Inför premiären av Medelpadsallsvenskan: FC Kraftfull

7 maj 2023 Div. 4 Medelpad

FC Kraftfull är laget som på bara ett par år gått från division 6 upp i Medelpadsallsvenskan och inför årets säsong har man gjort klart med några prima förstärkningar.
Tränaren Torbjörn "Tobbe" Persson har gjort ett styft jobb med det mångfaceterade manskapet och har fått svara på några frågor inför dagens seriepremiär mot Stockvik.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Katastrof! Vi har fått flera matcher inställda på grund av att motståndarna inte fått i hop lag plus att vi haft problem med träningsplanen. Nu har Giffarna varit vänliga att vi ska få låna Camp Mitthem till både träningar och matcher. Stor heder till dem.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Jag är helt nöjd med truppen. Vi har många yngre förmågor parat med några etablerade pjäser med rätt ålder.

Nyförvärv?
- Yasin Jimeali (mb, Selånger SK), Semir Salia (nf/fw, Sund IF), Dennis Täck Forsberg (mv, IFK Sundsvall), Faton Buzuku (yfw, Holms SK) och Abdi Hassan Abdinasir (fw, comeback, senast i Tallnäs United).

...och förluster?
- ingen som varken lämnat eller slutat.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Omar Fatty, Abubacarr Fatty, Momodou Khan och Jafer Yakubi är några av våra unga spelare som har potential att slå igenom i år.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Vi kommer att rulla mycket boll mellan lagdelarna plus att vi ska vara bra i positionsspelet samt ha snabba omställningar. Vi kommer inte rätta oss efter motståndet utan spela vår fotboll

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa och lägger rabarber på kvalplatsen?
- Fränsta vinner, de satsar hårt och har bra förutsättningar att lyckas plus att de har bra spelare med spetskompetens. Ser inget lag som kan hota dem. Striden om andraplatsen blir mer jämn men IFK Sundsvall och Essvik med sin rutin borde ligga bra till.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Nja, tror jag passar på den. Synd att ge lag extra tändvätska mot oss (skratt).

Hur lyder er målsättning i år?
- Den är samma som i fjol, det vill säga spela så bra som möjligt varje match och att utvecklas hela tiden. Sen får vi se hur långt det räcker i slutändan. Ska bli intressant att se hur våra etablerade killar kliver fram och faller in i laget och blir en del av kollektivet. Lyckas Faton, Semir, Isse och Samuel lyfta de unga killarna då kommer det att bli rolig säsong.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Stockvik och hur går det i idag? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Vi vet från i fjol att Stockvik är svåra att möta, de jobbar hårt och tog fyra poäng mot seriesegrarna Kuben 2 ifjol så det är inget lätt lag att tas med. Sedan är premiärer alltid svåra, avslutar Tobbe Persson.

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer