Inför premiären av Damtrean: Medskogsbrons BK

6 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron gjorde sin första historiska säsong på damsidan ifjol och även om det blev några rejäla förluster undvek man jumboplatsen.
I år siktar man uppåt och sett till DM-turneringen och ett par rutinerade nyförvärv kan man skönja ett viss optimism på Viforsplan.
Gottfrid Sjödin fortsätter som tränare och han har också fått svara på ett antal frågor från Lokalfotbollen inför dagens premiär mot Stöde.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Vi har haft en bra försäsong där vi utvecklats mycket både individuellt och som grupp.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Truppen känns bra, alla har tagit steg framåt sedan förra säsongen och de nya som kommit in har imponerat allihopa.

Nyförvärv?
- Cecilia Hjelm från Heffnersklubban och Rosie Nilsson från Alnö. Två rutinerade tjejer som kommer att ge oss den stadga vi saknade ifjol.

...och förluster?
- Nej, inga spelarförluster sedan förra säsongen, alla kör vidare.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Vi har många spelare som lirar i vårt äldsta ungdomslag som är uppe och spelar med oss som är riktigt duktiga. Jag är helt säker på att ett flertal av dem kommer att kliva stora steg i sin fotbollsutveckling den här säsongen.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Vi vill spela en fin fotboll som bygger på att jobba tillsammans och för varandra i så stor utsträckning som möjligt.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Spännande serie detta år precis som alltid. Jag tror att Stöde kommer att placera sig som seriesegrare så länge deras trupp undviker skador under säsongen, men utöver dem så finns det såklart andra riktigt bra lag. Andraplatsen är riktigt svår att tippa, där tror jag att det kommer bli kamp mellan ett flertal lag.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Jag tror att årets serie kommer kunna bli jämnare än fjolårets. Så det kommer bli en hetare bottenstrid där fler lag är inblandade den här säsongen.

Hur lyder er målsättning i år?
- Vår målsättning är naturligtvis att göra en bättre säsong det här året rent placerings- och poängmässigt. Vilket jag är övertygad om att vi kommer att göra.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Stöde och ur går det idag? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Stöde är ett tufft och erfaret lag som kan bjuda upp till bra fotboll. De har ofta varit väldisciplinerade i försvaret vilket gör det jobbigt för deras motståndare att ta sig till många farliga målchanser. Deras offensiv går inte heller av för hackor då de har några riktigt vassa anfallsspelare.
- Hur matchen slutar är däremot inte klart. En seriepremiär är alltid speciellt och det mesta kan hända. Jag tror att det lag som kommer dit bäst förberett kommer att få med sig tre poäng efter premiäromgången. Vi ska se till att ge oss själva det bästa förutsättningarna för att det blir vi som står som segrare efter 90 minuter, avslutar Gottfrid Sjödin.

Omgång 1 (3-12 maj): IFK Timrå 2 tog överraskande poäng av tippade topplaget Kovland i premiären

3 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 där de senare tog ledningen i den andra halvleken och var på vä...

Läs mer

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer