Inför premiären av Damtrean: Matfors IF

2 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Matfors gjorde en kanonsäsong ifjol och landade trea och fick erbjudande om att ta hand en vakant plats i division 2 Mellersta Norrland.
Man tackade emellertid nej då man tappat flera viktiga pjäser, bland annat har 17-målsskytten Felicia Karlsson lagt bollskorna på hyllan, ett tungt avbräck.
Så det är ett ungt Matfors som kommer till spel och Lokalfotbollen ställde några frågor till lagledaren och lagets kommunikatör Hanna Nilsson inför dagens premiär mot omstartande Sund.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Försäsongen har varit helt okej, men generellt bra. Laget är helt nytt i år så fokus är att lära känna varandra i gruppen och få ihop en bra grund i spelidén.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Truppen känns bra, väldigt ungt och består mestadels av tjejer från utvecklingslaget detta år men det ska bli spännande att se vad den ska åstadkomma.

Nyförvärv?
- Vi har flyttat upp flera tjejer från flicklaget. Utifrån har vi fått Hanna Westrin, 24 år, som tidigare spelat i Söråker. Dessutom har vi fått en ny tränare i Alejandro Ahumada.

Förluster:
- Felicia Karlsson, Wilma Björklund, Frida Björklund och Sandra Eriksson har slutat medan Tova Bergström tagit en paus.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Känner att samtliga av våra unga spelare tar kliv denna säsong, med stor hjälp av våra rutinerade spelare. En större utmaning men det ska bli väldigt kul att se!

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Vi kommer försöka vara ett spelande lag. Längtar till vi få komma in på Thulevallen och träna på full plan så vi får ut mer av det vi vill träna på.

Hur lyder er målsättning i år?
- Utveckling som lag och individuellt. Vi kom överens om en målsättning i vintras inom laget: och det är att vi vill köra slutspel till hösten.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Det är många bra lag. Sen är det nog ganska svårt att säga i en serie som innehåller ”andralag”. Finns mycket som kan hända. Men det blir nog en tuff och jämn serie.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Passar på den.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Sund och hur går det idag? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Sund är ett nytt lag i serien så svårt att säga, man satsar alltid på vinst, men tror det kan bli jämnt. En bra seriepremiär med andra ord, avslutar Hanna Nilsson.

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer