Inför premiären av Damtrean: IFK Timrå 2

30 apr 2023 Div. 3 Medelpad

Nu är det vår på riktigt när våra lokala serier kickar igång.
Och först ut är Damtrean som inleder den första splittrade omgången med match idag då andralagen i IFK Timrå och Selånger SK möts på de förstnämndas konstgräs.
Lokalfotbollen kollade läget hos lagen och vi börjar med Roger Engströms IFK Timrå 2, vars representationslag inledde med en seger i div. 2 Mellersta Norrland.

Hur har er försäsong varit?
- Försäsongen har varit bra.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Vi har lyft upp 14st  08:or till dam U som bildat en ny trupp med våra 06/07 tjejer. Några tjejer har tagit steget upp till dam och några har slutat så det är ny grupp.
- Vi har två serier som vi kommer att spela i, div 3 dam samt ungdoms 2:an.

Vilka nyförvärv har ni fått till andralaget?
- Vi har en ny spelare från Sundsvalls FF, Tilde Andersson född 04. Hon kan spela både i backlinjen och på mittfältet.

...och förluster?
- Elin Kjellin (Heffnersklubbans BK (yb). Klara Berglund (fw), Malin Forslund (mf), Freja Tengqvist (mf) och Ebba Matiasson (b) är alla uppflyttade till vårt division 2-lag. Charlotte Åmansson (fw), Erna Zogaj (fw) och Elin Könberg (mf) har alla slutat.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Jag vill inte lyfta fram individer som kommer att sticka ut, då vi har ett väldigt ungt lag. Det får visa sig under säsongen.

Vad har ni för målsättning i år?
- Vi har många duktiga fotbollsspelare i truppen. Några slåss om att försöka ta sig upp i damlaget under året för andra handlar det om att fortsätta utvecklas i lite tuffare matchmiljö. Vi får inte glömma att vi har ett helt gäng som gör sin första elvamanna säsong. Vi är ett utvecklingslag där fullt fokus handlar om att utveckla individer så de på sikt kan ta steget upp i vårt damlag. Samtidigt är vi en breddförening där det handlar om att ha så många kvar så länge som möjligt. I damtrean kommer vi även att ha med spelare från division 2 laget som behöver matchträning. Utifrån detta är det väldigt svårt att måla upp en resultatbaserad målsättning. Som sagt, fokus är att utveckla individer.

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
- Eftersom det blir en del omsättning i matchtruppen så krävs en tydlig och enkel spelidé, där alla vet vad de skall göra. Där vill jag se att vi jobbar tydligt tillsammans i vårt presspel samtidigt som vi använder spelarnas styrkor i anfallsspelet. Det kommer att ta ett tag innan allt sätter sig då många inte spelat med varandra tidigare. Omsättningen gör också att en del spelare nu får ta lite större ansvar samt också byta positioner. Dock intressant och spännande då även det är en del av fotbollsutbildningen.

Vilka tror du vinner serien?
- Ska jag vara ärlig så har jag ganska dålig koll på våra motståndare i serien. Vi har fullt fokus på vår egen prestation och utveckling och hoppas så klart att vi tar stora steg utvecklingsmässigt, vad det ger i antalet poäng få vi se.

...och vilka får det svårt?
- se svaret på ovanstående fråga.

Avslutningsvis, hur går det i premiären mot Selånger U idag?
- Vi hoppas på en bra match mot Selånger idag. Vi har mött deras U lag i vinter i en jämn match. Men som med alla U-lag så är det ju svårt att veta vilken trupp de kommer med, kontra vilka vi har tillgängliga. Därför fokuserar vi på vår prestation, avslutar tränaren Roger Engström.

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer