Inför premiären av Damtrean: Sund IF

2 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Sund IF har åter ett damlag i seriespel, och ikväll är det dags för första matchen på ett antal år.
- Vi blev uppvaktad av ett gäng samspelta tjejer i 16–18-års åldern och en ledarstab på fem personer inklusive två tränare från Alnö IF, säger Sunds ordförande Lars-Erik Edlund.

Visste ni att det är damerna i Sund IF som har publikrekordet i klubben?
I en cupmatch mot dåvarande världslaget Umeå IK var det hela 1903 åskådare på Malands IP den 27 maj 2004.

Efter att damlaget legat i malpåse ett antal år har man den här säsongen startat upp på nytt sedan man "tagit över" ett av Alnös lag.

Tränare är Daniel Stegeby och inför kvällens premiär mot Matfors har han fått svara på några av Lokalfotbollens frågor. (Tyvärr har det visat sig att kvällens match borta mot Matfors har flyttats till efter midsommar på grund av av spelarbrist)

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Eftersom vi startade upp damlaget i januari i år så har vi haft svårt att hitta lediga träningstider då allt bokas upp under hösten. Det finns helt klart för få lokaler för fotbollsverksamhet här i regionen. Vi har under vintern och våren haft en del sjukfrånvaro och problem med kalenderkrockar för tjejerna, så på vissa träningar har vi varit väldigt få. Dessutom hade vi två inplanerade träningsmatcher men bägge blev tyvärr inställda på grund av Kung Bore som tyckte vi skulle starta serien med noll träningsmatcher i bagaget. Så nej, jag är inte så nöjd med vår försäsong. ;)

Vad er du om er trupp och era nyförvärv?
- Vi har ett riktigt bra gäng som jag tror kommer att stå sig fint i damtrean i år! Tjejerna är duktiga på att hålla bollen inom laget och tuffa i återerövringen så vi kommer att vara ett lag att räkna med! Just nu har vi 18 spelare i truppen, 12 som spelat ihop sedan tidigare och 6 duktiga nyförvärv! Ett par spelare är på ingång så vi kommer att vara runt 20 spelare inom kort.

En hel del nyförvärv kan jag tänka mig då klubben gör en nystart?
- Hela truppen egentligen. Ska jag plocka ut några får det bli Emma Wedin (b, Alnö IF), Vilma Pettersson (b, Alnö IF), Emy Haga (mf, Ängby IF), Trude Burman (b, Alnö IF), Maya Amir (mf, Fränsta IK) samt My Labba (egen produkt, comeback efter uppehåll).

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Jag vill inte peka på någon specifik spelare då vi har startat upp damlaget för att ha roligt med fotbollen och utvecklas tillsammans! Alla spelare kommer förhoppningsvis att få "sitt genombrott” där de hittar någonting de har förbättrat när vi närmar oss slutspelet i höst.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Det är lite svårt att veta då vi inte haft möjligheten till några träningsmatcher men vi vill spela en fotboll med högt bolltempo. Vi ska försöka ha ett snabbt och enkelt passningsspel som resulterar i många avslut, och i försvaret ska vi fokusera på att vara täta i mitten.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Jag har ingen aning! Jag har kollat in några av våra motståndare och varit på ett antal träningsmatcher där jag sett en del imponerande spel i vissa lagdelar, men även mindre samspelta lag som säkert kommit igång nu inför seriestarten. Sedan är vissa av motståndarna sin förenings "andra-lag" och de har ju möjligheten att få förstärkning från A-laget så det beror mycket på vilket lag de kan ställa upp med för dagen.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Eftersom det är hela 14 lag i serien så kanske några lag har en tunn trupp och är oturen framme och det blir skador kan det bli tufft att orka med hela serien.

Hur lyder er målsättning?
- Topp 5, det vill säga spel om uppflyttning i höst.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Matfors och hur går det i premiären för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Det enda jag vet om dem är att de spelar i blått (skratt). Vi kommer att vinna och den avgörande fördelen blir att vi är enormt taggade att äntligen få spela elvamannafotboll igen, avslutar Daniel Stegeby.

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer