Inför premiären av Medelpadsallsvenskan: Fränsta IK

4 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Fränsta tappade bort kvalchansen i fjolårets sista match.
I år kommer man revanschsugna och målet är serieseger!
Lokalfotbollen ställde ett antal frågor till tränaren Filip Filipovic inför kvällens seriepremiär mot division 4-debutanten Matfors IF 2 på Westhagen.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Försäsongen har varit blandad. Några matcher har blivit inställda och mot Sund spelade vi på en decimeter snö så det var inte optimalt , men träningsmässigt så är jag nöjd. Vi har haft riktigt bra uppslutning senaste månaden och spelet börja sitta ,Viktor Nordlund gör ett otroligt jobb med målvakterna så alla vi längtar till kvällens seriestart och har så gjort länge.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Jag måste vara nöjd med truppen trots att vi har tappat viktiga spelare som Kris, Artem. Tobbe, Albin och Majed, spelare som mestadels var med i startelvan. Vi har ersatt dem med Ola, Hari, Haik, Jesper cch Acram. Vi har alltså gjort en så kallad trade "5 in and 5 out". Men som sagt, jag är nöjd.

Nyförvärv?
- Som sagt, nya är Haik Danielian (Östavalls IF), Jesper Gulliksson (Östavalls IF), Acram Mazin Sleiman (Matfors IF), Ola Hagberg (Lucksta IF) och Hari Halilovic (comeback efter knäskada, senast i FC Norr United)

Förluster?
- Kristian Horobei (tysk klubb) medan Artem Kulishenko, Tobias Engström, Albin Karlsson och Majed Amir Salim (time out/slutat).

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Genombrott kanske man inte kan kallar det för då han alltid har presterat, men jag tror att anfallaren Haik Danielian kommer göra sin bästa säsong i karriären i år. Han visar det på träningarna och matcherna vi haft. Han kommer in mer och mer i sin nya roll och kommer att stå för många poäng den här säsongen.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Stort bollinnehav och inga långa bollar, attraktiv snabb fotboll. Vi kommer ändra spelsystemet lite jämfört med ifjol , så största skillnaden blir att vi kontrollerar matcherna på ett bättre sätt och ser till att släppa in färre mål än ifjol och samtidigt göra fler kassar framåt.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Ja du, det är många nya lag man inte vet så mycket om. Men IFK Sundsvall blir nog bra sen tror jag även Kraftfull och "nya" Sund kommer att vara med på den övre delen av tabellen. Men jag tror på oss på som seriesegrare, det är dags nu! Sen får de andra kämpa om kvalplatsen.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Som sagt, många nya lag så jag tror inte att det blir ett lag som får det svårt, jag tror mer att det kommer bli rätt jämnt i bottenstriden.

Hur lyder er målsättning i år?
- Målsättningen är alltid den samma, det vill säga gå ut och vinna varje match. Gör vi det vinner vi serien (skratt).

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Matfors 2 och hur går det ikväll? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Jag kan inte säga att jag vet mycket om dom , men Matfors har alltid haft en bra ungdomsverksamhet där de fostrar sina egna spelare upp i A-truppen så det blir ett ungt hungrigt Matfors vi kommer möta. De kommer att vara taggad och sugna att ta poängen av oss. Men som jag tidigare nämnt tror jag på oss och att vårt spel kommer att ge oss tre poäng i dagens premiär, avslutar Filip Filipovic.

Om Filip i vanlig ordning kommer att coacha i kortärmat i den kulna kvällen blir spännande att se.

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer