Inför premiären av Damtrean: IFK Timrå 2

30 apr 2023 Div. 3 Medelpad

Nu är det vår på riktigt när våra lokala serier kickar igång.
Och först ut är Damtrean som inleder den första splittrade omgången med match idag då andralagen i IFK Timrå och Selånger SK möts på de förstnämndas konstgräs.
Lokalfotbollen kollade läget hos lagen och vi börjar med Roger Engströms IFK Timrå 2, vars representationslag inledde med en seger i div. 2 Mellersta Norrland.

Hur har er försäsong varit?
- Försäsongen har varit bra.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Vi har lyft upp 14st  08:or till dam U som bildat en ny trupp med våra 06/07 tjejer. Några tjejer har tagit steget upp till dam och några har slutat så det är ny grupp.
- Vi har två serier som vi kommer att spela i, div 3 dam samt ungdoms 2:an.

Vilka nyförvärv har ni fått till andralaget?
- Vi har en ny spelare från Sundsvalls FF, Tilde Andersson född 04. Hon kan spela både i backlinjen och på mittfältet.

...och förluster?
- Elin Kjellin (Heffnersklubbans BK (yb). Klara Berglund (fw), Malin Forslund (mf), Freja Tengqvist (mf) och Ebba Matiasson (b) är alla uppflyttade till vårt division 2-lag. Charlotte Åmansson (fw), Erna Zogaj (fw) och Elin Könberg (mf) har alla slutat.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Jag vill inte lyfta fram individer som kommer att sticka ut, då vi har ett väldigt ungt lag. Det får visa sig under säsongen.

Vad har ni för målsättning i år?
- Vi har många duktiga fotbollsspelare i truppen. Några slåss om att försöka ta sig upp i damlaget under året för andra handlar det om att fortsätta utvecklas i lite tuffare matchmiljö. Vi får inte glömma att vi har ett helt gäng som gör sin första elvamanna säsong. Vi är ett utvecklingslag där fullt fokus handlar om att utveckla individer så de på sikt kan ta steget upp i vårt damlag. Samtidigt är vi en breddförening där det handlar om att ha så många kvar så länge som möjligt. I damtrean kommer vi även att ha med spelare från division 2 laget som behöver matchträning. Utifrån detta är det väldigt svårt att måla upp en resultatbaserad målsättning. Som sagt, fokus är att utveckla individer.

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
- Eftersom det blir en del omsättning i matchtruppen så krävs en tydlig och enkel spelidé, där alla vet vad de skall göra. Där vill jag se att vi jobbar tydligt tillsammans i vårt presspel samtidigt som vi använder spelarnas styrkor i anfallsspelet. Det kommer att ta ett tag innan allt sätter sig då många inte spelat med varandra tidigare. Omsättningen gör också att en del spelare nu får ta lite större ansvar samt också byta positioner. Dock intressant och spännande då även det är en del av fotbollsutbildningen.

Vilka tror du vinner serien?
- Ska jag vara ärlig så har jag ganska dålig koll på våra motståndare i serien. Vi har fullt fokus på vår egen prestation och utveckling och hoppas så klart att vi tar stora steg utvecklingsmässigt, vad det ger i antalet poäng få vi se.

...och vilka får det svårt?
- se svaret på ovanstående fråga.

Avslutningsvis, hur går det i premiären mot Selånger U idag?
- Vi hoppas på en bra match mot Selånger idag. Vi har mött deras U lag i vinter i en jämn match. Men som med alla U-lag så är det ju svårt att veta vilken trupp de kommer med, kontra vilka vi har tillgängliga. Därför fokuserar vi på vår prestation, avslutar tränaren Roger Engström.

Frida Ingerhed snörar på sig skorna igen - väljer Sund

23 feb 2024 Div. 3 Medelpad

27-åriga Frida Ingerhed är nästa spelare som gör comeback på fotbollsplanen och en av flera som väljer Sund. Frida har Järvsö BK som moderklubb men ha...

Läs mer

Sund plockar in back med division 2-meriter

22 feb 2024 Div. 3 Medelpad

Hon debuterade i Remsle UIF i division 2 som 15-åring.Efter att ha trappat ner något de två senaste åren gör Emilia Landgren nu en nystart och det i S...

Läs mer

Gör comeback efter nio års uppehåll!: "Blir jobbig för våra motståndare"

14 feb 2024 Div. 3 Medelpad

Efter ett uppehåll på nio år knyter förre Opespelaren Emma Berglund på sig fotbollsskorna igen och comebacken sker i Sund IF som 27-åring.- Emma är en...

Läs mer

Miranda gör comeback - väljer spel i Medskogsbron: "Tuff och spelskicklig"

1 feb 2024 Div. 3 Medelpad

Fyra års uppehåll fick räcka.Nu gör 23-åriga (född 2001) Miranda Berglund comeback på planen - och det i Medskogsbron där hon blir årets första nyförv...

Läs mer

Värmlandstjej klar för Sundsvalls FF: "Offensiv kraft"

30 jan 2024 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF har gjort klart med ett offensivt nyförvärv från Värmland.Det är 20-åriga Sara Kings Karlsson som senast spelade i Karlstadsklubben Norr...

Läs mer

Saga Gisslin väljer spel i Sundsvalls FF i comebacken: "Fin blick för spelet"

23 jan 2024 Div. 3 Medelpad

Efter ett par års uppehåll gör den 21-åriga mittfältaren Saga Gisslin glädjande comeback på fotbollsplanen, och det i Sundsvalls FF.- Hon har en fin b...

Läs mer