Inför premiären av Medelpadsallsvenskan: Ånge IF

4 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Ånge kämpade hela säsongen med Kovland om att undvika jumboplatsen och därmed nedflyttning till femman.
Något som man även till slut lyckades med, men då Medelpadsallsvenskan fylldes på inför den här säsongen till elva lag fick Kovland en frisläng.
Ångetränaren Jonas Sjöberg svarade på några av Lokalfotbollens frågor inför kvällens seriepremiär hemma på IP mot IFK Sundsvall.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Vår försäsong har väl varit helt okej men skulle gärna att vi hunnit med att spela någon fler träningsmatch.

Nyförvärv?
- Nya är Lamin Njie från Bollsta IK, en bra kille med fina offensiva kvaliteter. Arvid Törnkvist, Matforsfostrad kille som sågs senast i Östavalls målvaktsdress, har valt att dra på sig bolltrollarskorna och krita på för oss. Arvid är en skön karaktär som nog är den första jag sett som glidtacklar med huvet före. Arvid säger själv att han ser extra fram emot mötena med Matfors 2, då ska det bjudas på korv på läktaren.
- Nya är även bröderna Jonatan och Jesper Andersson från Bräcke SK. Jonatan är en bolltrygg spelare mittback eller mittfältare. Jesper kommer bidra med sin rivighet och rutin. Kommer två bomber till veckan men dom väntar vi med tills det är hundra klart.
- Från andralaget har vi lyft upp målvakten Lukasz Polok, Emil och Elias Eriksson, Blerand Dugolli, Hassan Omar, Gustav Lovén och Emil Degerbo. Johan Tovar är en ung lovande kille som vi också fått igång.

Förluster?
- Målvakten Vlad och Sascha jobbar och spelar i Tyskland numera och Song har flyttat hem. Vi kommer nog att skriva Viktor Häggblom för Östavall, men han känns det ju inte som vi tappar helt i om samarbetet. Sak samma med Ville Evien och Hampus Johansson.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Vi kommer att försöka att spela en rolig fotboll med mycket bollinnehav.

Vilka tror du kommer att ta hem serien respektive får det svårt?
- Svårt att tippa vilket lag som kommer att vinna serien men det kommer nog att bli en jämnare serie i år så vi får se vilka som hamnar i topp och botten.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare IFK Sundsvall och hur går det i ikväll för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Har inget bra svar på det, avslutar Jonas Sjöberg.

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer