Inför premiären av Damtrean: Söråkers FF

3 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Söråker spelade i division 2 för inte så länge sedan och ifjol kom man femma och hade ett tag häng på toppstriden. Känns som man kommer att få ett mellanår då man tappat några bärande pjäser inför den här säsongen.
Men slipper man skador och att tjejerna tränar fullt ut så finns chanser till topp 4.
Lokalfotbollen ställde även några frågor till mångårige tränaren Michael Wahlroos inför onsdagens premiär hemma mot Alnö 2.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Vår försäsong har varit resultatmässigt ganska svag och tyvärr har vi haft för svag uppslutning för att göra oss själv rättvisa men det börjar se bättre ut!

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Ganska nöjd med truppen, vi hade behövt fylla på med något namn till längst bak och längre fram i banan. Nyförvärven känns bra, kul att se var vi kan ta vägen med dessa!

Nyförvärv?
- Jenny Olofsson (mf, IFK Timrå), Elin Könberg (fw, IFK Timrå), Petra Johansson (b, Kovlands IF), Tess Larsson (mf, åter efter långtidsskada), Isabell Jonzon (yfw, comeback) samt Linnea Berg (b, comeback),

Förluster?
- Lina Norrbom (fw, har ett uppehåll tillsvidare men vi hoppas att hon snart är tillbaka vilket är ömsesidigt), Elin Svensson (mv, uppehåll), systrarna Emma (b) och Nellie Lindahl (b, uppehåll/tappat suget) samt Moa Danielsson (b, slutat spela men blivit assisterande tränare istället).

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Ser flera som kan få "genombrott" bl a några från flicklaget men från oss skulle jag nog säga att Cassandra ser ut att gå emot en stark säsong men även Maja och Zandra ser ut att ta större kliv. Spännande tider.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Vi siktar på att vara väldigt spelande, det gör vi.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Den var svår, många matcher med ett slutspel(?) som gör det ovisst. Passar på den.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Jag har inte koll på alla lag, vet att Indal drog sig ur och det hade annars varit mitt förhandstips till träsleven.

Hur lyder er målsättning i år?
- Målsättningen är att genomföra säsongen tillsammans, hela vägen ut och ge varandra bästa förutsättningarna för att lyckas.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Alnö 2 och hur går det i premiären för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Oklart, vet inte var vi har Alnö 2 i år. Ryktats att det varit turbulens och att en hel del spelare bytt klubb men dom lär vara ett spelande lag. Jag kan väl inte säga något annat än att vi vinner? Jag tror en av våra yngre förmågor kommer vara utslagsgivande framåt och att mittlåset håller tätt bakåt, avslutar Michael Wahlroos. .

Medskogsbron släppte av på takten efter sitt 4-0-mål: "Onödigt hög puls på slutet"

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron ledde med 3-0 i paus och ökade sedan på tidigt i andra med fyran.Ändå blev det lite spännande sedan Alnö 2 reducerat två gånger om sista ...

Läs mer

Sundsvalls FF säkrade segern redan under den första halvleken mot Sund: "Helgjuten insats"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF rev åt sig en 3-0-ledning redan innan paus, två långskott av Sara Johansson, och släppte sedan inte greppet utan den andra halvleken ble...

Läs mer

Selångermålvakt bröt benet: "Operation väntar"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I gårdagens match mellan Selånger U och Stöde skadade sig hemmamålvakten Amanda Westberg strax före paus och tvingades haltande kliva av.Nu har det vi...

Läs mer

Resultat & tabeller Damtrean 2023

20 sep 2023 Div. 3 Medelpad

• Resultat & tabell A-slutspelet • Resultat & tabell B-slutspelet • Resultat & tabell Grundserien

Läs mer

Vilma Cederqvist bakom Selånger U:s vändning mot Stöde

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde ledde två gånger om men Selånger U vände och vann den svängiga matchen på Westhagen med 3-2, de två sista målen inprickade av Vilma Cederqvist.-...

Läs mer

Söråker från plattmatch till vinst över serieledarna

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I helgen gjorde Söråker en plattmatch och föll mot Stöde med hela 0-5.Ikväll var man betydligt mer vässade och dängde serieledarna med 3-1!- Har aldri...

Läs mer