Inför omgång 19 av Medelpadsallsvenskan: "Tar inte ut segern i förskott"

17 sep 2022 Div. 4 Medelpad

Idag kan Kubikenborgs IF säkra seriesegern i Medelpadsallsvenskan. Det räcker "bara" att ta hem tre poäng mot bottenlaget Ånge.
– Det kommer säkerligen bli en match med mycket kamp och känslor och vi tar definitivt inte ut någon seger i förskott, säger Kubentränaren Emad Nademi.

Två matcher återstår för de fem bästa lagen medan de två bottenlagen Ånge och Kovland har tre matcher att spela innan årets Medelpadsallsvenska kan läggas till handlingarna.

Kuben leder serien och vinner man idag över Ånge är man klar för division 3-spel nästa år och samtidigt seriesegrare i vår högsta lokala serie.

Bränner man idag så öppnas det för både Essvik och Fränsta att vara med och kriga om seriesegern. Annars får duon i första hand sikta på att ta hem kvalplatsen, dit även Selånger har bjudit in sig efter gårdagens seger på Essviksvallen.

Idag fullbordas den 19:e omgången med tvenne matcher och så här säger tränarna inför de kamperna:

Emad Nademi, Kubikenborgs IF:
– Minst sagt en viktig match, precis som varenda match vi har spelat sista omgångarna. Vi vet att matchen är minst lika viktig för Ånge och det kommer säkerligen bli en match med mycket kamp och känslor och vi tar definitivt inte ut någon seger i förskott.

Jonas Sjöberg, Ånge IF:
– Vi har gjort två bra matcher mot Kuben så vi hoppas att vi kan ha turen med oss imorgon och ta minst en poäng av dem och se till så att dom inte säkrar serie segern och att vi själva får ett bättre utgångsläge inför avslutningen.

Mikael Kotermajer, IFK Sundsvall:
– Kontraktet är redan säkrat men om vi pratar en femteplacering så vill vi ju behålla den också såklart. Vi möter ett Kovland med motivation och det är alltid svårt oavsett vad vi gjort tidigare under säsongen så är det här en ny match och en ny utmaning. Vi vill ju vinna båda dom två senaste matcherna och vi har ju haft ett betydligt bättre spel på hösten där vi gett samtliga lag, bortsett från Selånger, tuffa matcher. Nu ska vi ha kul och fortsätta bygga vidare på det spelet vi har nu och känna att vi klarar saker som ett lag. Bara slipa på effektiviteten.

Joel Falk, Kovlands IF:
– Kanske ingen "vinner eller försvinna"-match för vår del tycker jag. Står ju på samma poäng som Ånge med 9 pinnar att spela samt att vi möts i sista omgången. Så det är mycket kvar att spela om. Idag väntar en tuff match, IFK är rutinerade och tunga att möta. Så det gäller att stå upp i det fysiska samt att vi börjar sätta våra lägen. Men vi har spelat bra på slutet och kommer från en bra träningsvecka så vi är spända inför matchen.

Fränsta IK står över den här omgången.

Lokalfotbollen tippar:
16:00 Kovlands IF - IFK Sundsvall 2-2
16:00 Kubikenborgs IF - Ånge IF 2-1

Blev spänning på Balders trots 3-0-ledning för Essvik mot IFK Sundsvall

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Med tio minuter kvar såg Essvik ut att ha en säker 3-0-ledning på Balders konstgräs.Då gjorde Olle Nordberg två snabba för IFK men riktig nerv hann de...

Läs mer

Målvaktsutvisning och straff när Matfors 2 vände mot Stockviks FF

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik ledde på Thulevallen med 2-1.Men tio minuter in i den andra halvleken fick man sin keeper målchansutvisad och på den efterföljande straffen k...

Läs mer

Lika på ett mellan Kuben 2 och Sund: "Inte kliniska avslut"

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Två mål i slutet av den första halvleken visade sig bli matchens enda när Kuben 2 och Sund kryssade.- Vi brände två frilägen innan deras kvittering me...

Läs mer

David Danielian på hugget när Fränsta inte gav Kovland en sportkeps: "Kontrollerade matchen från start"

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Vindsnabbe vänsterbacken David Danelian löpte sig fri två gånger om med mål som följd och lade grunden till Fränstas 5-0-seger över Kovland.- För ovan...

Läs mer

Högbom och Jönsson Hassels hjältar mot Kraftfull

25 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Christoffer Högbom (bilden) nöp en straff och Simon Jönsson avgjorde med ett vackert skott i slutminuterna när Hassel besegrade Kraftfull.- En riktigt...

Läs mer

Oskar Nordlunds dubbel i inledningen av den andra halvleken vände till Fränstaseger

19 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Tre mål och åtta gula kort bjöds det på när Fränsta vände Essviks tidiga ledning via två tidiga Oskar Nordlund-mål i den andra halvleken.- Vi gjorde t...

Läs mer