Inför premiären av Medelpadsfemman: Nedansjö IK

7 maj 2023 Div. 5 Medelpad

Nedansjö IK hamnade på åttonde plats ifjol och fick en förfrågan om spel i Medelpadsallsvenskan i år men valde, klokt, att tacka nej då man inte ansåg truppen vare sig tillräckligt stark men framförallt inte tillräckligt bred.
Idag spelar man sin premiär mot nykomlingarna IFK Timrå och i samband med den ställde Lokalfotbollen några frågor till tränaren Joakim Buhlér Wiking, som gör sin andra säsong i klubben.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Den har tyvärr inte varit optimal då vi haft lite svårt med att få tag i vettiga träningstider. Vi har gjort det bästa av situationen, men det kan vara så att vi behöver få några ”lopp i kroppen” innan vi når full form!

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Truppen ser bra ut tycker jag. Stommen finns kvar, samt att vi fått några tillskott som kommer att kunna bidra på ett bra sätt.

Nyförvärv?
- Daniel Nilsson (mf/b, Selånger SK), Henrik Ekdahl (nb, Kovlands IF), Niklas Nygren (mf, comeback, senast Indals IF), André Söderlund (b, comeback) och Dennis Nilsson (mf/b, comeback)

Förluster?
- Marcus Holdo (mv, Matfors IF 2) och David Blom (b, Selånger SK 2 eller slutat)

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Svårt att svara på, återstår att se.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Jag hoppas att vi kan spela en offensiv fotboll. Vår målsättning är att vara ett spelande lag.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Jag tror att det kommer bli en jämn serie med många lag som slåss om topplaceringarna, men Svartvik ser ju såklart vassa ut på papperet så de får tipset.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Svår fråga, återstår att se.

Hur lyder er målsättning i år?
- Får vi vara fria från skador och andra bortfall så tror jag absolut att vi kan vara med och slåss på den övre halvan av tabellen.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare IFK Timrå och hur går det idag? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Timrå mötte vi i en träningsmatch ifjol och de var starka då, vilket de också visade i serien förra året. Jag tror att det kan bli en svår motståndare då vi dessutom saknar några nyckelspelare i premiären. Hoppas att vi ändå ska kunna stå upp på ett bra sätt och nå ett bra resultat! Det som kommer att avgöra är om vi orkar fullfölja vår spelplan i 90 minuter!

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer