Inför premiären av Damtrean: Matfors IF

2 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Matfors gjorde en kanonsäsong ifjol och landade trea och fick erbjudande om att ta hand en vakant plats i division 2 Mellersta Norrland.
Man tackade emellertid nej då man tappat flera viktiga pjäser, bland annat har 17-målsskytten Felicia Karlsson lagt bollskorna på hyllan, ett tungt avbräck.
Så det är ett ungt Matfors som kommer till spel och Lokalfotbollen ställde några frågor till lagledaren och lagets kommunikatör Hanna Nilsson inför dagens premiär mot omstartande Sund.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Försäsongen har varit helt okej, men generellt bra. Laget är helt nytt i år så fokus är att lära känna varandra i gruppen och få ihop en bra grund i spelidén.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Truppen känns bra, väldigt ungt och består mestadels av tjejer från utvecklingslaget detta år men det ska bli spännande att se vad den ska åstadkomma.

Nyförvärv?
- Vi har flyttat upp flera tjejer från flicklaget. Utifrån har vi fått Hanna Westrin, 24 år, som tidigare spelat i Söråker. Dessutom har vi fått en ny tränare i Alejandro Ahumada.

Förluster:
- Felicia Karlsson, Wilma Björklund, Frida Björklund och Sandra Eriksson har slutat medan Tova Bergström tagit en paus.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Känner att samtliga av våra unga spelare tar kliv denna säsong, med stor hjälp av våra rutinerade spelare. En större utmaning men det ska bli väldigt kul att se!

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Vi kommer försöka vara ett spelande lag. Längtar till vi få komma in på Thulevallen och träna på full plan så vi får ut mer av det vi vill träna på.

Hur lyder er målsättning i år?
- Utveckling som lag och individuellt. Vi kom överens om en målsättning i vintras inom laget: och det är att vi vill köra slutspel till hösten.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Det är många bra lag. Sen är det nog ganska svårt att säga i en serie som innehåller ”andralag”. Finns mycket som kan hända. Men det blir nog en tuff och jämn serie.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Passar på den.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Sund och hur går det idag? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Sund är ett nytt lag i serien så svårt att säga, man satsar alltid på vinst, men tror det kan bli jämnt. En bra seriepremiär med andra ord, avslutar Hanna Nilsson.

Medskogsbron släppte av på takten efter sitt 4-0-mål: "Onödigt hög puls på slutet"

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron ledde med 3-0 i paus och ökade sedan på tidigt i andra med fyran.Ändå blev det lite spännande sedan Alnö 2 reducerat två gånger om sista ...

Läs mer

Sundsvalls FF säkrade segern redan under den första halvleken mot Sund: "Helgjuten insats"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF rev åt sig en 3-0-ledning redan innan paus, två långskott av Sara Johansson, och släppte sedan inte greppet utan den andra halvleken ble...

Läs mer

Selångermålvakt bröt benet: "Operation väntar"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I gårdagens match mellan Selånger U och Stöde skadade sig hemmamålvakten Amanda Westberg strax före paus och tvingades haltande kliva av.Nu har det vi...

Läs mer

Resultat & tabeller Damtrean 2023

20 sep 2023 Div. 3 Medelpad

• Resultat & tabell A-slutspelet • Resultat & tabell B-slutspelet • Resultat & tabell Grundserien

Läs mer

Vilma Cederqvist bakom Selånger U:s vändning mot Stöde

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde ledde två gånger om men Selånger U vände och vann den svängiga matchen på Westhagen med 3-2, de två sista målen inprickade av Vilma Cederqvist.-...

Läs mer

Söråker från plattmatch till vinst över serieledarna

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I helgen gjorde Söråker en plattmatch och föll mot Stöde med hela 0-5.Ikväll var man betydligt mer vässade och dängde serieledarna med 3-1!- Har aldri...

Läs mer