Inför premiären av Damtrean: Sund IF

2 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Sund IF har åter ett damlag i seriespel, och ikväll är det dags för första matchen på ett antal år.
- Vi blev uppvaktad av ett gäng samspelta tjejer i 16–18-års åldern och en ledarstab på fem personer inklusive två tränare från Alnö IF, säger Sunds ordförande Lars-Erik Edlund.

Visste ni att det är damerna i Sund IF som har publikrekordet i klubben?
I en cupmatch mot dåvarande världslaget Umeå IK var det hela 1903 åskådare på Malands IP den 27 maj 2004.

Efter att damlaget legat i malpåse ett antal år har man den här säsongen startat upp på nytt sedan man "tagit över" ett av Alnös lag.

Tränare är Daniel Stegeby och inför kvällens premiär mot Matfors har han fått svara på några av Lokalfotbollens frågor. (Tyvärr har det visat sig att kvällens match borta mot Matfors har flyttats till efter midsommar på grund av av spelarbrist)

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Eftersom vi startade upp damlaget i januari i år så har vi haft svårt att hitta lediga träningstider då allt bokas upp under hösten. Det finns helt klart för få lokaler för fotbollsverksamhet här i regionen. Vi har under vintern och våren haft en del sjukfrånvaro och problem med kalenderkrockar för tjejerna, så på vissa träningar har vi varit väldigt få. Dessutom hade vi två inplanerade träningsmatcher men bägge blev tyvärr inställda på grund av Kung Bore som tyckte vi skulle starta serien med noll träningsmatcher i bagaget. Så nej, jag är inte så nöjd med vår försäsong. ;)

Vad er du om er trupp och era nyförvärv?
- Vi har ett riktigt bra gäng som jag tror kommer att stå sig fint i damtrean i år! Tjejerna är duktiga på att hålla bollen inom laget och tuffa i återerövringen så vi kommer att vara ett lag att räkna med! Just nu har vi 18 spelare i truppen, 12 som spelat ihop sedan tidigare och 6 duktiga nyförvärv! Ett par spelare är på ingång så vi kommer att vara runt 20 spelare inom kort.

En hel del nyförvärv kan jag tänka mig då klubben gör en nystart?
- Hela truppen egentligen. Ska jag plocka ut några får det bli Emma Wedin (b, Alnö IF), Vilma Pettersson (b, Alnö IF), Emy Haga (mf, Ängby IF), Trude Burman (b, Alnö IF), Maya Amir (mf, Fränsta IK) samt My Labba (egen produkt, comeback efter uppehåll).

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Jag vill inte peka på någon specifik spelare då vi har startat upp damlaget för att ha roligt med fotbollen och utvecklas tillsammans! Alla spelare kommer förhoppningsvis att få "sitt genombrott” där de hittar någonting de har förbättrat när vi närmar oss slutspelet i höst.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Det är lite svårt att veta då vi inte haft möjligheten till några träningsmatcher men vi vill spela en fotboll med högt bolltempo. Vi ska försöka ha ett snabbt och enkelt passningsspel som resulterar i många avslut, och i försvaret ska vi fokusera på att vara täta i mitten.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Jag har ingen aning! Jag har kollat in några av våra motståndare och varit på ett antal träningsmatcher där jag sett en del imponerande spel i vissa lagdelar, men även mindre samspelta lag som säkert kommit igång nu inför seriestarten. Sedan är vissa av motståndarna sin förenings "andra-lag" och de har ju möjligheten att få förstärkning från A-laget så det beror mycket på vilket lag de kan ställa upp med för dagen.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Eftersom det är hela 14 lag i serien så kanske några lag har en tunn trupp och är oturen framme och det blir skador kan det bli tufft att orka med hela serien.

Hur lyder er målsättning?
- Topp 5, det vill säga spel om uppflyttning i höst.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Matfors och hur går det i premiären för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Det enda jag vet om dem är att de spelar i blått (skratt). Vi kommer att vinna och den avgörande fördelen blir att vi är enormt taggade att äntligen få spela elvamannafotboll igen, avslutar Daniel Stegeby.

Medskogsbron släppte av på takten efter sitt 4-0-mål: "Onödigt hög puls på slutet"

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron ledde med 3-0 i paus och ökade sedan på tidigt i andra med fyran.Ändå blev det lite spännande sedan Alnö 2 reducerat två gånger om sista ...

Läs mer

Sundsvalls FF säkrade segern redan under den första halvleken mot Sund: "Helgjuten insats"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF rev åt sig en 3-0-ledning redan innan paus, två långskott av Sara Johansson, och släppte sedan inte greppet utan den andra halvleken ble...

Läs mer

Selångermålvakt bröt benet: "Operation väntar"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I gårdagens match mellan Selånger U och Stöde skadade sig hemmamålvakten Amanda Westberg strax före paus och tvingades haltande kliva av.Nu har det vi...

Läs mer

Resultat & tabeller Damtrean 2023

20 sep 2023 Div. 3 Medelpad

• Resultat & tabell A-slutspelet • Resultat & tabell B-slutspelet • Resultat & tabell Grundserien

Läs mer

Vilma Cederqvist bakom Selånger U:s vändning mot Stöde

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde ledde två gånger om men Selånger U vände och vann den svängiga matchen på Westhagen med 3-2, de två sista målen inprickade av Vilma Cederqvist.-...

Läs mer

Söråker från plattmatch till vinst över serieledarna

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I helgen gjorde Söråker en plattmatch och föll mot Stöde med hela 0-5.Ikväll var man betydligt mer vässade och dängde serieledarna med 3-1!- Har aldri...

Läs mer