Inför höststarten: Nedansjö-Kraftfull: "Började lite segt"

3 aug 2022 Div. 5 Medelpad

FC Kraftfull har klättrat upp till en fjärdeplats efter en tam inledning och tränarbyte medan Nedansjö ligger näst sist men är nog bättre än vad tabelläget påvisar.
FCK tog hem vårens möte med klara 3-0 på HK-vallen men NIK är betydligt vassare hemma på sitt naturgräs så det lär bli en öppen historia.

Lokalfotbollen ställde några frågor inför höststarten till Kraftfulls spelande grundare Israel Kalenga och Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Vad säger ni om er säsong så här långt?

– Vi började lite segt med två raka förluster och ingeting fungerade framåt. Sedan vaknade vi till rejält i samband med Tobbes ankomst och började spela fin fotboll, eller som vi vill spela, säger spelaren och grundaren Israel Kalenga.

– Poängmässigt är vi såklart inte nöjda! Tycker att vi har varit med spelmässigt i alla matcher utom en, serieledarna Kuben 2. Så vi hoppas på bättre utdelning nu under hösten, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Vad behöver ni förbättra inför hösten?

– Vi måste orka springa tills domaren blåser av matchen. Under våren släppte vi in ett par billiga-och sena mål på grund av att vi inte orkade i 90 minuter.Så konditionen och flåset måste förbättras inför hösten, säger Israel.

– Vi behöver bli stabilare defensivt, sluta göra självmål och bli mer effektiva sista tredjedelen, säger Joakim.

Läget i truppen?

– Vi har kvar alla och alla är friska än så länge, tack och lov. Vi har 2 nya spelare på ingång som vi tyvärr inte vill gå närmare in på ännu förrän allt är klappat och klaert, säger Israel..

– Spelartruppen är intakt och inga skador att rapportera så vitt jag vet, säger Joakim.

Och vad säger ni inför kvällens möte?

– Matchen mot Nedansjö blir absolut inte enkel även fast att vi vann med 3-0 senast. Ett bra lag med många skickliga och rutinerade spelare som vi måste se upp med. Men så länge vi fokuserar på vårt spel och ge järnet så tror jag på 3 poäng, men det krävs hårt arbete i 90 minuter, avslutar Israel Kalenga.

– FC Kraftfull var starka när vi mötte dem innan uppehållet, så det blir säkert en tuff fight igen. Men på hemmaplan är vi starka och går för tre poäng, avslutar Joakim Buhlér Wiking.

Lagens bästa målskyttar under våren:
Nedansjö: Marcus Jonsson, 5 mål.
Kraftfull: Bakary Dampha och Momodou Khan, båda 3 mål.

Lokalfotbollen tippar:
Serien vänder nu och Kraftfull vann hemma mot Nedansjö med klara 3-0.
Nedansjö är emellertid starkare hemma på sitt ojämna naturgräs och kommer att matcha det mer passningsinriktade Kraftfull. 2-2 verkar vara ett rimligt resultat där fasta situationer kommer att greja NIK:s poäng.

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer