Inför premiären av Medelpadsallsvenskan: Matfors IF 2

4 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Då Medelpads Fotbollförbund åter tillåter andralag i vår högsta lokala serie, Medelpadsallsvenskan (division 4) står det klart att Matfors kommer att ställa upp med sitt andralag i serien. Ett spännande inslag med unga talanger på väg upp i representationslaget och kanske sen ut i vida världen.
Ny tränare är Tony Salthammer som nu lagt bollskorna på hyllan och i samband med kvällens historiska match mot Fränsta får svara på några frågor från Lokalfotbollen.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Försäsongen har blandat och gett. Fokus har varit att lära känna laget och börja bygga en spelidé tillsammans med Jonny (Hellström) till spelarna. Träningsnärvaron har ökat vilket också har bidragit till höjd kvalitet och konkurrens.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Truppen var lite tunn i början av försäsongen och vi har haft relativt många som provtränat hos oss under tiden i Nordichallen. Nu har vi en hälsosam storlek på truppen och det finns bra konkurrens på de flesta positioner.

Vilka nyförvärv utifrån har ni fått?
- De som anslutit är Theo Andersson (fw, Essviks AIF), Noah Lall Sahlén (fw, Essviks AIF), Eghbal Najafi (imf, FC Kraftfull), Seyed Mohammed Heidari (ymf/fw, Sund IF), Markus Holdo (mv, Nedansjö IK) samt Ghulam Rezai (ymf/fw, Sundsvalls FF), Några innebandyspelare väntar vi in också efter deras säsong är avslutad. Sen är ju både jag och Jonny Hellström nya i år.

Tappat några spelare?
- Vi har några som flyttat upp till A-laget, som vi kommer ha ett bra samarbete med under säsongen.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- I Matfors IF kommer kollektivet spela allra störst roll denna säsong. Att alla drar sitt strå till stacken och sätter laget före jaget. Vi har sett många av spelarna flytta sina egna gränser framåt och det kommer vara de som gör skillnaden för oss i år.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Först och främst ska vi försöka visa att vi hör hemma i den här serien. Laget har legat högt i division 5 i många år, men nu blir det en högre nivå och för det så krävs det att vi spelar en smart fotboll.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Medelpadsallsvenskan har många bra lag i år och det kommer bli en tuff serie där lagen tar poäng av varandra. Räknar med att Fränsta och Essvik gör upp om seriesegern.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Tror det kommer vara jämnt i botten av serien och att det kommer hänga på vilka som fortsätter ha hög närvaro på träningarna under hösten och vilka som inter har det.

Hur lyder er målsättning i år?
- Vi tar en match i taget i och med att vi är nykomlingar. Målsättningen är såklart alltid att vinna varje match, men vi är också ödmjuka inför den uppgiften. Målsättningen blir således att etablera sig i fyran och fortsätta producera spelare som är redo för A-laget.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Fränsta och ur går det ikväll? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Vi möter favorittippade Fränsta IK, som har gott om spelare som kan avgöra en match. Det kommer att bli ett eldprov som heter duga redan i vår första match för oss och det kommer avgöras om vi klarar av att hålla huvudet kallt och följa den spelplan vi har, avslutar Tony Salthammer.

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer