Inför premiären: Alnös tränare Kent Gustafsson: "Vi vinner med 2-1"

13 apr 2022 Div. 1 Norra

Ikväll tjuvstartar division 1 Norrland när Alnö tar emot IFK Östersund.
Och dagen till ära får man spela på NP3 Arena.
– Jag är optimistisk och tippar 2-1 till oss trots att vi möter en av seriefavoriterna, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Division 1 Norrland kickar igång i afton då Alnö tar sig an IFK Östersund på hemmaplan. Nåja, NP3 Arena då Släda inte är spelbar än på ett tag.

Serien blir tuffare än på många år då sex division 1-serier ska halveras till nästa säsong. Det innebärr att våra representanter Alnö och Heffnersklubban måste vara topp 5 för att vara säkra på spel i ettan även nästa år.

Lokalfotbollen ställde några frågor till Alnös tränare Kent Gustafsson inför kvällens premiär.

Hur känns det att serien startar upp så här tidigt?
– Det känns som vanligt, otroligt skönt när serien drar igång, det är ju detta vi har tränat för.

Nöjd med spelartruppen inför säsongen?
– Jag är nöjd med den vi har, alla håller hög klass, och är under fortsatt utveckling, sen hade jag gärna sett att vi varit nån spelare till i truppen.

Skador, sjukdomar eller annan frånvaro inför kvällens premiär?
– Vi har dragits med en del skador under försäsongen, men alla är i träning nu, sen tyvärr är det lite sjukdomar på några spelare som därför är lite osäkert om de kan spela ikväll.

Vilka nyförvärv har ni införskaffat?
– Nellie Wallner (mv, IFK Lidingö), Ella Zetterberg, (b/mf, Selånger SK), Felicia Lindström (mf, Selånger SK), Frida Åsell (mf, Stöde IF), Bianca Tuominen (b, Sundsvalls DFF F19 ), Alva Lydén (b, Sundsvalls DFF F19 ), Beatrice Juutinen (mf/fw, Sundsvalls DFF F19 ) samt Lisa Hansen (b/mf, Sundsvalls DFF F19 ).

...och vilka har ni tappat?
– Miriam Viklund (mf/b, Härnösands SK)., Ronja Johansson (mv, Selånger SK), Trude Burman (b/mf, långtidskadad, borta resten av året). Sedan har Maja Lundahl (b), Vilma Pettersson (b), Emma Wedin (b) och Elsa Edström (mf) har alla slutat.

Vad har ni för målsättning i år?
– Den är att hamna på den övre halvan alltså topp 6, det vill säga sämst kvalplats för att hänga kvar.

Vad vet du om premiärmotståndarna?
– IFK Östersund har ju spelat några år nu i division 1, och gjort det bra. De har en bra verksamhet, och fått jobba många år med i stort sett samma trupp, så det finns både spets och rutin i laget. De slutade trea ifjol, och jag vet att dom nu vill utmana om seriesegern.

Vad krävs av er för tre poäng från kvällens premiär?
– Om vi ska lyckas ta tre poäng ikväll så behöver alla göra en topp prestation, vi behöver ta vara på de chanser vi skapar, och inte släppa till så mycket fasta situationer.

Vilka tippar du topp 3 i serien?
– Sunnanå SK, IFK Östersund och Notvikens IK.

Och vilka lag får det svårt?
– Svårast tror jag att IK Huge, Bergnäsets AIK och kanske Härnösands SK får, men jag har inte jätte koll på de lagen utan mest vad jag hört.

Någonting du tycker Lokalfotbollen behöver förbättra?
– Inget jag kan komma på, utan lokalfotbollen gör ett fantastiskt arbete, bara att fortsätta så.

Och avslutningsvis. Vad tippar du för resultat i premiärmatchen mot IFK Östersund?
– Jag är optimistisk och tippar 2-1 till oss trots att vi möter en av seriefavoriterna.

Lycka till i premiären så hörs vi med en segerintervju ikväll.

Vårt andra lag i serien är nykomlingarna Heffnersklubbans BK vilka premiärspelar under långfredagen och inleder med en långresa upp till Storfors (Piteå). Jag kommer även att ta ett snack med "Klubbans" tränare Jonas Prytz som har sina rötter i trakterna och kommer nu "hem" till Norrbotten igen.

Div. 1 dam, omgång 4 (27-28 april): Heffnersklubban och Alnö reser åt varsitt väderstreck - och kommer hem med full pott?

27 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban ligger tvåa i tabellen efter tre omgångar via två segrar och ett kryss medan Alnö placerat sig nästjumbo med bara en inspelad pinne.I ...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 3: Uddamålsseger för Heffnersklubban men sen förlust för Alnö

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelade hemma under lördagen, och mötte varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efter d...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer