels med lite ny approach från oss tränare samt med många tongivande spelare som lämnat från förra året och då tar det ett tag innan folk hittar sina roller i laget. Men sättet vi avslutade vårsäsongen på är vi mycket tillfreds med , säger en av lagets coacher Stefan "Lagga" Lagergren.

– Så här långt har det varit vissa matcher vi spelat väldigt bra och några matcher där vi inte kommit upp i den nivå vi vill vara. Men som helhet så har det sett bra ut och många juniorer har fått chansen och visat vad dom kan, säger Söråkers tränare Victor Selander.

Vad behöver ni förbättra inför hösten?

– Vi försöker addera saker under säsongens gång när det känns rätt så vi kommer troligtvis träna på lite nya taktiska moment i matcherna som blir kul att följa upp, säger "Lagga".

– Vår lägsta nivå så vi blir mer slagkraftiga. Sätta dit chanserna och täta till bakåt, säger Victor.

Läget i truppen?

– Samuel Saraniemi, femmålsskytten från SFF-matchen, är knäskadad annars är väl den truppen vi har relativt intakt.

– Jonas Soukko, Max Hulinder, Mattias Johansson är nya men har redan hunnit debutera matchen innan uppehållet mot just Kuben 2. Spelarförlust är Jesper Andersson som slutat.

Och vad säger ni inför kvällens möte?

– Jag såg inte matchen när vi mötte Söråker senast så jag vet inte mycket om dem mer än att vi vann med 3-1 på deras hemmaplan.

– Vi har revansch att utkräva så vi ska kämpa för tre poäng, avslutar Victor Selander

Lagens bästa målskyttar under våren:
Kubikenborg 2: Samuel Saraniemi, 7 mål.
Söråker: Johan Kolbäck, 11 mål (leder skytteligan)

Lokalfotbollen tippar:
Talangfabriken Kubikenborg har använt hur många spelare och ledare som helst i femman i år, men resultaten är nästan alltid på topp. Söråker har fått vunnit en del matcher i år efter fjolårets erbarmliga säsong då man förlorade rubbet av matcherna i Medelpadsallsvenskan. Kvällens möte på Kubens konstgräs kommer troligen att bli en jämn historia men "Tigerungarna" tar en uddamålsseger av tre.

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer