Inför premiären av Damtrean: Sundsvalls FF

7 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Ifjol kom Sundsvalls FF jumbo i vår lokala dantrea.
Inför den här säsongen har man fått in några nya spelare och tränaren Stefan Edberg har fått in en kollega i form av Robert Vikberg, tidigare i SDFF:s organisation, och det är också han som fått äran att ta hand om frågorna som Lokalfotbollen ställde innan dagens premiär mot Fränsta.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Vi har tränat bra senaste månaderna och träningsmatcherna under våren har sett okej ut, men vi är inte riktigt där vi vill vara än.

Vad säger du om er trupp?
- Vi har en bra mix av rutinerade och yngre spelare nu när vi lyfter upp flera tjejer från utvecklingslaget som tränar och spelar matcher med oss.

Nyförvärv?
- Nenneh Näslund Sandström, anfallare tillbaka i fotbollen efter ett par års uppehåll, senast i SDFF), Darin Tammo, försvarare från SDFF. Anja Granath, anfallare som spelade i Arbrå BK för ett par år sedan, Tess Larsson, försvarare från Söråkers IF samt några spelare från SFF Utveckling.

...och förluster?
- Tilde Andersson till IFK Timrå Utveckling plus flera som har flyttat från stan för studier.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Flera yngre kommer att ta kliv under året.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Vi vill spela en offensiv och passningsorienterad fotboll med högt bolltempo som är rolig att titta på. Det kommer att ta några matcher innan vi har nått dit.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- SDFF Utveckling är en av favoriterna och borde vara med i toppen då dom har många duktiga spelare att nyttja. Selånger U är nog också med däruppe då de har bra bredd i division 2-laget och flera tjejer kommer att spela i division 3.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Tror att det blir en ganska jämn serie där alla kan ta poäng av alla. Dom lag som har en mindre trupp kan få det tufft att orka över tid.

Hur lyder er målsättning i år?
- Vårt fokus ligger främst i att utveckla laget spelmässigt, men också individuellt. Vi vill självklart nå en högre placering i tabellen än vi gjorde 2022. Alltså, inte jumbo !

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Fränsta och hur går det i eftermiddag? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Har inte koll på hur det har gått för Fränsta under försäsongen, men dom är alltid duktiga och tuffa att möta. Är vi fokuserade och jobbar för varandra i 90 minuter kan vi säkert ta med oss en pinne hem till Baldershov, men helst tre såklart !

Omgång 1 (3-12 maj): IFK Timrå 2 tog överraskande poäng av tippade topplaget Kovland i premiären

3 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 där de senare tog ledningen i den andra halvleken och var på vä...

Läs mer

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer