Inför omgång 19 av Medelpadsallsvenskan: "Tar inte ut segern i förskott"

17 sep 2022 Div. 4 Medelpad

Idag kan Kubikenborgs IF säkra seriesegern i Medelpadsallsvenskan. Det räcker "bara" att ta hem tre poäng mot bottenlaget Ånge.
– Det kommer säkerligen bli en match med mycket kamp och känslor och vi tar definitivt inte ut någon seger i förskott, säger Kubentränaren Emad Nademi.

Två matcher återstår för de fem bästa lagen medan de två bottenlagen Ånge och Kovland har tre matcher att spela innan årets Medelpadsallsvenska kan läggas till handlingarna.

Kuben leder serien och vinner man idag över Ånge är man klar för division 3-spel nästa år och samtidigt seriesegrare i vår högsta lokala serie.

Bränner man idag så öppnas det för både Essvik och Fränsta att vara med och kriga om seriesegern. Annars får duon i första hand sikta på att ta hem kvalplatsen, dit även Selånger har bjudit in sig efter gårdagens seger på Essviksvallen.

Idag fullbordas den 19:e omgången med tvenne matcher och så här säger tränarna inför de kamperna:

Emad Nademi, Kubikenborgs IF:
– Minst sagt en viktig match, precis som varenda match vi har spelat sista omgångarna. Vi vet att matchen är minst lika viktig för Ånge och det kommer säkerligen bli en match med mycket kamp och känslor och vi tar definitivt inte ut någon seger i förskott.

Jonas Sjöberg, Ånge IF:
– Vi har gjort två bra matcher mot Kuben så vi hoppas att vi kan ha turen med oss imorgon och ta minst en poäng av dem och se till så att dom inte säkrar serie segern och att vi själva får ett bättre utgångsläge inför avslutningen.

Mikael Kotermajer, IFK Sundsvall:
– Kontraktet är redan säkrat men om vi pratar en femteplacering så vill vi ju behålla den också såklart. Vi möter ett Kovland med motivation och det är alltid svårt oavsett vad vi gjort tidigare under säsongen så är det här en ny match och en ny utmaning. Vi vill ju vinna båda dom två senaste matcherna och vi har ju haft ett betydligt bättre spel på hösten där vi gett samtliga lag, bortsett från Selånger, tuffa matcher. Nu ska vi ha kul och fortsätta bygga vidare på det spelet vi har nu och känna att vi klarar saker som ett lag. Bara slipa på effektiviteten.

Joel Falk, Kovlands IF:
– Kanske ingen "vinner eller försvinna"-match för vår del tycker jag. Står ju på samma poäng som Ånge med 9 pinnar att spela samt att vi möts i sista omgången. Så det är mycket kvar att spela om. Idag väntar en tuff match, IFK är rutinerade och tunga att möta. Så det gäller att stå upp i det fysiska samt att vi börjar sätta våra lägen. Men vi har spelat bra på slutet och kommer från en bra träningsvecka så vi är spända inför matchen.

Fränsta IK står över den här omgången.

Lokalfotbollen tippar:
16:00 Kovlands IF - IFK Sundsvall 2-2
16:00 Kubikenborgs IF - Ånge IF 2-1

Div. 4, omgång 1 (3-4 april): Så spelas premiärmatcherna

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer