Inför premiären av Damtrean: Alnö IF 2

3 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Ifjol kom Alnös andralag på åttonde plats i division 3 Medelpad dam efter tränarbyte och spelare som slutade mitt under säsongen. Lite turbulent alltså.
Ny tränare är välbekante Mikael Byström, som tidigare bland annat tränat Luckstas herrar, och som därmed nu gör comeback efter några års uppehåll.
Inför onsdagens premiär borta mot Söråker får han svara på några frågor från Lokalfotbollen i samband med seriestarten.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Vår försäsong har varit OK, de tjejer som tränar har gjort det riktigt bra men vi har lidit av att vi är en jättetunn trupp. Tror att det är första gången de har fått träna så här hårt på försäsongen i alla fall.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Truppen är som sagt lite tunn men i och med att vi är ett ”andralag” så ska det till matcher fyllas på med spelare från representationslaget.

Några nya till just ditt lag?
- Elsa Vähäsalo (mf, IFK Timrå), Amy Nelvig (mf, Sundsvalls FF), Jenny Näslund (fw, Sundsvalls FF), Johanna Wennberg (mv, comeback) och Cristine Tjernström (b/mf, också comeback).

Förluster?
- Sofie Carnbro (fw, SDFF F19) och Hanna Friberg (b, också SDFF F19).

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Jag hoppas att samtliga av våra unga spelare tar kliv denna säsong, dock är de inne i en process som förmodligen visar resultat först kommande säsong.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Inga konstigheter, vi vill spela fotboll som det ska spelas, tufft och elegant på samma gång.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Ja, Marcus ”Kassör’n” Dückows SSK U blir livsfarliga med en sådan listig coach som har både en och två rävar bakom örat, kanske inte så konstigt då han håller på Leicester.
- Sedan tror jag SDFF:s gäng kan sluta högt upp i tabellen. Annars är det ganska svårt att sia om en sådan här serie innehållande ”andralag”, då det är av hängt på vilka och om det fylls på med spelare från representationslagen.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Sund tror jag får det tufft, och då utifrån numerären. Vi kommer också att få jobba ordentligt utifrån att vi har ett väldigt ungt lag.

Hur lyder er målsättning i år?
- Vår målsättning är enkel, inför varje match ska vi ge oss själva förutsättningen att vinna den genom att ha förberett oss på absolut bästa sätt i fråga om, träning, kost, sömn.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Söråker och hur går det i premiären för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Jag vet absolut ingenting om Söråker. Precis som till varje match kommer vi att ta oss an den att vi ska ha skapat oss så goda förutsättningar som möjligt inför match, så att vi kan gå segrande ur den, avslutar Micke Byström.

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer