Inför premiären av Medelpadsfemman: Söråkers FF

4 maj 2023 Div. 5 Medelpad

Även Medelpadsfemman kickar igång ikväll och första laget att presenteras är fjolårssexan Söråkers FF som tar emot Alnö IF 2 uppe på Lötas konstgräs.
Målsättningen är att klättra i tabellen och spelande tränaren Jonas Nordström fick svara på ett antal frågor från Lokalfotbollen.

Hur ser det ut på ledarsidan i år för er?
- Jag blir huvudtränare medan Jocke Moxén blir assisterande. Victor Selander och Pontus Andersson Knut kliver av på grund av tidsbrist. Victor kommer emellertid att spela i den mån han hinner och kroppen tillåter.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Utifrån storleken på truppen under vårvintern så har vi presterat väl i de matcher vi deltagit. Vi tog oss vidare från gruppspelet I DM. Spelade stabilt I Sundcupen och tog hem Söråkerscupen som kanske inte bjöd på det tuffaste motståndet men ändå väl genomförda matcher. Bottennappet får väl ses vara mot Svartvik i DM där vi är med 20-25 minuter och sedan blir överkörda.
- Vi väntar på några som ska återkomma från lumpen och arbete på annan ort. Men det är en trupp under utveckling och som tog stora steg ifjol och jag hoppas vi kan fortsätta under kommande säsong. Vi har två nyförvärv som tyvärr inte är klara för spel till premiären men väl till nästa omgång. Kommer bidra till att bredda våran tunna trupp och ge fler alternativ. Sedan har vi några till som provtränar som jag hoppas vi ska kunna knyta till oss

Vilka är nyförvärven?
- Konrad Ålund Smedlund (Alnö IF) och Daniel Haglund (Holms SK). Både Niklas Mattsson och Oskar Pineheiro har valt att snöra på sig skorna igen och göra comeback. Även Martin Vestin kör igång igen, men som målvakt då vi bara har en i truppen.

Spelarförluster?
- Wilmer Moxén och Melvin Ogebrand (Alnö IF), Lukas Lindmark och Milton Vestén (IFK Timrå) samt Andreas Larsson (mv, Sund IF), Olle Forsberg och Anton Jonsson är borta en del av vårsäsongen men vi hoppas att de ansluter sedan till sommaren.

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Några av våra yngre kommer få än mer speltid denna säsong. Förra året tog Olle Forsberg enorma kliv och i år hoppas jag att Milan Hellborg och Noah Blomberg kan utvecklas på liknande sätt.

Vilken typ av fotboll kommer ni att bjuda på?
- Vi vill kunna utveckla vårt offensiva spel där vi under fjolårssäsongen var allt för beroende av Johan Kolbäcks djupledslöpningar. Vi vill få fler spelare involverad i sista tredjedelen och kunna hota genom olika alternativ. Sedan ska vi bli än mer bolltrygga och inte behöva stressa upp oss när vi sätts under press utan istället kunna lösa det genom vårt passningsspel.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Jag tror Svartvik tar hem femman i år. De har ett lag med mycket rutin sen tidigare från högre serier och gav oss som sagt en riktig snyting i DM. Där bakom kan Sidsjö/böle och IFK Timrå vara med och tampas.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Wiskan kan få det svårt, de hade det tufft ifjol och tror inte det är någon skillnad till det bättre i år.

Hur lyder er målsättning i år?
- Övre halvan är en rimlig målsättning men det är främst spelet som ska utvecklas och måste sitta innan vi börjar titta uppåt i tabellen.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Alnö 2 och hur går det ikväll för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Det är ett andra lag och med det vet man inte riktigt vilken trupp de kommer med så det är ovisst. Jag hoppas att vi kan bjuda hemmapubliken på en premiärseger och Johan Kolbäck står för avgörandet, avslutar tränaren Jonas Nordström.

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer