Inför premiären av Medelpadsfemman: Alnö IF 2

4 maj 2023 Div. 5 Medelpad

Alnö har åter ett andralag i seriespel.
Senast det begav sig tvingades man dra sig ur på grund av spelarbrist.
Nu gör man ett nytt försök med ett ungt lag tränade av Daniel Björkstig (f d Olsson) och Salo Gavador.
Inför premiären ikväll borta mot Söråkers FF har duon fått svara på ett knippe frågor från Lokalfotbollen:

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Försäsongen har varit bra. Tycker att vi har gjort ett otroligt bra jobb genom att kunna medverka och lägga tid på ungdomarna. Vi har varit nöjd med försäsongsspelet men inte resultaten.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Vi har ett väldigt ungt division 5-lag där vi har ett samarbete med A laget i division 3 och det är framförallt för att alla ska kunna få speltid från oss till de som inte spelar eller blir uttagna i A -laget. Truppen vi har i dagsläget ser bra ut, jag tycker att vi har en stor trupp med spelare som ska kunna klara av att spela i femman samt P16-18 NaFu-serien. Otroligt roligt också att vi får in nya spelare till laget och till föreningen och jag tror att dom kommer att bidra med mycket för denna säsong.

Nyförvärv till andralaget?
- Sori Gavador, Moisés Pargeus och Elvin Ramadanovic (Holms SK), Melvin Ogebrand och Wilmer Moxén (Söråkers FF), Toni Jausevac (Sundsvalls FF) samt Isaac Cole (GIF Sundsvall P04).

Förluster?
Filip Wendle (Uppflyttad till A-laget) och Ali Kamal (Sund IF, ej bekräftat). Sam Arnesson, William Strand, Alvin Fredriksson, Casper Smedman, Yonas Hussein och Charlie Ahlmark (alla har slutat).

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Jag vet att många kommer kriga hårt och göra rätt för sig för att verkligen visa att de vill tillhöra A-laget inför nästa säsong. Men om jag fick välja några spelare från mitt perspektiv så blir vi inte förvånad om Wilmer Moxen, Arvid Svensson och Albin Johnsen kommer att göra en fantastisk säsong.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Vi är ett lag som gillar att hålla i mycket boll och ett lag som gillar att äga matchen och visa ett växlande tempo i spelet.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Vi har som målsättning att ligga uppe i toppen men vi tror att Svartvik kan vara relativt starka i år.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Wiskans IF tror jag får det lite tufft i år och det kan ha med göra på grund av Söråker Cup där de tvingades dra sig ur på grund av spelarbrist.

Hur lyde er målsättning i år?
- Vi ska vara med i toppen av tabellen.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Söråker och hur går det i premiären för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Vi tror att de spelar bra fotboll och det finns ett ex antal veteraner som gör jobbet fortfarande bra, men med lite känsla i fötterna så tror jag att vi kan ta tre pinnar, avslutar tränarduon Salo Gavador och Daniel Björkstig.

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer