Inför premiären av Damtrean: IFK Timrå 2

30 apr 2023 Div. 3 Medelpad

Nu är det vår på riktigt när våra lokala serier kickar igång.
Och först ut är Damtrean som inleder den första splittrade omgången med match idag då andralagen i IFK Timrå och Selånger SK möts på de förstnämndas konstgräs.
Lokalfotbollen kollade läget hos lagen och vi börjar med Roger Engströms IFK Timrå 2, vars representationslag inledde med en seger i div. 2 Mellersta Norrland.

Hur har er försäsong varit?
- Försäsongen har varit bra.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Vi har lyft upp 14st  08:or till dam U som bildat en ny trupp med våra 06/07 tjejer. Några tjejer har tagit steget upp till dam och några har slutat så det är ny grupp.
- Vi har två serier som vi kommer att spela i, div 3 dam samt ungdoms 2:an.

Vilka nyförvärv har ni fått till andralaget?
- Vi har en ny spelare från Sundsvalls FF, Tilde Andersson född 04. Hon kan spela både i backlinjen och på mittfältet.

...och förluster?
- Elin Kjellin (Heffnersklubbans BK (yb). Klara Berglund (fw), Malin Forslund (mf), Freja Tengqvist (mf) och Ebba Matiasson (b) är alla uppflyttade till vårt division 2-lag. Charlotte Åmansson (fw), Erna Zogaj (fw) och Elin Könberg (mf) har alla slutat.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Jag vill inte lyfta fram individer som kommer att sticka ut, då vi har ett väldigt ungt lag. Det får visa sig under säsongen.

Vad har ni för målsättning i år?
- Vi har många duktiga fotbollsspelare i truppen. Några slåss om att försöka ta sig upp i damlaget under året för andra handlar det om att fortsätta utvecklas i lite tuffare matchmiljö. Vi får inte glömma att vi har ett helt gäng som gör sin första elvamanna säsong. Vi är ett utvecklingslag där fullt fokus handlar om att utveckla individer så de på sikt kan ta steget upp i vårt damlag. Samtidigt är vi en breddförening där det handlar om att ha så många kvar så länge som möjligt. I damtrean kommer vi även att ha med spelare från division 2 laget som behöver matchträning. Utifrån detta är det väldigt svårt att måla upp en resultatbaserad målsättning. Som sagt, fokus är att utveckla individer.

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
- Eftersom det blir en del omsättning i matchtruppen så krävs en tydlig och enkel spelidé, där alla vet vad de skall göra. Där vill jag se att vi jobbar tydligt tillsammans i vårt presspel samtidigt som vi använder spelarnas styrkor i anfallsspelet. Det kommer att ta ett tag innan allt sätter sig då många inte spelat med varandra tidigare. Omsättningen gör också att en del spelare nu får ta lite större ansvar samt också byta positioner. Dock intressant och spännande då även det är en del av fotbollsutbildningen.

Vilka tror du vinner serien?
- Ska jag vara ärlig så har jag ganska dålig koll på våra motståndare i serien. Vi har fullt fokus på vår egen prestation och utveckling och hoppas så klart att vi tar stora steg utvecklingsmässigt, vad det ger i antalet poäng få vi se.

...och vilka får det svårt?
- se svaret på ovanstående fråga.

Avslutningsvis, hur går det i premiären mot Selånger U idag?
- Vi hoppas på en bra match mot Selånger idag. Vi har mött deras U lag i vinter i en jämn match. Men som med alla U-lag så är det ju svårt att veta vilken trupp de kommer med, kontra vilka vi har tillgängliga. Därför fokuserar vi på vår prestation, avslutar tränaren Roger Engström.

Medskogsbron släppte av på takten efter sitt 4-0-mål: "Onödigt hög puls på slutet"

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron ledde med 3-0 i paus och ökade sedan på tidigt i andra med fyran.Ändå blev det lite spännande sedan Alnö 2 reducerat två gånger om sista ...

Läs mer

Sundsvalls FF säkrade segern redan under den första halvleken mot Sund: "Helgjuten insats"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF rev åt sig en 3-0-ledning redan innan paus, två långskott av Sara Johansson, och släppte sedan inte greppet utan den andra halvleken ble...

Läs mer

Selångermålvakt bröt benet: "Operation väntar"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I gårdagens match mellan Selånger U och Stöde skadade sig hemmamålvakten Amanda Westberg strax före paus och tvingades haltande kliva av.Nu har det vi...

Läs mer

Resultat & tabeller Damtrean 2023

20 sep 2023 Div. 3 Medelpad

• Resultat & tabell A-slutspelet • Resultat & tabell B-slutspelet • Resultat & tabell Grundserien

Läs mer

Vilma Cederqvist bakom Selånger U:s vändning mot Stöde

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde ledde två gånger om men Selånger U vände och vann den svängiga matchen på Westhagen med 3-2, de två sista målen inprickade av Vilma Cederqvist.-...

Läs mer

Söråker från plattmatch till vinst över serieledarna

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I helgen gjorde Söråker en plattmatch och föll mot Stöde med hela 0-5.Ikväll var man betydligt mer vässade och dängde serieledarna med 3-1!- Har aldri...

Läs mer