Inför premiären av Medelpadsallsvenskan: Kovlands IF

10 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Kovland stod över premiäromgången då det är ojämnt antal lag i serien.
KIF kom sist ifjol men då Medelpadsallsvenskan utökades fick laget en frisläng och inleder idag seriespelet med ett möte med Essvik, som vann sin första match mot Sund.
Lokalfotbollen kollade läget med tränaren Joel Falk inför kvällens begivenhet.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Den har varit rätt bra. Vi har haft lite blandade prestationer, men det är väl så det ska vara på försäsongen. Det känns ändå som vi är på väg åt rätt håll.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Känns att truppen tagit kliv efter förra säsongen och vi har fått in rutinerade nyförvärv med bra kvalité som kommit in bra i gruppen.

Nyförvärv?
- Niclas "Graninge" Persson och Henric Nylund (Selånger SK), Marcus Berglind (Kubikenborgs IF), Christoffer Brännström (Bergsjö IF), Ville Bondén (Sidsjö-Böle IF), Kim Eriksson (Sundsvalls FF, Gabriel Landin (Indals IF) samt Martin Jutman (comeback)

...och förluster?
- Linus Stafrin (Matfors IF), Henrik Ekdahl (Nedansjö IK), Douglas Haglund, Adam Johansson, Albin Jonsson, Philip Forsberg, Marcus Lindmark, Arvid Häggkvist och Isac Ytterbom (slutat/timeout)

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Vill inte säga någon enskild men våra yngre kommer ta kliv i år.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Ja, vi ska väl i alla fall vara ett mer spelförande lag än ifjol. Sen ett hårt arbetande kollektiv som kommer vara svåra att göra mål på.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa och nyper kvalplatsen?
- Tror IFK Sundsvall med sin rutin och tyngd kan ta det i år. Sen Fränsta med Nordlund i spetsen blir såklart farliga. Sen har vi potential att vara med där i racet.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Svårt att sia om. Blir en jämn serie så det är svårt att säga några enskilda lag.

Hur lyder er målsättning i år?
- Vi har inte satt någon men säger väl övre halvan då.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Essvik och hur går det ikväll för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Essvik är ett hårt arbetande lag och alltid bra att ta vara på momentum i matcher, det visade dem nu sist mot Sund. Blir nog en välspelad match men något resultat vill jag inte tippa, avslutar Joel Falk.

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer