Inför premiären av Damtrean: Alnö IF 2

3 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Ifjol kom Alnös andralag på åttonde plats i division 3 Medelpad dam efter tränarbyte och spelare som slutade mitt under säsongen. Lite turbulent alltså.
Ny tränare är välbekante Mikael Byström, som tidigare bland annat tränat Luckstas herrar, och som därmed nu gör comeback efter några års uppehåll.
Inför onsdagens premiär borta mot Söråker får han svara på några frågor från Lokalfotbollen i samband med seriestarten.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Vår försäsong har varit OK, de tjejer som tränar har gjort det riktigt bra men vi har lidit av att vi är en jättetunn trupp. Tror att det är första gången de har fått träna så här hårt på försäsongen i alla fall.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Truppen är som sagt lite tunn men i och med att vi är ett ”andralag” så ska det till matcher fyllas på med spelare från representationslaget.

Några nya till just ditt lag?
- Elsa Vähäsalo (mf, IFK Timrå), Amy Nelvig (mf, Sundsvalls FF), Jenny Näslund (fw, Sundsvalls FF), Johanna Wennberg (mv, comeback) och Cristine Tjernström (b/mf, också comeback).

Förluster?
- Sofie Carnbro (fw, SDFF F19) och Hanna Friberg (b, också SDFF F19).

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Jag hoppas att samtliga av våra unga spelare tar kliv denna säsong, dock är de inne i en process som förmodligen visar resultat först kommande säsong.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Inga konstigheter, vi vill spela fotboll som det ska spelas, tufft och elegant på samma gång.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Ja, Marcus ”Kassör’n” Dückows SSK U blir livsfarliga med en sådan listig coach som har både en och två rävar bakom örat, kanske inte så konstigt då han håller på Leicester.
- Sedan tror jag SDFF:s gäng kan sluta högt upp i tabellen. Annars är det ganska svårt att sia om en sådan här serie innehållande ”andralag”, då det är av hängt på vilka och om det fylls på med spelare från representationslagen.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Sund tror jag får det tufft, och då utifrån numerären. Vi kommer också att få jobba ordentligt utifrån att vi har ett väldigt ungt lag.

Hur lyder er målsättning i år?
- Vår målsättning är enkel, inför varje match ska vi ge oss själva förutsättningen att vinna den genom att ha förberett oss på absolut bästa sätt i fråga om, träning, kost, sömn.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Söråker och hur går det i premiären för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Jag vet absolut ingenting om Söråker. Precis som till varje match kommer vi att ta oss an den att vi ska ha skapat oss så goda förutsättningar som möjligt inför match, så att vi kan gå segrande ur den, avslutar Micke Byström.

Medskogsbron släppte av på takten efter sitt 4-0-mål: "Onödigt hög puls på slutet"

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron ledde med 3-0 i paus och ökade sedan på tidigt i andra med fyran.Ändå blev det lite spännande sedan Alnö 2 reducerat två gånger om sista ...

Läs mer

Sundsvalls FF säkrade segern redan under den första halvleken mot Sund: "Helgjuten insats"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF rev åt sig en 3-0-ledning redan innan paus, två långskott av Sara Johansson, och släppte sedan inte greppet utan den andra halvleken ble...

Läs mer

Selångermålvakt bröt benet: "Operation väntar"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I gårdagens match mellan Selånger U och Stöde skadade sig hemmamålvakten Amanda Westberg strax före paus och tvingades haltande kliva av.Nu har det vi...

Läs mer

Resultat & tabeller Damtrean 2023

20 sep 2023 Div. 3 Medelpad

• Resultat & tabell A-slutspelet • Resultat & tabell B-slutspelet • Resultat & tabell Grundserien

Läs mer

Vilma Cederqvist bakom Selånger U:s vändning mot Stöde

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde ledde två gånger om men Selånger U vände och vann den svängiga matchen på Westhagen med 3-2, de två sista målen inprickade av Vilma Cederqvist.-...

Läs mer

Söråker från plattmatch till vinst över serieledarna

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I helgen gjorde Söråker en plattmatch och föll mot Stöde med hela 0-5.Ikväll var man betydligt mer vässade och dängde serieledarna med 3-1!- Har aldri...

Läs mer