Inför premiären av Damtrean: Matfors IF

2 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Matfors gjorde en kanonsäsong ifjol och landade trea och fick erbjudande om att ta hand en vakant plats i division 2 Mellersta Norrland.
Man tackade emellertid nej då man tappat flera viktiga pjäser, bland annat har 17-målsskytten Felicia Karlsson lagt bollskorna på hyllan, ett tungt avbräck.
Så det är ett ungt Matfors som kommer till spel och Lokalfotbollen ställde några frågor till lagledaren och lagets kommunikatör Hanna Nilsson inför dagens premiär mot omstartande Sund.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Försäsongen har varit helt okej, men generellt bra. Laget är helt nytt i år så fokus är att lära känna varandra i gruppen och få ihop en bra grund i spelidén.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Truppen känns bra, väldigt ungt och består mestadels av tjejer från utvecklingslaget detta år men det ska bli spännande att se vad den ska åstadkomma.

Nyförvärv?
- Vi har flyttat upp flera tjejer från flicklaget. Utifrån har vi fått Hanna Westrin, 24 år, som tidigare spelat i Söråker. Dessutom har vi fått en ny tränare i Alejandro Ahumada.

Förluster:
- Felicia Karlsson, Wilma Björklund, Frida Björklund och Sandra Eriksson har slutat medan Tova Bergström tagit en paus.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Känner att samtliga av våra unga spelare tar kliv denna säsong, med stor hjälp av våra rutinerade spelare. En större utmaning men det ska bli väldigt kul att se!

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Vi kommer försöka vara ett spelande lag. Längtar till vi få komma in på Thulevallen och träna på full plan så vi får ut mer av det vi vill träna på.

Hur lyder er målsättning i år?
- Utveckling som lag och individuellt. Vi kom överens om en målsättning i vintras inom laget: och det är att vi vill köra slutspel till hösten.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Det är många bra lag. Sen är det nog ganska svårt att säga i en serie som innehåller ”andralag”. Finns mycket som kan hända. Men det blir nog en tuff och jämn serie.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Passar på den.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Sund och hur går det idag? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Sund är ett nytt lag i serien så svårt att säga, man satsar alltid på vinst, men tror det kan bli jämnt. En bra seriepremiär med andra ord, avslutar Hanna Nilsson.

Omgång 4, grupp 2: Storseger för Selånger 2, uddamålsditon för Stöde och Matfors

27 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Två matcher har spelats i omgång 4. Stöde vann i eftermiddags med uddamålet av tre mot Alnö 2 och Selånger 2 tog en rejäl 7-1-vinst över Njurunda den ...

Läs mer

Omgång 4, grupp 1: Klara vinster för Medskogsbron, Sundsvalls FF och Sidsjö-Böle

26 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Rosie Nilsson gjorde hattrick när ett formstarkt Medskogsbron vann med hela 7-0-borta mot IFK Timrå 2. Även Sundsvalls FF tog en stark seger, 3-0 över...

Läs mer

Omgång 3, grupp 2: Clara Högbom och Linn Gradin tvåmålsskyttar och Fanny Selin satte vinstmålet när deras klubbar tog tre poäng

24 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 vann över Matfors efter två mål av Linn Gradin och Heffnersklubban 3 över Söröje sedan man vänt ett 0-2-underläge sista halvtimman, segersk...

Läs mer

Omgång 3, grupp 1: Medskogsbron befäste serieledningen - i övrigt kamp kring slutspelsstrecket

23 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Ikväll var det full omgång i Damtreans grupp 1 (nåja, jumbon Sund stod över) och Medskogsbron befäste sin serieledning via 4-0 på Sundsvalls FF medan ...

Läs mer

Damtrean, grupp 1 & 2: Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram

20 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

Omgång 2, grupp 1: Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker rättvist kryssadde

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tre matcher spelades i Damtreans grupp 2 där Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker tog en pinne var i sitt inb...

Läs mer