Inför höststarten: Nedansjö-Kraftfull: "Började lite segt"

3 aug 2022 Div. 5 Medelpad

FC Kraftfull har klättrat upp till en fjärdeplats efter en tam inledning och tränarbyte medan Nedansjö ligger näst sist men är nog bättre än vad tabelläget påvisar.
FCK tog hem vårens möte med klara 3-0 på HK-vallen men NIK är betydligt vassare hemma på sitt naturgräs så det lär bli en öppen historia.

Lokalfotbollen ställde några frågor inför höststarten till Kraftfulls spelande grundare Israel Kalenga och Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Vad säger ni om er säsong så här långt?

– Vi började lite segt med två raka förluster och ingeting fungerade framåt. Sedan vaknade vi till rejält i samband med Tobbes ankomst och började spela fin fotboll, eller som vi vill spela, säger spelaren och grundaren Israel Kalenga.

– Poängmässigt är vi såklart inte nöjda! Tycker att vi har varit med spelmässigt i alla matcher utom en, serieledarna Kuben 2. Så vi hoppas på bättre utdelning nu under hösten, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Vad behöver ni förbättra inför hösten?

– Vi måste orka springa tills domaren blåser av matchen. Under våren släppte vi in ett par billiga-och sena mål på grund av att vi inte orkade i 90 minuter.Så konditionen och flåset måste förbättras inför hösten, säger Israel.

– Vi behöver bli stabilare defensivt, sluta göra självmål och bli mer effektiva sista tredjedelen, säger Joakim.

Läget i truppen?

– Vi har kvar alla och alla är friska än så länge, tack och lov. Vi har 2 nya spelare på ingång som vi tyvärr inte vill gå närmare in på ännu förrän allt är klappat och klaert, säger Israel..

– Spelartruppen är intakt och inga skador att rapportera så vitt jag vet, säger Joakim.

Och vad säger ni inför kvällens möte?

– Matchen mot Nedansjö blir absolut inte enkel även fast att vi vann med 3-0 senast. Ett bra lag med många skickliga och rutinerade spelare som vi måste se upp med. Men så länge vi fokuserar på vårt spel och ge järnet så tror jag på 3 poäng, men det krävs hårt arbete i 90 minuter, avslutar Israel Kalenga.

– FC Kraftfull var starka när vi mötte dem innan uppehållet, så det blir säkert en tuff fight igen. Men på hemmaplan är vi starka och går för tre poäng, avslutar Joakim Buhlér Wiking.

Lagens bästa målskyttar under våren:
Nedansjö: Marcus Jonsson, 5 mål.
Kraftfull: Bakary Dampha och Momodou Khan, båda 3 mål.

Lokalfotbollen tippar:
Serien vänder nu och Kraftfull vann hemma mot Nedansjö med klara 3-0.
Nedansjö är emellertid starkare hemma på sitt ojämna naturgräs och kommer att matcha det mer passningsinriktade Kraftfull. 2-2 verkar vara ett rimligt resultat där fasta situationer kommer att greja NIK:s poäng.

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer