Inför premiären: Alnös tränare Kent Gustafsson: "Vi vinner med 2-1"

13 apr 2022 Div. 1 Norrland

Ikväll tjuvstartar division 1 Norrland när Alnö tar emot IFK Östersund.
Och dagen till ära får man spela på NP3 Arena.
– Jag är optimistisk och tippar 2-1 till oss trots att vi möter en av seriefavoriterna, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Division 1 Norrland kickar igång i afton då Alnö tar sig an IFK Östersund på hemmaplan. Nåja, NP3 Arena då Släda inte är spelbar än på ett tag.

Serien blir tuffare än på många år då sex division 1-serier ska halveras till nästa säsong. Det innebärr att våra representanter Alnö och Heffnersklubban måste vara topp 5 för att vara säkra på spel i ettan även nästa år.

Lokalfotbollen ställde några frågor till Alnös tränare Kent Gustafsson inför kvällens premiär.

Hur känns det att serien startar upp så här tidigt?
– Det känns som vanligt, otroligt skönt när serien drar igång, det är ju detta vi har tränat för.

Nöjd med spelartruppen inför säsongen?
– Jag är nöjd med den vi har, alla håller hög klass, och är under fortsatt utveckling, sen hade jag gärna sett att vi varit nån spelare till i truppen.

Skador, sjukdomar eller annan frånvaro inför kvällens premiär?
– Vi har dragits med en del skador under försäsongen, men alla är i träning nu, sen tyvärr är det lite sjukdomar på några spelare som därför är lite osäkert om de kan spela ikväll.

Vilka nyförvärv har ni införskaffat?
– Nellie Wallner (mv, IFK Lidingö), Ella Zetterberg, (b/mf, Selånger SK), Felicia Lindström (mf, Selånger SK), Frida Åsell (mf, Stöde IF), Bianca Tuominen (b, Sundsvalls DFF F19 ), Alva Lydén (b, Sundsvalls DFF F19 ), Beatrice Juutinen (mf/fw, Sundsvalls DFF F19 ) samt Lisa Hansen (b/mf, Sundsvalls DFF F19 ).

...och vilka har ni tappat?
– Miriam Viklund (mf/b, Härnösands SK)., Ronja Johansson (mv, Selånger SK), Trude Burman (b/mf, långtidskadad, borta resten av året). Sedan har Maja Lundahl (b), Vilma Pettersson (b), Emma Wedin (b) och Elsa Edström (mf) har alla slutat.

Vad har ni för målsättning i år?
– Den är att hamna på den övre halvan alltså topp 6, det vill säga sämst kvalplats för att hänga kvar.

Vad vet du om premiärmotståndarna?
– IFK Östersund har ju spelat några år nu i division 1, och gjort det bra. De har en bra verksamhet, och fått jobba många år med i stort sett samma trupp, så det finns både spets och rutin i laget. De slutade trea ifjol, och jag vet att dom nu vill utmana om seriesegern.

Vad krävs av er för tre poäng från kvällens premiär?
– Om vi ska lyckas ta tre poäng ikväll så behöver alla göra en topp prestation, vi behöver ta vara på de chanser vi skapar, och inte släppa till så mycket fasta situationer.

Vilka tippar du topp 3 i serien?
– Sunnanå SK, IFK Östersund och Notvikens IK.

Och vilka lag får det svårt?
– Svårast tror jag att IK Huge, Bergnäsets AIK och kanske Härnösands SK får, men jag har inte jätte koll på de lagen utan mest vad jag hört.

Någonting du tycker Lokalfotbollen behöver förbättra?
– Inget jag kan komma på, utan lokalfotbollen gör ett fantastiskt arbete, bara att fortsätta så.

Och avslutningsvis. Vad tippar du för resultat i premiärmatchen mot IFK Östersund?
– Jag är optimistisk och tippar 2-1 till oss trots att vi möter en av seriefavoriterna.

Lycka till i premiären så hörs vi med en segerintervju ikväll.

Vårt andra lag i serien är nykomlingarna Heffnersklubbans BK vilka premiärspelar under långfredagen och inleder med en långresa upp till Storfors (Piteå). Jag kommer även att ta ett snack med "Klubbans" tränare Jonas Prytz som har sina rötter i trakterna och kommer nu "hem" till Norrbotten igen.

Kryss borta mot Trångfors för Heffnersklubban i våravslutningen

26 jun 2022 Div. 1 Norrland

Amanda Hamrin gav Heffnersklubban ledningen upp i Boden redan i den andra minuten men Trångfors utjämnade på straff i den första halvlekens sista minu...

Läs mer

Alnö bjöd på målfest när Bergnäset kom på besök i värmen

26 jun 2022 Div. 1 Norrland

Tova Lundin och Felicia Lindström prickade in två mål vardera i den gassande värmen på Släda IP när Alnö tog hem en 7-0-seger över Bergnäset efter en ...

Läs mer

Emelie Bergh spikade igen mot de överlägsna serieledarna: "Vill hylla laginsatsen"

19 jun 2022 Div. 1 Norrland

Sunnanå hade gått rena inför mötet med Alnö på Släda IP.Men i den elfte matchen sprack Skellefteålagets svit sedan man inte lyckades överlista hemmake...

Läs mer

Alnös försvarsbragd stoppade Sunnanås segerhegemoni: "Kändes som en seger"

19 jun 2022 Div. 1 Norrland

Sunnanå kom till Släda IP med tio raka segrar.Men en fantastisk försvarsinsats stoppade Alnö den fina sviten efter 0-0.– Tjejerna sade efteråt att det...

Läs mer

Inför Alnö-Sunnanå: "Har allt att vinna"

19 jun 2022 Div. 1 Norrland

Igår fick Heffnersklubban bara 0-0 mot jumbon Huge. Skulle Alnö få samma resultat mot Sunnanå hemma på Släda idag vore det en enorm framgång. De suver...

Läs mer

Heffnersklubban fick aldrig hål på jumbon Huge

18 jun 2022 Div. 1 Norrland

Trots hela 18 avslut lyckades inte Heffnersklubban få hål på jumbon Huge.– Vi var inte tillräckligt skarpa sista tredjedelen, förklarar Heffnersklubba...

Läs mer