Inför premiären av Damtrean: Selånger SK Utveckling

30 apr 2023 Div. 3 Medelpad

Idag sparkar Damtrean igång och först ut är IFK Timrås och Selånger SK:s utvecklingslag, ettan och tvåan från ifjol alltså, där de senare är titelhållare efter seriesegern ifjol. Någon uppflyttning blev det dock inte då represtationslaget i tvåan inte tog klivet upp i division 1.
IFK Timrå 2 är redan presenterade och här kommer SSK:s utvecklingslag och tränaren Marcus Dückhow som svarat på Lokalfotbollens frågor inför seriestarten.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- I stort nöjd även om vi gärna hade haft några fler matcher och sen var det dåligt med träningstider i främst februari.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Då vi består av en mix av spelare från både damtruppen och utvecklingslaget så tränar vi nästan aldrig ihop och har inte tillsammans spelat en minut match på försäsongen. Så det är svårt att säga var vi står men tycker både damtruppen och utvecklingslaget ser minst lika starka ut i år som ifjol. Så då borde div 3 laget även i år kunna vara svårslagna.

Nyförvärv?
- Damtruppen har spännande nyförvärv och ett par spelare som gör comeback efter skada. Nu vet vi inte om vi får se dem i division 3 men med tanke på att vi använde 45 spelare ifjol så kommer vi nog få se flera nya och gamla kända spelare.
- Utvecklingslaget är i stort sett samma som ifjol, så med tanke på att de är ett år äldre i år så förväntar jag mig att de tagit ett kliv till.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Vårt mål är att spela en offensiv fotboll med variation men sen är det ju ett motståndarlag också som kan ställa till så vi får träna försvar också!

Hur lyder er målsättning i år?
- En fortsatt utveckling både individuellt och för laget, sen får vi väl bestämma en rimlig målsättning när det blir slutspel till hösten.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Jag har dålig koll på de andra lagen, så har inget bra tips förutom att jag tror de som låg på nedre halvan ifjol blivit starkare i år. Så det blir nog en jämn serie där alla har chans på topp 7 slutspelet.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare IFK Timrå 2 och ur går det i premiären för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Såg att det är ettan och tvåan från ifjol men jag tror båda lagen har lite annat lag i år, så jag har inte koll på motståndet men hoppas vi kan visa upp en hunger att springa mycket nu när matcherna äntligen börjar. Så kan det väga över för oss, avslutar Marcus Dückhow.

Medskogsbron släppte av på takten efter sitt 4-0-mål: "Onödigt hög puls på slutet"

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron ledde med 3-0 i paus och ökade sedan på tidigt i andra med fyran.Ändå blev det lite spännande sedan Alnö 2 reducerat två gånger om sista ...

Läs mer

Sundsvalls FF säkrade segern redan under den första halvleken mot Sund: "Helgjuten insats"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF rev åt sig en 3-0-ledning redan innan paus, två långskott av Sara Johansson, och släppte sedan inte greppet utan den andra halvleken ble...

Läs mer

Selångermålvakt bröt benet: "Operation väntar"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I gårdagens match mellan Selånger U och Stöde skadade sig hemmamålvakten Amanda Westberg strax före paus och tvingades haltande kliva av.Nu har det vi...

Läs mer

Resultat & tabeller Damtrean 2023

20 sep 2023 Div. 3 Medelpad

• Resultat & tabell A-slutspelet • Resultat & tabell B-slutspelet • Resultat & tabell Grundserien

Läs mer

Vilma Cederqvist bakom Selånger U:s vändning mot Stöde

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde ledde två gånger om men Selånger U vände och vann den svängiga matchen på Westhagen med 3-2, de två sista målen inprickade av Vilma Cederqvist.-...

Läs mer

Söråker från plattmatch till vinst över serieledarna

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I helgen gjorde Söråker en plattmatch och föll mot Stöde med hela 0-5.Ikväll var man betydligt mer vässade och dängde serieledarna med 3-1!- Har aldri...

Läs mer