Inför premiären av Medelpadsallsvenskan: IFK Sundsvall

4 maj 2023 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tillhörde "mittems rike" i fjolårets lite rumphuggna, men spännande, Medelpadsallsvenska med blott sju deltagande lag.
Inför den här säsongen har man tappat flera tongivande spelare, men paradoxalt, tror jag att man kan göra en bättre säsong i år. Åtminstone om man ska gå efter DM-turneringen där man som enda division 4-lag tog sig till semifinal.
Tränaren Mikael Kotermajer svarade på Lokalfotbollens frågor inför den intressanta premiären ikväll på Ånge IP.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- DM har varit bra, träningsmatcherna okej, vi börjar hitta rätt.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Vi har en bred och bra trupp med vass spets. Vi är nöjd med de få nyförvärv vi har gjort klart med men de är starka.

Vilka är det som är nya i truppen?
- Lo Hägerfelth (ymf, Kubikenborgs IF), Gustav Salomonsson (fw, Hassels IF), Farise Gebru Gebremariam (ymf, Selånger SK P19), Kebron Ukbaldet (imf, FC Kraftfull), Fredrik Esaac (yb, Igeltorps ik) samt Simon Andersson (yb, Arnäs IF)

Spelarförluster?
- Abbas Ibrahim (Älgarna-Härnösand IF), Abbas Culusow, Mahad Ali och Kadar Mohamed Abdi (alla tre till Matfors IF), Zakaria Mukhtar och Abdi Abshir Ali (Hassels IF) samt Pontus Serrander (Sundsvalls FF).

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Vi har flera som kan blomma ut och göra sin bästa säsong nånsin hos oss.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Förhoppningsvis en effektiv fotboll med bra kollektiva metoder i både försvar och anfallsspel.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Kan potentiellt bli en jämn serie, Fränsta verkar satsa, Kraftfull har utmålat sig själva att ligga högt så och Kovland har värvat väldigt bra, vi vill vara med där också såklart men jag vill inte gissa på specifika positioner.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Nä, det kommer nog vara två-tre lag som tampas om dom nedre platserna men jag låter det vara osagt vilka lag jag tänker på.

Hur lyder er målsättning i år?
- Alla vill väl vinna? Får vi ha fritt från skador och om truppen ställer upp och har närvaro så tror jag vi har en bra chans att hamna på nån av dom övre placeringarna i tabellen.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Ånge och hur går det ikväll för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Vi är beredda på att möta ett piggt ungt lag, premiärer kan gå åt vilket håll som helst så jag undviker att tippa, avslutar Mikael Kotermajer.

Div. 4, omgång 1 (3-4 maj): Så spelas premiärmatcherna

23 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer