Inför premiären av Damtrean: Alnö IF 2

3 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Ifjol kom Alnös andralag på åttonde plats i division 3 Medelpad dam efter tränarbyte och spelare som slutade mitt under säsongen. Lite turbulent alltså.
Ny tränare är välbekante Mikael Byström, som tidigare bland annat tränat Luckstas herrar, och som därmed nu gör comeback efter några års uppehåll.
Inför onsdagens premiär borta mot Söråker får han svara på några frågor från Lokalfotbollen i samband med seriestarten.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Vår försäsong har varit OK, de tjejer som tränar har gjort det riktigt bra men vi har lidit av att vi är en jättetunn trupp. Tror att det är första gången de har fått träna så här hårt på försäsongen i alla fall.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Truppen är som sagt lite tunn men i och med att vi är ett ”andralag” så ska det till matcher fyllas på med spelare från representationslaget.

Några nya till just ditt lag?
- Elsa Vähäsalo (mf, IFK Timrå), Amy Nelvig (mf, Sundsvalls FF), Jenny Näslund (fw, Sundsvalls FF), Johanna Wennberg (mv, comeback) och Cristine Tjernström (b/mf, också comeback).

Förluster?
- Sofie Carnbro (fw, SDFF F19) och Hanna Friberg (b, också SDFF F19).

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Jag hoppas att samtliga av våra unga spelare tar kliv denna säsong, dock är de inne i en process som förmodligen visar resultat först kommande säsong.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Inga konstigheter, vi vill spela fotboll som det ska spelas, tufft och elegant på samma gång.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Ja, Marcus ”Kassör’n” Dückows SSK U blir livsfarliga med en sådan listig coach som har både en och två rävar bakom örat, kanske inte så konstigt då han håller på Leicester.
- Sedan tror jag SDFF:s gäng kan sluta högt upp i tabellen. Annars är det ganska svårt att sia om en sådan här serie innehållande ”andralag”, då det är av hängt på vilka och om det fylls på med spelare från representationslagen.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Sund tror jag får det tufft, och då utifrån numerären. Vi kommer också att få jobba ordentligt utifrån att vi har ett väldigt ungt lag.

Hur lyder er målsättning i år?
- Vår målsättning är enkel, inför varje match ska vi ge oss själva förutsättningen att vinna den genom att ha förberett oss på absolut bästa sätt i fråga om, träning, kost, sömn.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Söråker och hur går det i premiären för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Jag vet absolut ingenting om Söråker. Precis som till varje match kommer vi att ta oss an den att vi ska ha skapat oss så goda förutsättningar som möjligt inför match, så att vi kan gå segrande ur den, avslutar Micke Byström.

Omgång 1 B: Ketchupflaskan i topp för Njurunda och 2-0-vinst för Alnö 2 mot Timrå 2

17 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Först ut i Damtreans Slutspel B var IFK Timrå 2 som gästades hemma på Bergeforsens IP av Alnö 2 under söndagen, där bortalaget tog hem en stabil 2-0-s...

Läs mer

Omgång 1 A: Söröje första laget att ta poäng av Medskogs i år, tennisseger för Kovland och effektivt Matfors vann på Stöde IP

17 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron gick ren i grundserien men i den första matchen i A-slutspelet hamnade man i 0-2-underläge mot överraskningslaget Söröje och fick nöja si...

Läs mer

Omgång 7, grupp 1: Sund tog sista A-slutspelsplatsen och Medskogsbron tog full pott i serien!

6 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det blev Sund som tog hem den fjärde platsen till A-slutspelet efter en avgörande 4-1-seger över Söråker och gör nu trion Medskogsbron, tog full pott ...

Läs mer

Omgång 7, grupp 2: Tova Alm nickade Söröje till A-slutspelet inför 300 åskådare i Njurundaderbyt! Så gick det i övrigt i sista omgången

6 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Söröje vann derbyt över Njurunda inför 300 begaistrade åskådare hemma på IP i Västanå. Tova Alm både nickade in vinstmålet och laget vidare till A-slu...

Läs mer

Omgång 6, grupp 2: Sju särdeles segrar för Selånger 2 och Stöde och oavgjort mellan Matfors och Söröje

3 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Clara Högbom gjorde hela fem mål när Stöde vann med klara 7-0 över Heffnersklubban 3. Sju mål prickade även Selånger 2 i kvällens möte mot Alnö 2 på S...

Läs mer

Omgång 6: Tre poäng till Kovland, Sund och Sundsvalls FF

2 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Tack vare dagens vinster gör att Kovland och Sundsvalls FF gör redan klara Medskogsbron följe till A-slutspelet trots att det återstår en omgång. Om d...

Läs mer