Inför premiären: Alnös tränare Kent Gustafsson: "Vi vinner med 2-1"

13 apr 2022 Div. 1 Norra

Ikväll tjuvstartar division 1 Norrland när Alnö tar emot IFK Östersund.
Och dagen till ära får man spela på NP3 Arena.
– Jag är optimistisk och tippar 2-1 till oss trots att vi möter en av seriefavoriterna, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Division 1 Norrland kickar igång i afton då Alnö tar sig an IFK Östersund på hemmaplan. Nåja, NP3 Arena då Släda inte är spelbar än på ett tag.

Serien blir tuffare än på många år då sex division 1-serier ska halveras till nästa säsong. Det innebärr att våra representanter Alnö och Heffnersklubban måste vara topp 5 för att vara säkra på spel i ettan även nästa år.

Lokalfotbollen ställde några frågor till Alnös tränare Kent Gustafsson inför kvällens premiär.

Hur känns det att serien startar upp så här tidigt?
– Det känns som vanligt, otroligt skönt när serien drar igång, det är ju detta vi har tränat för.

Nöjd med spelartruppen inför säsongen?
– Jag är nöjd med den vi har, alla håller hög klass, och är under fortsatt utveckling, sen hade jag gärna sett att vi varit nån spelare till i truppen.

Skador, sjukdomar eller annan frånvaro inför kvällens premiär?
– Vi har dragits med en del skador under försäsongen, men alla är i träning nu, sen tyvärr är det lite sjukdomar på några spelare som därför är lite osäkert om de kan spela ikväll.

Vilka nyförvärv har ni införskaffat?
– Nellie Wallner (mv, IFK Lidingö), Ella Zetterberg, (b/mf, Selånger SK), Felicia Lindström (mf, Selånger SK), Frida Åsell (mf, Stöde IF), Bianca Tuominen (b, Sundsvalls DFF F19 ), Alva Lydén (b, Sundsvalls DFF F19 ), Beatrice Juutinen (mf/fw, Sundsvalls DFF F19 ) samt Lisa Hansen (b/mf, Sundsvalls DFF F19 ).

...och vilka har ni tappat?
– Miriam Viklund (mf/b, Härnösands SK)., Ronja Johansson (mv, Selånger SK), Trude Burman (b/mf, långtidskadad, borta resten av året). Sedan har Maja Lundahl (b), Vilma Pettersson (b), Emma Wedin (b) och Elsa Edström (mf) har alla slutat.

Vad har ni för målsättning i år?
– Den är att hamna på den övre halvan alltså topp 6, det vill säga sämst kvalplats för att hänga kvar.

Vad vet du om premiärmotståndarna?
– IFK Östersund har ju spelat några år nu i division 1, och gjort det bra. De har en bra verksamhet, och fått jobba många år med i stort sett samma trupp, så det finns både spets och rutin i laget. De slutade trea ifjol, och jag vet att dom nu vill utmana om seriesegern.

Vad krävs av er för tre poäng från kvällens premiär?
– Om vi ska lyckas ta tre poäng ikväll så behöver alla göra en topp prestation, vi behöver ta vara på de chanser vi skapar, och inte släppa till så mycket fasta situationer.

Vilka tippar du topp 3 i serien?
– Sunnanå SK, IFK Östersund och Notvikens IK.

Och vilka lag får det svårt?
– Svårast tror jag att IK Huge, Bergnäsets AIK och kanske Härnösands SK får, men jag har inte jätte koll på de lagen utan mest vad jag hört.

Någonting du tycker Lokalfotbollen behöver förbättra?
– Inget jag kan komma på, utan lokalfotbollen gör ett fantastiskt arbete, bara att fortsätta så.

Och avslutningsvis. Vad tippar du för resultat i premiärmatchen mot IFK Östersund?
– Jag är optimistisk och tippar 2-1 till oss trots att vi möter en av seriefavoriterna.

Lycka till i premiären så hörs vi med en segerintervju ikväll.

Vårt andra lag i serien är nykomlingarna Heffnersklubbans BK vilka premiärspelar under långfredagen och inleder med en långresa upp till Storfors (Piteå). Jag kommer även att ta ett snack med "Klubbans" tränare Jonas Prytz som har sina rötter i trakterna och kommer nu "hem" till Norrbotten igen.

Förre GIF-backen tar över Alnö: "Spännande höst"

15 jul 2024 Div. 1 Norra

Det blir gamle GIF-backen (nio säsonger) Mats Barkemo som tar över tränarrollen efter avgående Kent "Gus" Gustafsson och som ska försöka rädda kvar Al...

Läs mer

Först klev herrlagets tränare av - nu gör damlagets dito sammalunda

7 jul 2024 Div. 1 Norra

Alnö dam står utan huvudtränare. Det står klart sedan Kent "Gus" Gustafsson sagt upp sig efter tre år då hans jobb med mycket resande gör att han inte...

Läs mer

Heffnersklubban visade klassen i derbyt på Släda IP ikväll - 5-0 var i underkant

27 jun 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban var några nummer större än Alnö i derbyt på Släda IP och tog hem en klar 5-0-seger och ligger fin sexa inför sommaruppehållet. För 100...

Läs mer

Heffnersklubban använde huvudet i Luleå - tillbaka på vinnarspåret

23 jun 2024 Div. 1 Norra

Efter två raka förluster och 1-7 i målskillnad var det dags för Heffnersklubban att återvända till vinnarspåret. Det gjordes i långresan till Luleå. F...

Läs mer

Gefle dängde även Alnö - trots straffräddning av Ida Lönnqvist

22 jun 2024 Div. 1 Norra

Förra helgen besegrade Gefle Heffnersklubban med klara siffror och idag dängde Gästrikorna även jumbon Alnö. Redan efter kvarten spelad stod det 3-0 v...

Läs mer

Även Heffnersklubban föll med 0-3 på hemmaplan: "Inte tillräckligt skarpa"

16 jun 2024 Div. 1 Norra

Igår föll Alnö mot Sollentuna med 0-3. Idag var det Heffnersklubbans tur att falla med samma siffror då Gefle gästade HK-vallen. - En av våra suraste ...

Läs mer